Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Kazmův trezor. | foto: Antiyoutuber.cz

Zájem o Kazmův trezor pomalu ale jistě klesá. Do kina už nikdo nechodí, na sítích je hra trendy

Hra o milion dolarů, kterou vyhlásil bavič Kamil Bartošek alias Kazma, postupně přichází o zájemce. K trezoru, ve kterém je milion dolarů, už chodí jen velmi málo lidí stejně tak, jako na Bartoškův film do kina. Na sociálních sítích se ale stále vyplatí tvořit obsah s tématikou hry. Jedno video dosáhlo za den milionu zhlédnutí.
  14:35

Film ONEMANSHOW: The Movie, o který se postaral bavič Kamil Bartošek, v Česku vyvolal obrovský zájem. Poslední dobou se ale zdá, že lidé se postupně o Bartoškův snímek přestávají zajímat. Návštěvnost byla sice v prvních dnech extrémní a díky tomu také film vytvořil nový rekord, nyní do kina chodí žalostně málo diváků. Bartošek vytvořil hru o milion dolarů a poctiví hráči budou muset do kina přijít vícekrát. I ti zarytí zájemci už ale ztrácí naději, že by mohli soutěž vyhrát a s ní samozřejmě také zájem o chození do kina. Na sociálních sítích je ale Bartoškův film a jeho hra stále jedním z neprobíranějších témat.

@antiyoutuber.cz Viděli jste Kazmův film? Máte v plánu soutěžit?🤔🤑 #antiyoutuber #antiyoutubercz #kazma #onemanshow ♬ původní zvuk - Antiyoutuber

Bartošek si měl za pouhých pár dní od premiéry svého filmu, vydělat desítky milionů korun. Díky tomu pro něj určitě není problém vzdát se milionu dolarů, tedy 22 milionů korun. Velkou návštěvnost kin samozřejmě zajistila také hra, kterou ve filmu ohlásil. Diváci, kteří se rozhodnou do hry zapojit, tak na film musí přijít několikrát a pokusit se získat indície, které jsou ve filmu schované. Poté se musí vydat k monumentu u Lysé nad Labem a pokusit se rozluštit šifru, která jim následně vygeneruje kód k otevření trezoru s milionem dolarů.

Kvůli náročnosti hry se ale mnoho lidí vzdalo a už nemají zájem se soutěže účastnit. Pro některé byl navíc film naprostý propadák a kvůli tomu ani nepřišli vyzkoušet své štěstí k trezoru. Jedna z kartiček totiž po přiložení otevře trezor i bez kódu. V důsledku toho kina zaznamenala extrémní úpadek diváků, kteří chodili na Bartoškův film. „Do každého sálu přijde maximálně deset lidí. První týden jich bylo hodně, ale teď už vůbec ne,“ sdělila redakci Antiyoutuber.cz prodavačka lístků v kině CineStar na Andělu v Praze.

Velký úpadek návštěvnosti zaznamenal také samotný trezor, kam už chodí jen velmi málo lidí. Fronty u něj se přitom ještě nedávno tvořily i za nepříznivého počasí. Nyní ale k trezoru chodí lidé spíše pro pobavení než kvůli hře. Někteří ale stále zkouší své štěstí s výherní kartičkou. „Měl jsem čtyři karty a bohužel ani jedna nevyšla. V kině jsem byl čtyřikrát a ještě minimálně jednou nebo dvakrát půjdu. Jelikož jsem fanoušek ONEMASHOW, tak za mě to bylo skvělé,“ prozradil v rozhovoru pro redakci Antiyoutuber.cz jeden ze soutěžících.

Jiní se spokojí jen s tím, že si z filmu odnesou skvělý zážitek a možnost vyzkoušet, zda jejich kartička není výherní. Do kina se ale na film už vícekrát nevydají a ani se nebudou pokoušet zjistit kód k otevření trezoru. Také monument je pro některé stále zdrojem zábavy. Lidé se u něj fotí nebo se zkouší rozestavit na kamenných kostkách s nadějí, že se dozví něco nového. Někteří také vytvářejí nevhodné obrazce, které jsou vidět živě na kamerách na stránce miliondolaru.cz.

@antiyoutuber.cz Zkusíte své štěstí?🤔😁 #antiyoutuber #antiyoutubercz #kazma #onemanshow ♬ Paris - Else

I když už v reálném světě Bartoškova hra není tolik populární, na sociálních sítích je stále jedním z nejrozebíranějších témat. Kvůli extrémní sledovanosti, kterou videa s tématikou hry mají, jsou sociální sítě doslova zahlcené různými videi, která jsou ale kolikrát podvodná. Tiktokeři Jonáš Chudoba a Aleš Gottwald se rozhodli vydat k trezoru s milionem dolarů a tvrdili, že se jim trezor podařilo otevřít.

Video vypadalo opravdu přesvědčivě, protože se žlutý trojúhelník, který u trezoru svítí, změnil na zelený. Video vyvolalo takový poprask, že mělo za pouhý den přes milion zhlédnutí. Lidé ale lest brzy prokoukli. „Nikdo to ještě neotevřel, koukněte se na kamery. Borci to jen hodili do programu a přebarvili žluté barvy na zelené. Dobrý pokus, hoši,“ komentovali video uživatelé na TikToku.

Bartošek oznámil, že po premiéře filmu odjíždí mimo Čechy na dovolenou. Nyní se ale na krátko vrátil, protože přijal pozvání do Show Jana Krause. Bartošek si natočil skrytým telefonem svůj velkolepý příchod a přítomní diváci ho vítali ohlušujícím potleskem. Bartošek totiž svým filmem u mnoha lidí vyvolal neuvěřitelné emoce a někteří ho považují za absolutní jedničku mezi tvůrci.

Zároveň ale nejde opomenout velké množství kritiky, která se valí ze stran mnoha diváků. Někteří totiž byli zklamaní celkovým výsledkem filmu a Bartošek si podle nich chtěl pouze vydělat peníze. O kvalitu filmu mu zase tolik nešlo. Bartošek ale tvrdí, že je s výsledkem spokojený a navíc se nikdy předtím na tvorbě filmu nepodílel. To, co dokázal, považuje za absolutní úspěch.

Témata: Kazma