Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác

Kazma má problém kvůli Fortuně. | foto: Tilen Vajt/ Pavel Dvořák/ Ladislav Křivan

Kazma v problémech? Fortuna ho žaluje, podle lidí je to nesmysl a Kazma si chce nechat peníze

Bavič Kamil „Kazma“ Bartošek se měl dostat do sporu se sázkovou kanceláří Fortuna. Přišla mu totiž předžalobní výzva a Bartošek se obává, že bude muset svůj film stáhnout z kin. Lidé mu ale nevěří a někteří se domnívají, že si chce nechat peníze pro sebe. Pokud film bude muset stáhnout, nejspíš také bude muset upravit pravidla nebo celou hru zrušit.
  13:09

Poslední dobou nelze přehlédnout upadající zájem o film ONEMANSHOW: The Movie, za kterým stojí bavič Kamil Bartošek alias Kazma. I když film dokázal za pouhý týden zlomit rekord co se týče návštěvnosti kin, nyní už se najde jen velmi málo těch, kteří jsou ochotní koupit si vstupenku a zhlédnout Bartoškovo dílo. Autor filmu je ale údajně ve velkých problémech. Tvrdí totiž, že mu přišla předžalobní výzva od Fortuny a může se dokonce stát, že jeho film bude stažený ze všech kin. Kazmovi ale lidé nevěří a podle některých je to pouze další pokus o zvýšení sledovanosti jeho filmu.

@antiyoutuber.cz My už Kazmův film viděli a opravdu vše začíná až poté, co vyjdete z kina⚠️😳 Jste zvědaví o co jde?😜 #antiyoutuber #antiyoutubercz #kazma #onemanshow ♬ Plastic Hamburgers - Fantastic Negrito

„Do každého sálu přijde maximálně deset lidí. První týden jich bylo hodně, ale teď už vůbec ne,“ sdělila redakci Antiyoutuber.cz prodavačka lístků v kině CineStar na Andělu v Praze. Tento fakt podporuje také mnoho lidí na sociálních sítích. Ti totiž tvrdí, že už ztratili zájem soutěžit o milion dolarů a tím pádem už do kina na film nepřijdou. Jiní zase nechtějí Bartoška podporovat v tom, co si poslední dobou myslí stále více lidí a sice, že autorovi filmu jde pouze o co možná největší výdělek. Je ale možné, že z filmu už dlouho těžit nebude.

Bartošek se totiž na svém Instagramu svěřil, že se dostal do velikých problému. „V pátek 1.9. 2023 nám byla do datové schránky doručena předžalobní výzva od jedné nejmenované sázkové kanceláře. Předmětem výzvy je mimo jiné i požadavek k okamžitému stažení filmu ze všech kin, aby se zamezilo jeho dalšímu šíření,“ oznámil Bartošek a zveřejnil také cenzurovanou zprávu, ve které je ale zřetelně vidět logo sázkové kanceláře Fortuna.

Přesto, že je většina textu cenzurovaná, je vidět několik úryvků, které rozhodně nejsou pro Bartoška příjemné. „Společnost byla skutečně zakomponovaná do děje filmu“, „je pro naši společnost poškozující a nepřijatelné“, i takové body jsou ve zprávě, kterou Kazma obdržel. Ten také tvrdí, že celou věc nyní řeší jeho právníci a k celé situaci se bude vyjadřovat pouze skrze advokátní kancelář PLICKA & PARTNERS, kterou označil na svém Instagramu a která je zároveň partnerem Bartoškova filmu.

„No zkrátka, jestli jste film ještě neviděli, možná si raději pospěšte,“ vzkázal svým sledujícím Bartošek. I když má jeho film opravdu co do činění se společností Fortuna, mnoho lidí diskutuje o tom, zda se Bartošek touto zprávou pouze opět nesnaží nahnat lidi do kina. Není to navíc poprvé, co spousta lidí přemýšlí, zda Bartošek cíleně nevyvolává poprask, aby jeho film a velká hra o milion dolarů, neupadly v zapomnění. Právě proto někteří lidé Bartoškovi nevěří a kritizují ho.

@antiyoutuber.cz Viděli jste Kazmův film? Máte v plánu soutěžit?🤔🤑 #antiyoutuber #antiyoutubercz #kazma #onemanshow ♬ původní zvuk - Antiyoutuber

Pro spoustu lidí je totiž celá situace s filmem až příliš zapeklitá a fakt, že se najednou objevily komplikace v době, kdy mnoho lidí soutěž vzdává, je pro některé zkrátka výmluvou ze strany Bartoška. „Haha, přišla ti žaloba od nejmenované sázkové kanceláře, která se čirou náhodou jmenuje Fortuna, ale zvláštní je, že tato společnost ti dala na film 18 milionů,“ rýpl si do Bartoška jeden z jeho sledujících.

Už dlouhou dobu koluje názor, že hru o milion dolarů nikdo nevyhraje a Bartošek si tak peníze nechá. Hra je totiž časově omezená a zatím se nikomu nepodařilo rozluštit šifru, která má vygenerovat kód k otevření trezoru. Bartošek přitom nedávno oznámil, že se mu podařilo propašovat nápovědy do dvou pořadů televize Prima. Ani to však očividně nikomu příliš nepomohlo.

I kvůli obtížnosti vyluštění šifry, která je vyznačená na velkých kamenných kostkách u Lysé nad Labem, se stále častěji objevují kritické komentáře směrem k Bartoškovi, že si chce pouze vydělat miliony korun. „A je to tady. Film odstraní, Kazma všechny oj*be a nakonec si odjede užít všechny prachy někam do p*dele,“ reagoval na poslední Bartoškovu zprávu jeden z uživatelů na Instagramu.

Zatím není jisté, jak celá situace dopadne. Mnoho lidí ale zajímá, jaký bude další postup v případě, že bude Bartošek opravdu muset svůj film stáhnout ze všech kin. Pokud bude chtít nechat soutěž pokračovat, nejspíš upraví pravidla hry. Tím si ale proti sobě možná poštve mnoho lidí, kteří kvůli hře přišli na film vícekrát, což je samozřejmě stálo peníze. O celé informaci vás budeme informovat na našem webu.

Témata: Kazma