Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Mariánkova soutěž pobláznila TikTok | foto: instagram.com

Mariánkova soutěž pobláznila TikTok. Do soutěže se zapojil také youtuber, lidé ho kritizují

Soutěž #JEDUZAJONEM 2, kterou odstartoval youtuber Jon Mariánek, je v plném proudu a soutěžící už se pustili do tvorby videí. Do soutěže se zapojil také youtuber Pokec, kterého za to lidé v komentářích kritizují. Měl by totiž prý uvolnit místo neznámým lidem. Spolu s ním se v soutěži angažuje také tiktokerka, která se minule dostala do finální pětky.
  22:00

Youtuber Jon Mariánek před pár dny vyhlásil soutěž #JEDUZAJONEM 2, jejíž vítěz bude mít možnost přijet za ním do USA. Opět se potvrdilo, že se v Česku najde mnoho lidí, kteří by rádi prožili to, co Mariánek nabízí, tedy „pravý americký sen“. V důsledku toho se někteří pustili do práce, protože pokud chtějí v soutěži uspět, budou muset přijít s originálními videi, která se zároveň budou týkat Mariánka. Objevují se už první tvůrci, kteří se do toho rozhodli šlápnout. Některá videa mají za krátkou dobu velký počet zhlédnutí a fanoušci své oblíbené tvůrce ženou vpřed.

„Jeden z vás tady může stát vedle mě, protože začíná #JEDUZAJONEM 2,“ odstartoval Mariánek soutěž a jeho fanoušci se okamžitě pustili do práce. Do USA se mohou ale podívat jedině plnoletí fanoušci, zatímco nezletilí mohou vyhrát pouze mobil iPhone 14. Jedná se o nejnovější verzi telefonu společnosti Apple a na TikToku se proto objevují jednodušší videa mladších fanoušků, kteří nemají svá videa tolik propracovaná. Jeden ze soutěžících se například rozhodl, že bude každý den dělat kliky, ale následující den počet zdvojnásobí. Mariánek si totiž zakládá na zdravém životním stylu a cvičení je jeho nedílnou součástí.

Podobných videích je na TikToku plno, ale najdou se i starší soutěžící, kteří svá videa podávají daleko vtipněji než jejich mladší konkurenti. „Budu sedět na téhle židli tak dlouho, dokud mi Jon Mariánek nekoupí ten nejnovější iPhone,“ řekl jeden ze soutěžících v úvodu svého videa. Později se ocitl v lese s chlebem v ruce a tvrdil, že diváky naučí nové triky s jejich telefonem. Nakonec z něj ale vypadlo, že nic takového dělat nebude a že chtěl pouze ostatní nachytat.

Vyhrát nový telefon není pro všechny tolik atraktivní jako vyhrát cestu do USA za oblíbeným youtuberem. Ti, kterým už bylo osmnáct a chtějí zažít něco neuvěřitelného, ale soutěž berou naprosto vážně a podle toho také jejich tvorba vypadá. Dva mladíci se například rozhodli, že budou cestovat s plastovým boxem plným chlebů po celé republice. Svou cestu si samozřejmě dokumentují a přidávají na sociální sítě.

Jedním z dvojice mladíků je youtuber, který si říká Pokec. Na jeho kanálu je možné sledovat celou výpravu živě. Lidé jsou z jejich nápadu nadšení a vyjadřují mladíkům své sympatie v komentářích. „To je nejlepší. Kde pro vás můžu hlasovat,“ chválí tvůrce lidé na TikToku. Některým se ale nelíbí to, že se do soutěže zapojil právě Pokec. Na YouTube má totiž přes 200 tisíc odběratelů a někteří jsou toho názoru, že by měl dát prostor spíše lidem, kteří nejsou slavní.

@pokeccc #jeduzajonem2 #mutantchleba ♬ original sound - Pokeccc

Kdo ale slaví velký úspěch je tiktokerka Klára, která se rozhodla vzít celý koncept úplně z jiné stránky. Tiktokerka se navíc už v minulosti dostala do finální pětice soutěžících, ze které nakonec vítězně vyšel Štěpán Šrámek. Nyní si ale Klára očividně věří a tvrdí, že se zkrátka nemůže spokojit s neúspěchem. „Když Jon může plnit ty americké sny, co kdybych já začala plnit sny vám? Ano, budu plnit vaše přaní a vy tak můžete splnit přání mě,“ oznámila svým sledujícím Klára.

Následně své fanoušky vyzvala, aby si sepsali seznam přání a posílali jí ho na Instagram. Později se ale svěřila s tím, že jí nechodí vždy slušné zprávy. Muži jí totiž píšou nevhodné věci, které by si od ní přály. Zároveň se trochu potýká s tím, že pokud by soutěž vyhrála, Mariánkova přítelkyně by z toho nemusela být dvakrát nadšená. Zatím to ale vypadá, že je Klára jedním z největších favoritů soutěže a může se stát, že se nakonec do USA opravdu podívá právě ona.

„Tohle je asi nejvíc zajímavý nápad, co jsem zatím v #JEDUZAJONEM 2 viděl. Držím palce,“ chválí mladou tiktokerku jeden z uživatelů na TikToku. Video, ve kterém Klára oznamuje svou účast v soutěži, má přes 260 tisíc zhlédnutí.

Její nejsilnější konkurenti, youtuber Pokec a jeho kamarád, mají na videu přitom dvakrát tolik zhlédnutí. To ale nemusí znamenat vůbec nic a také je možné, že se na scéně objeví nový hráč, který naprosto převálcuje ostatní tvůrce a vyhraje tak cestu do USA.

Témata: Jon Mariánek