Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Nový pořad Jaromíra Soukupa a Jakuba Jíry | foto: instagram.com

Jaromír Soukup a Jakub Jíra mají nový pořad o influencerech. Diváci ho ale ostře kritizují

Jaromír Soukup uvedl nový pořad Reakce Jaromíra Soukupa, ve kterém bude jeho stálým hostem Jakub Jíra. Budou si zvát influencery a reagovat na různé dění na internetu. V prvním dílu se objevil Le Sy a Kaluba, kteří mluvili o Clash of the Stars. Diváci ale z nového pořadu nejsou příliš nadšení.
  14:00

Televize Barrandov, která už v minulosti přivítala několik influencerů, se nyní rozšiřuje o další pořad. Jaromír Soukup, který je majitelem televize, totiž uvedl pořad Reakce Jaromíra Soukupa. Jeho pravidelným hostem bude Jakub Jíra, který vlastní agenturu Jíra Industries, která zastupuje spoustu českých influencerů. Právě o influencerech a také o celkovém dění na českém internetu budou oba v novém pořadu mluvit. Soukup a Jíra mají také v plánu zvát si do něj různé influencery osobně a tam s nimi rozebírat různá témata ohledně influencerství.

Premiérový díl odhalil, jak zhruba bude nový pořad vypadat. Prvními hosty byli promotér a moderátor organizace Clash of the Stars Tomáš Linh Le Sy a kontroverzní influencer Matouš Kaluba, který bude zápasit na nadcházejícím galavečeru zmíněné organizace. Výběr této dvojice nebyl nijak zvlášť překvapivý. Samotná organizace je totiž poslední dobou jednou z nejvíce rozebíraných témat na českém internetu. Le Sy a Jíra spolu navíc úzce spolupracují a jsou si velmi blízcí a proto bylo zřejmé, že se v prvním dílu objeví právě Le Sy. Kaluba, který svým bizarním chováním zaujal obrovské množství lidí, měl spíše za úkol celý díl oživit. A to se mu také povedlo.

Kaluba se totiž rozpovídal o svých konfliktech s policií a také se rozhodl zazpívat. Vybral si píseň od Ivana Mládka Jožin z bažin a zpíval ji hned v několika jazycích. Kaluba zpívá v podstatě pokaždé, když se objeví před kamerou, ale některé diváky už jeho zpěv příliš nebaví. Soukup měl ovšem možnost slyšet ho poprvé naživo. V premiérovém dílu se ale převážně mluvilo o Clash of the Stars. Organizace totiž Soukupa velmi zaujala a dokonce se jí věnoval i v jiných pořadech, kam si pozval například youtubera Marka „Datla“ Valáška nebo rappera Vojtěcha „Senseye“ Prella. Soukup si ovšem nebyl zcela jistý, jak vést pořad tak, aby vystihoval jeho název Reakce Jaromíra Soukupa.

Když totiž zmínil, že by měl kvůli názvu pořadu mít nějakou reakci na právě rozebíranou organizaci, jeho slova nebyla příliš reakční. „Po atletice jsem boxoval, Tomáš zápasil, podle mě je Tomáš lepší boxer než jsem já. Vy jste udělali fakt úspěšnou věc,“ vyjádřil se k organizaci Soukup. Pouze jedna věta se tak blížila reakci. Poté začal Soukup doporučovat divákům, ať organizaci sledují, protože to stojí za to, k reakcím se však už vůbec nevrátil. Celý pořad byl spíše obyčejný rozhovor a kromě Kalubova vyjádření ke konfliktům s policií se v podstatě neustále opakovaly informace, které byly řečeny už v minulosti ve všech možných médiích.

Diváci byli zklamaní z náznaku nového konceptu pořadu, který se ve finále ukázal jako další Soukupův pokus o vedení dobrého pořadu. Na samotný styl, kterým Soukup moderuje své pořady, se po celou dobu jejich existence snáší ostrá kritika. I když se může zdát nápad pořadu dobrý, pilotní díl spousta lidí považuje za naprosté selhání. Může to být také kvůli výběru prvních hostů, kteří se poslední dobou objevují skoro všude. „Takže to prostě bude přehlídka d*mentů v televizi a nikdy se jich nezbavíme. Když na tohle náhodou narazí někdo starší, tak to na ně dělá strašně špatný dojem. Z toho vzniká takové to ,Ta mladá generace´,“ reagují na nový pořad diváci.

První díl nového pořadu Reakce se tedy opravdu nesetkal s příliš velkým úspěchem. Rozhodně ale záleží na tom, koho si Soukup a Jíra pozvou do dalších dílů. Zároveň se nový pořad v podstatě nelišil od Jiných pořadů Soukupa, do kterých si zve hosty na rozhovor. Podle názvu by totiž mělo v pořadu být více reakcí, než kolik mohli diváci vidět v prvním dílu.

Témata: Jakub Jíra