Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Kazmova hra o milion dolarů končí | foto: TikTok.com

Z Kazmova filmu Češi blázní. Jeden za vstupenky utratil 25 tisíc, další platí za nápovědy

K trezoru s milionem dolarů, který nechal v Praze umístit Kamil „Kazma“ Bartošek, denně proudí davy lidí. Jeden mladík dokonce utratil přes 25 tisíc korun za to, aby měl k dispozici 130 soutěžních kartiček. Velkou návštěvnost zaznamenal také Bartoškův monument. Soutěže se snaží využít influenceři, kteří mají vysoký počet zhlédnutí na videích s tématikou hry.
  15:00

Šílenství, které rozpoutal film baviče Kamila Bartoška alias Kazmy, pokračuje a pozornost všech se nyní upíná na trezor s milionem dolarů. Prakticky denně k němu míří zástupy lidí s nadějí, že právě jejich kartička, kterou získali při návštěvě kina, bude tou výherní. Zatím se ale kontejner s penězi nikomu nepodařilo otevřít a to i navzdory tomu, že někteří lidé doslova investují peníze do vstupenek. Právě tak totiž plastovou černou kartu se žlutým trojúhelníkem mohou získat. Jedna z nich je výherní sama o sobě, bez kódu. To nejspíš zaujalo jednoho muže, který si pro sebe koupil celý sál. Karet měl rázem víc než sto.

@antiyoutuber.cz Zkusíte své štěstí?🤔😁 #antiyoutuber #antiyoutubercz #kazma #onemanshow ♬ Paris - Else

To ovšem znamená, že se rozhodl utratit přes pětadvacet tisíc pouze za to, že mezi 130 kartičkami možná bude právě ta výherní. „Byli z toho tady trochu vyděšení. Ptali se, kde jsem to vzal a jestli jsem to neukradl,“ vtipkuje mladík ve videu, které koluje na sociálních sítích.

Ve videu je opravdu vidět, že ochranka, která hlídá prosklený trezor, nevěřila vlastním očím, když mladík zkoušel své štěstí se všemi kartičkami. I když do svých šancí vložil nemalou částku, nakonec se ani on výhry nedočkal. Množství karet je mu tak k ničemu. Teď už by musel vyluštit šifru a zadat vstupní kód. Peníze tak utratil poměrně zbytečně. Lidé na sociálních sítích vtipkují, že Bartošek vyprodal kina právě díky tomuto mladíkovi.

Hon za milionem dolarů pokračuje a na sociálních sítích se neustále řeší teorie o tom, jak rozluštit onu šifru, která má vygenerovat kód k otevření trezoru. Někteří se dokonce rozhodli spolupracovat a měnit si mezi sebou za peníze čísla a indície, které údajně získali při sledování filmu. Nabízejí například tři čísla za tři tisíce korun, ale není v podstatě jisté, zda se opravdu jedná o čísla, která jsou použita v desetimístném kódu. Pro některé je to ovšem jen nízká cena za to, že se možná přiblíží k milionové výhře a opravdu se v komentářích domlouvají na soukromém obchodu.

Najdou se ale i tací, kteří jsou už Bartoškovým neustálým tajemstvím a plánováním her znudění. „Mně je to třeba jedno. Upřímně, jste jenom jeho loutkami v jeho divadýlku. Určitě to celé zase bude jinak. Radši se toho vůbec nezúčastním, nechci být potom na*raný,“ komentují lidé videa s tématikou velké hry. Některým lidem i tak soutěž nedá spát a neustále diskutují o všemožných indíciích a nepatrných signálech, které by jim mohly pomoci získat výhru.

@koklempress 130 kartiček #koklempress #kazma #kazma_kazmitch #kazma_videa #onemenshow #21mega #praha #rozhovory #rozhovory #22mega ♬ původní zvuk - koklempress

Nejen prosklený trezor, který stojí u Veletržního paláce v Praze, ale také tajemný monument u Lysé nad Labem, zaznamenal v posledních dnech extrémní návštěvnost. K monumentu vyrazili lidé z celé republiky a snaží se přijít na něco, co by jim pomohlo získat kód k otevření trezoru. Někteří se také snaží současně postavit na kamenné kostky s nadějí, že při správném rozestavení osob dostanou nápovědu. Obě místa jsou neustále natáčená kamerou a živý záznam je možné sledovat na stránce miliondolaru.cz

I když spousta lidí bere celou soutěž vážně, na TikToku jsou populární videa, ve kterých si uživatelé dělají z celé hry legraci. Například tvrdí, že přišli na způsob, jakým mohou získat trezor a poté přidají výstřižek z filmu Rychle a zběsile, ve kterém za sebou dva hlavní herci vláčí trezor, který mají připojený řetězem k autu.

Celé dění ohledně soutěže také bedlivě sledují influenceři, kteří velmi dobře vědí, že většina videí s tématikou Bartoškova filmu dosáhne velkého počtu zhlédnutí. Tiktoker Jan Hejl, který se může pyšnit milionem sledujících na TikToku, se uchýlil právě k takové tvorbě videí a poslední dobou se na jeho sociálních sítích objevují především videa s tématikou Bartoškova nejnovějšího projektu.

To stejné se dá říct také o Štěpánovi Šrámkovi, který se proslavil návštěvou youtubera Jona Mariánka v USA. Šrámek od svého návratu přidává především videa spojená s tématikou ONEMANSHOW: The Movie a také on má na takových videích velký počet zhlédnutí. Je ale opravdu mnoho influencerů, kteří se vydávají k trezoru a monumentu, kde se kolikrát pouze vyfotí nebo natočí.

@steven_gashh Tak jsem zjistil že na každou kartu máte dva pokusy⚠️ 1. pokus je jen bez kódu jestli náhodou nemáte vybranou kartu která to otevře bez pinu... Do 2. pokusu už musíte napsat desetimístný pin kód takže mi sem klidně do komentářů napište jaký kód tam mám napsat 😁 #kazma #miliondolaru #trezor #oms #onemanshow ♬ Come as You Phonk - lofi'chield

Mnozí jsou ale na Bartoška naštvaní. Podle nich totiž na celé soutěži neuvěřitelně zbohatne a to především díky tomu, že většina lidí, kteří soutěž berou vážně, musí do kina přijít vícekrát, aby získali více indícií. Díky tomu si Bartošek může vydělat dokonce o několik milionů více, než sám nabízí. Zároveň také koluje názor, že šifru, která má pomoci získat správný kód k otevření trezoru, není možné rozluštit.

Šifra se totiž velmi nápadně podobá té, kterou použil americký sériový vrah Zodiac, protože obě obsahují kombinaci různých symbolů, písmen a čísel. Rozluštění Zodiacova rébusu přitom zabralo zhruba padesát let. Možná je právě to Bartoškův tajný plán, ovšem nedá se to s přesností určit. Bartošek je totiž známý tím, že má své plány vždy do detailů promyšlené a zároveň nikdy nepotvrdí ani jednu z teorií, které se šíří celým českým internetem.

Témata: Kazma