Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Kazmův trezor. | foto: Antiyoutuber.cz

Kazmova hra ovládla sociální sítě. Lidé vytváří falešné kartičky se kterými platí v obchodech

Film baviče Kamila Bartoška naprosto pobláznil Čechy. Lidé se stále snaží získat milion dolarů, který je uložený v trezoru v Praze. Z trezoru se ale spíše stala turistická atrakce a cizinci vůbec netuší, že se jedná o velkou hru. Na TikToku se objevily falešné kartičky a lidé tvrdí, že se s nimi dá platit. Chtějí si ale pouze získat vyšší sledovanost.
  19:00

Šílenství ohledně velké hry, kterou odstartoval bavič Kamil Bartošek alias Kazma, se neustále stupňuje a v současné době se najde jen velmi málo těch, kteří sledují sociální sítě a zároveň nezaregistrovali obrovský poprask, který vyvolal Bartoškův film ONEMANSHOW: The Movie.

Diváci si z kina odnášejí nejen smíšené pocity z výsledku filmu, ale také herní kartičky, které jim mohou odemknout trezor s milionem dolarů. K prosklené kostce v pražských Holešovicích denně proudí davy lidí zkoušejících své štěstí. Někteří ale chodí pouze sledovat, jak si povedou ostatní soutěžící. Na sociálních sítích se zatím někteří tvůrci snaží přiživit na zájmu o dění okolo Kazmovy hry.

@antiyoutuber.cz Zkusíte své štěstí?🤔😁 #antiyoutuber #antiyoutubercz #kazma #onemanshow ♬ Paris - Else

Ani nevlídné nedělní a pondělní počasí nezabránilo tomu, aby se k trezoru přišly podívat davy lidí, kteří doufají, že právě jejich kartička nebude vyžadovat kód pro otevření proskleného trezoru. Schovaní pod deštníky lidé marně sledovali obrazovku, na které se neustále ukazovalo, že nikdo z nich peníze nevyhrál. To, že se někomu podaří trezor otevřít i bez kódu, už ale většina lidí postupně vzdává. Místo, kde je vyskládaný balík dolarů, se totiž spíše stalo jakousi turistickou atrakcí. Mnoho návštěvníků se totiž před trezorem pouze fotí a natáčí videa z tolik probíraného místa.

Protože ale do Prahy přijíždí také nespočet turistů, je tedy pochopitelné, že právě oni jsou velmi překvapení z proskleného trezoru s milionem dolarů. Jeden z uživatelů TikToku se dokonce svěřil, že se ho zahraniční turisté přišli zeptat, zda se jedná o nějakou novou formu bankomatu a zda si mohou vybrat peníze, což ho samozřejmě velmi pobavilo. Zároveň se ale není čemu divit. Trezor s milionem dolarů se totiž jen tak někde neobjeví a kdo netuší, že se jedná o hru, kterou přichystal Bartošek, může zůstat v naprostém úžasu.

Herní kartičky jsou ale velmi probírané také na TikToku. Někteří jeho uživatelé totiž vycítili, že jakýkoliv netradiční obsah, který se týká Bartoškova filmu, má potenciál co se týče sledovanosti. Začali proto tvořit videa, ve kterých tvrdí, že mají speciální kartičky. Žlutý trojúhelník, který je na všech kartičkách, přebarví a prohlašují, že jsou jediní kdo mají takovou kartičku. Tento podvrh ale lidé velmi rychle prokoukli.

Nákup na Kazmův účet

Objevil se ale také další typ videí, tentokrát mnohem více uvěřitelnější. Někteří uživatelé totiž tvrdí, že jde pomocí herní kartičky platit a někteří se dokonce nechali slyšet, že si na Bartoškovo konto zaplatili luxusní dovolenou. Tvůrci si natáčejí placení u pokladen a reakce prodavačů. „Prosím vás, co to máte za zvláštní kartu, pane,“ ptá se udivená prodavačka v jednom z videí na TikToku. Nakonec se ale ukázalo, že si tvůrce videa pouze vytiskl vzor herní kartičky a ten si poté nalepil z obou stran své platební karty. Podobných videí je na TikToku spousta a některá mají statisíce zhlédnutí.

@marcuskeranovic #fyp #viral #trendy #trend #foryou #4upage #lifestyle #oms #omsmovie #onemanshow #kazma #kazma_kazmitch #game #bro ♬ Original Sound - Unknown

Na sociálních sítích se ale také šíří množství konspiračních teorií a lidé zastávají názor, že cílem filmu i hry je ještě něco úplně jiného, než pouze vyhrát milion dolarů. Pro mnoho lidí je totiž celkový výsledek filmu nedostačující a zastávají proto názor, že Bartošek plánuje ještě něco jiného.

Objevila se například teorie, že každý, kdo přiloží herní kartičku k trezoru, podpoří neziskovou organizaci nebo charitu, kterou Bartošek vybral. Každá kartička prý obsahuje částku, která se postupně přičítá do celkové sumy a každý tak svou ochotou přijít k trezoru a vyzkoušet své štěstí přispěje na dobrou věc.

Převládá také názor, že kartička, která má trezor otevřít bez zadání hesla, vůbec v oběhu není. Lidé se zároveň neúnavně snaží vyluštit šifru, která by mohla vygenerovat kód k otevření trezoru. Zatím se ale neobjevil nikdo, kdo by v luštění pokročil a pokud ano, rozhodně se s tím nepochlubí na sociálních sítích. Zároveň se ale najdou lidé, kteří tvrdí, že se jim podařilo část kódu získat a zájemcům je pošlou za vhodnou finanční částku.

Monument, který má pomoci vygenerovat kód pro otevření trezoru, už sice není na sociálních sítích tolik aktuální, zároveň se ale na webových stránkách miliondolaru.cz stále potvrzuje, že na místo chodí lidé zkoušet různé kombinace. U monumentu je totiž kamera, která neustále živě natáčí dění u kamenných kostek. Lidé většinou mávají do kamery a poté se zkouší postavit na kostky v různém pořadí v naději, že díky tomu získají kód. Zatím se ale nikomu nic takového nepovedlo a Bartošek tak možná přecenil složitost své hry.

Témata: Kazma