Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Filip Grznár motivuje lidi na TikToku | foto: Facebook

Filip Grznár na TikToku motivuje ke cvičení. Na YouTube už nenatáčí a plánuje účet na Herohero

Filip Grznár, uznávaný kulturista a zápasník, už v podstatě nenatáčí videa na YouTube. Místo toho se rozjel na TikToku, kde ho sleduje přes 87 tisíc lidí. Grznár točí motivační a edukativní videa, ve kterých si s oblibou zanadává. Uživatelé TikToku jsou ale za jeho tvorbu rádi a chválí ho. Grznár nedávno oznámil, že si založí profil na platformě Herohero, kam bude přidávat pestřejší obsah.
  9:26

Kulturista Filip Grznár se proslavil především díky své kariéře na YouTube, kde přidával různá videa z prostředí posilovny. Jeho povídání bylo často proložené vulgarismy a nadávkami. Grznár se zkrátka prezentoval jako všeználek kulturistiky a lidé si jeho tvorbu zamilovali. Z Grznára se stal nejen uznávaný kulturista, ale také youtuber. Poslední dobou už ale na YouTube nepřidává skoro žádná videa a rozhodl se přejít na jinou platformu. Grznár totiž natáčí na TikTok a své sledující zásobuje pravidelnou dávkou humorných a edukativních videí. Kulturista ale nechce zůstat pouze u TikToku.

Grznár začal se svou youtuberskou kariérou v roce 2014. Skoro okamžitě si získal fanoušky, které bavilo jeho komentování činností, které ve videu dělal. Zároveň také navázal kontakt s ostatními kulturisty, kteří stejně jako on natáčeli na YouTube a společně tvořili videa. V jednom z mnoha úspěšných videí například spolu s ostatními kulturisty hraje fotbal a neuvěřitelně přitom nadává. Grznár si také oblíbil bojové sporty. Kromě MMA si dokonce vyzkoušel brazilské jiujitsu a změřil své síly s rapperem Benem Cristovaem, který ovšem Grznára porazil.

Grznár se svým fanouškům připomněl, když podepsal smlouvu s bojovou organizací Clash of the Stars a nastoupil do zápasu s „Psycho Michalem“. Později se utkal se svým dlouholetým rivalem Alešem Bejrem a poté se v organizaci objevil znovu, aby zápasil s mladším zápasníkem Filipem Roubíčkem. Grznár ale už nějakou dobu vytváří obsah na TikTok, kam se přesunul v době, kdy se představil na Clash of the Stars. Od té doby ale přestal natáčet na YouTube a soustředí se spíše na svou tiktokerskou kariéru.

Na TikToku Grznár své sledující motivuje tak, jako to umí pouze on. Zároveň se svými sledujícími rozebírá různé otázky ohledně cvičení a často zachází do detailů. Řeší například, jestli je špatné u posilování křičet nahlas, když jsou kolem ostatní. „Co se týče hlasitého projevu v posilovně, vy*er se na to! Nedělej to, nikdo na tebe není zvědavý, ty šašku. Zvedáš h*vno, vypadáš jako h*vno. Chovej se jako člověk a ne jako debilní opice, ano? Pochopil si to? To jsem rád,“ rozohnil se Grznár v jednom ze svých videí na TikToku.

Většina jeho videí je v podobném duchu, zároveň jsou ale velmi poučná. Grznár má totiž dlouholetou zkušenost se cvičením a i když styl, kterým Grznár některé věci vysvětluje není pro každého, rozhodně ví, o čem mluví. Formát krátkých videí, který je na TikToku obvyklý, Grznárovi očividně vyhovuje. V krátkém čase totiž dokáže vysvětlit vše potřebné, trochu si u toho zanadávat a také dát různé příklady toho, jak by podle něj cvičení rozhodně nemělo vypadat. Grznára na TikToku aktuálně sleduje přes 87 tisíc lidí a většina diváků si jeho videa chválí.

@filip.grznar Skvelý cvik, určitě vyzkoušej ! 💪🏻 #grznar #filipgrznar #fyp #gymtok #back #foryou #fyppppppppppppppppppppppp #fitness #fittok #gymmotivation #advice #cz #sk #gymrat #sigma #grind #motivation #gymbro #gymlife ♬ BEAT - 黄sir

Grznára si také jeho fanoušci oblíbili díky jeho velmi zvláštní motivaci, při které se ani trochu nedrží zpátky. „Ty mam*de, podívej se na své spolužáky, vypadají hrozně. Nebuď jako oni! Půlka prázdnin v ha*zlu a ty si ještě nezačal cvičit? Válíš se doma, žereš h*vna a vypadáš úplně stejně. Dokud nějak nebudeš vypadat, dokud něčím nebudeš, tak jsi k h*vnu. A myslíš si, že budeš populární? Že tě lidi budou mít rádi a budou tě respektovat? Ani h*vno! Takže se koukej zvednout, ty p*čo a začni něco dělat,“ motivoval Grznár své sledující uprostřed letošního léta.

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, někteří lidé potřebují slyšet přesně taková slova, aby se přinutili začít cvičit. Grznár to samozřejmě ví a přesně z toho důvodu taková videa zveřejňuje. Jeho fanoušci jsou často nadšení, když se na jeho profilu objeví takové video. Navíc se najde jen málo těch, kteří by se v komentářích s Grznárem o něco přeli. Grznár je totiž velmi zkušený a jeho výsledky dokazují, že posilování opravdu rozumí.

Grznár ale nechce zůstat pouze u TikToku. Nedávno totiž oznámil, že si zakládá profil na platformě Herohero, kam chce přidávat obsah, který by na YouTube a TikTok zveřejňovat nemohl. Na platformě chce například promluvit o problematice užívání anabolických steroidů, což je v dnešní době velké téma.

Zároveň by na Herohero rád navázal na svou tvorbu z YouTube a rád by k ní přidal zase něco nového. Také se chce rozpovídat o svém životě, který byl, podle jeho slov, často velmi krušný. Jeho fanoušci už se nemohou dočkat, až si Grznár profil založí. Z marketingového hlediska je to jistě chytrý krok, protože Grznára mnoho lidí v Česku považuje za člověka, který cvičení a všem věcem ohledně něj, rozumí ze všech nejvíc.