Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

JoJo Siwa v novém videoklipu | foto: Billboard.com

Špatná reklama taky reklama. JoJo Siwu stále lidé řeší, většina ji má za chodící meme

To, že zpěvačka JoJo Siwa, vlastním jménem Joel Joanie Siwa, udělala pravděpodobně nejradikálnější změnu, je všem na internetu už pár týdnů jasné. JoJo se chtěla z dětské hvězdičky obalené ve třpytkách přetransformovat ve vážně branou umělkyni. To se ani zdaleka nestalo. Většina sledujících z JoJo Siwy udělala chodící meme a písničku i celou její novou kariéru ostře kritizují. Jak se ale říká, špatná reklama taky reklama a Siwa v posledních týdnech, co se čísel týče, doslova válí. Song Karma má na YouTube přes třicet jedna milionů zhlédnutí a na sociálních sítích jí denně přibývají desetitisíce sledujících.
  8:00

Příběh o tom, jak se inspirovala Miley Cyrus a chtěla, aby ji všichni brali vážně je sice hezký, ale zpěvačce a tanečnici JoJo Siwě příliš nevyšel. Všichni z ní mají spíše legraci, než aby ji brali vážně. Mediální prostor, po kterém s vydáním písně zcela jistě toužila ale JoJo Siwa jednoznačně dostala. Mluví se o ní více než kdy jindy, na povrch vyplouvají kauzy a videa, po kterých by normálně ani pes neštěkl a JoJo je jednou z nejřešenějších postav celého internetu. Rozhodně ale ne tak, jak zamýšlela.

Když jakýkoliv interpret vydá novou hudbu, mluví se o něm týden, maximálně dva. To rozhodně není případ JoJo Siwy. Celá radikální změna i písnička samotná je obalena nánosem dramatu a kontroverzí.

JoJo Siwa měla písničku lidově řečeno „ukrást“ umělkyni Brit Smith. Smith svou verzi písně nikdy nevydala, avšak po nátlaků fanoušků tak učinila a většina sledujících jí vyjádřila jen a jen podporu. A tak se rozhodli poslouchat verzi Brit Smith a ne verzi JoJo Siwy. Sama Siwa na otázku, zda píseň od Smith ukradla odpověděla, že netuší, kdo Brit Smith je.

Siwa si ale na to, jak si píseň vede, vůbec nemusí stěžovat. Za tři týdny získala přes třicet jedna milionů zhlédnutí a i po takové době je stále číslem devatenáct v trendech na platformě YouTube a ani na Spotify si nevede špatně.

This is insane.❤️‍

6. dubna 2024 v 6:08, příspěvek archivován: 30. dubna 2024 v 13:33

Více než hudba a umělecká kvalita Siwy se však řeší bizár. TikTok, Instagram i X jsou zaplaveny starými kauzami Siwy. Ještě populárnější jsou memes, které fanoušci přidávají a na nichž se, na účet JoJo Siwy, baví. Často se rozebírá například rozhovor, ve kterém JoJo uvedla, že jejím vysněným hostem podcastu by byl někdo z bývalých partnerů, respektive partnerek. JoJo si pravděpodobně myslela, jak zajímavá a „cool“ tato odpověď bude, opak byl však pravdou. Prakticky všichni se Siwě akorát vysmáli a záběr z rozhovoru upravují do nejrůznějších vtipných videí a editů.

Podobně na tom jsou i další momenty z kariéry zpěvačky a tanečnice. Například když v písni Karma zpívá „I was a bad girl,“ v překladu „Byla jsem špatná holka,“ lidé na internetu tato slova komentují s odkazem na to, jak JoJo celé dospívání vypadala. A že „bad girl“ rozhodně nechodí oblékaná v mašlích a růžových sukénkách. Další fanoušci komentují část videoklipu, kde se Siwa vynoří z moře slovy „už se v moři nebojím žraloků, ale JoJo.“

#jojosiwa #meme #idk #zyxcba #fypシ

30. dubna 2024 v 13:32, příspěvek archivován: 30. dubna 2024 v 13:32

Proč se ale JoJo Siwa vůbec nemusí zlobit, že z ní má celý internet jedno velké chodící meme a vysmívá se jí? Protože se o ní mluví, a to je to, co většina umělců chce. I přes to, že se jí všichni smějí a přirovnávají ji ke strašidelnému žralokovi, je vidět. Na TikToku jí za poslední měsíc přibylo zhruba dvě stě tisíc fanoušků, což by se bez aktuálního dramatu asi jen těžko stalo.

I na YouTube má nově přes sto osmdesát tisíc odběratelů a její videa za posledních třicet dnů nasbírala necelých šedesát osm milionů zhlédnutí. JoJo tak nakonec může být za celou kauzu ráda, protože na ni a na její jméno v dalších týdnech a měsících jen tak někdo nezapomene.