Středa 8. května 2024, Den vítězství

Rapper a narkoman Tyler Durden | foto: instagram.com/antonin.dolak.1

Rapper a narkoman Tyler Durden napadal ženy pěstí. Policii se přihlásilo dalších sedm poškozených

Na začátku listopadu se objevily informace, že rapper David Štilip alias Tyler Durden, bezdůvodně napadal kolemjdoucí ženy na ulici pěstí. Díky medializaci celého případu se policii přihlásilo dalších sedm napadených žen. Štilip je v současné době v léčebném zařízení v Bohnicích, hrozit mu má tři až pět let vězení.
  11:20

Byl známý jako rapper, později kvůli tomu, že se dostal na ulici. Teď je Tyler Durden, pravým jménem David Štilip, probíraný hlavně kvůli napadání žen na ulici. A jeho celý případ má vývoj. I díky medializaci celého případu se policii přihlašují další ženy, které měl rapper údajně napadnout.

Na začátku listopadu se objevily informace, že neznámý muž v Praze napadal ženy bezdůvodně pěstí do obličeje. Netrvalo dlouho a na sociálních sítích začali uživatelé spekulovat, že se jedná právě o Štilipa, což se nakonec i potvrdilo. Začalo se šířit i video, ve kterém uhodí kolemjdoucí ženu pěstí do obličeje, se smíchem odběhne a žena si šokovaně drží tvář.

Policie ho tehdy zadržela a policejní mluvčí Jan Rybanský uvedl, že skutečnosti, které Štilip uvedl jako vysvětlení celé situace, nedávaly smysl. Mimo jiné i kvůli tomu, že je uživatelem drog. Uživatele na sítích tvrzení Rybanského v podstatě nepřekvapilo, vzhledem k situaci, ve které se Štilip nachází. Je totiž všeobecně známé, že mu drogy zničily život a pokaždé, když se na sítích objeví, jsou jeho myšlenky zmatené a mnohdy nikdo kromě něj neví, co chce vlastně říct.

Informace se brzy rozšířila a policie v úterý na webu uvedla, že díky vysoké medializaci kauzy, se jim ozvaly i další napadené ženy. „Přihlásilo se nám dalších sedm žen, které útočník popsaným způsobem napadl,“ vysvětluje policejní mluvčí Rybanský. Štilip je momentálně stále v lékařském zařízení v Bohnicích. „Až to okolnosti dovolí, bude v celé věci vyslechnut pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví ve stadiu pokusu,“ dodává.

Informace, že je Štilip momentálně v Bohnicích, se objevila na sociálních sítích už na začátku listopadu. Štilipa se totiž na jaře letošního roku ujal jeho fanoušek Antonín Dolák, který se živil v minulosti jako vysokoškolský pedagog. Později se dostal do psychiatrické léčebny, kde se léčil s diagnózou paranoidní schizofrenie. Dolák se údajně snažil Štilipovi pomoct, nicméně ho neustále natáčel v nelichotivých situacích a videa později sdílel. Stejně tak natočil Štilipa i v Bohnicích a všechno sdílel na YouTube.

Videa sice v současné době dostupná už nejsou, Štilip v nich povídal o tom, že mu údajně hrozí tři až pět let vězení za výtržnictví. Později mluvil i o tom, že by mu nemusela pomoct ani skutečnost, že nenastoupil na veřejně prospěšné práce. Zmateně popisoval také to, že měl údajně napadnout jeho blízkou, která ho „udala“ na policii. Slíbila, že trestní oznámení stáhne, což prý však neudělala. Nutno dodat, že byl Štilip ve velmi zuboženém stavu a jak je zvykem, příliš souvislých a rozvitých vět neřekl.

David Štilip, známý primárně pod přezdívkou Tyler Durden, se stal součástí české rapové scény už před více než deseti lety. Ač ho mnozí tehdy považovali za jednoho z nejprogresivnějších rapperů v Česku, po rychlém vzestupu přišel ještě rychlejší pád. Propadl totiž drogám a postupem času se dostal na ulici. V posledních měsících se snažil o návrat, teď mu však hrozí údajně několik let vězení.

Témata: Tyler Durden