Středa 15. května 2024, svátek má Žofie

Matouš Kaluba a Král Berouna vydávají společný song | foto: instagram.com

Další bizarní influenceři dělají hudbu. Kaluba a Král Berouna však hojně využili autotune

S hudbou bizarních influencerů se roztrhl pytel. Teď společný song vydali Král Berouna a Matouš Kaluba. Všechny však velmi zaujal autotune, kterého je v písni až příliš. Chtějí využít Clash of the Sars k promování písně a Kaluba ji chce přezpívat do němčiny. Plánuje také společnou tvorbu s Adélou Zouharovou.
  13:42

Poslední dobou je mezi zápasníky organizace Clash of the Stars velmi oblíbené vytvářet hudební videoklipy. Po Kotlárově úspěšném hitu „La Cosa Nostra“ a Snejksově méně úspěšném „Když ti pustim“, přichází na scénu další videoklip. Za novou skladbou stojí bizarní dvojice Král Berouna, vlastním jménem Václav Flachsa a Matouš Kaluba. Ti se rozhodli vydat nový hudební videoklip, který se jmenuje „Pojď tančit“. Oba v něm zpívají a to za použití až přílišného množství úpravy hlasu. S nápadem přišel Flachsa, Kaluba, který hudbu prý nadevše miluje, okamžitě souhlasil, že se do klipu zapojí.

Videoklip je plný zvláštních momentů, ale jeho message je v podstatě jasná. Oba dva totiž zpívají o kráse tance a jak si ho oba užívají. Kaluba se svým typickým gestikulováním tváří jako profesionál, zatímco Flachsa si sám sebou není tolik jistý. I když má v celé skladbě jen velmi málo textu, nebyl schopný si ho zapamatovat a při zpívání na playback občas jen tak otevíral pusu. Kaluba, který se v roli zpěváka velmi cítil, si naopak užíval každý moment, kdy mohl zpívat. Práce na celém videoklipu jim však trvala zhruba měsíc a to i včetně nazpívání samotné písně, kde velmi převládá autotune. Kaluba ovšem tvrdí, že byly nahrané dvě verze, jedna bez umělé úpravy a druhá s ní. Nakonec se však rozhodlo, že se použije verze upravená.

Flachsa údajně sehnal člověka, který napsal text k videoklipu, ale Kaluba s ním nebyl příliš spokojený. Vzhledem k tomu, že hudbu přímo miluje, rozhodl se to přejít a kývl na svou účast. „Do budoucna plánuji, že bych tuhle písničku přezpíval do německého jazyka. Video by zůstalo stejné, ale bylo by to v němčině,“ prozradil své plány redakci Antiyoutuber.cz Kaluba. „Zatím se na to nikdo moc netvářil, ale manažeři Krále Berouna říkali, že jim je to jedno a že by do toho klidně šli, tak uvidíme,“ dodal Kaluba. Ohlasy na novou píseň jsou prý půl na půl, co se týče kladných a záporných komentářů. Někteří oba tvůrce chválí, ale jiní si prý stěžují na nadměrné použití autotune. Pro jiné je to prý až příliš velký bizár a to i v době, kdy se na internetu najdou daleko šílenější věci.

Kaluba je však s písní ve výsledku spokojený a z negativních názorů si prý vůbec nic nedělá. „Já to beru jako ryze uměleckou činnost a v umění není nikdy dané co je dobré a co je špatné,“ sdělil svůj pohled na věc Kaluba. Samotnou tvorbu videoklipu měli na starosti Flachsovi manažeři, Kaluba ovšem do procesu několikrát zasáhl svými nápady, které byly nakonec použity. Součástí videoklipu byl také komparz, který se skládal nejen z dětí, ale také z dospělých. Spousta z nich byli Flachsovi příbuzní z Berouna, kde se celý videoklip natáčel. Aby klip trochu oživili, přidali na závěr záběry dětí, které dělaly různé triky na koloběžkách.

I přes to všechno se však videoklipu nedostalo takové pozornosti, na jakou můžeme být zvyklí u jiných zápasníků z Clash of the Stars. Určitě za to může pozornost, která se u každého ze zápasníků, kteří se rozhodli dělat hudbu, výrazně liší. Kotlárovy skladby mají statisíce zhlédnutí a skladba „La Cosa Nostra“ má dokonce skoro 2,5 milionu zhlédnutí. Snejksova skladba má po týdnu 10 tisíc zhlédnutí a skladba Flachsy a Kaluby zatím pouze 5,6 tisíc zhlédnutí. Jak ale sdělil i sám Kaluba, píseň se pokusí promovat skrze organizaci Clash of the Stars, na kterou se soustředí neuvěřitelné množství lidí. Kaluba věří, že právě díky organizaci zájem o vytvořenou skladbu ještě vzroste.

Kaluba také prozradil, že má v plánu spojit se s mladou zpěvačkou Adélou Zouharovou, se kterou chce nazpívat cover na píseň „Co sudičky přály nám“, kterou v originálním znění zpívá Kalubův idol Karel Gott a s ním také Lucie Bílá. Má už prý promyšlený způsob, jak bude celý videoklip vypadat a Zouharová svým hlasem ještě vylepší celý plánovaný videoklip. Můžeme se tak těšit na další hudební pecku, tentokrát však v úplné režii Kaluby.