Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie

Rapper Karlo. | foto: instagram.com/karlojetomeno

Rapper Karlo se zase ozývá z vězení. Nedávno tam měl koncert a oženil se, teď děkuje za návštěvu

Už je to více než rok, co byl za držení drog odsouzen na sedm let vězení slovenský rapper Karlo. Jeho propuštění je sice zatím v nedohlednu, i přesto pracuje na nové hudbě. Nedávno měl i koncert a pár měsíců před tím svatbu. Občas se také fanouškům ozve na Instagramu, teď poděkoval mimo jiné i Separovi za návštěvu. Na jeho podporu se začal prodávat i merch.
  18:00

Už od loňského března mezi fanoušky českého rapu rezonuje zatčení člena pardubického labelu Milion+ rappera Karla. Po několika měsících ve vazbě si před více než rokem vyslechl rozsudek. Hrozilo mu sice deset až patnáct let, nakonec si ve vězení odsedí „pouhých“ sedm. Fanouškům se z vězení také relativně pravidelně ozývá.

Slovenský rapper Karlo, vlastním jménem Juraj Čaba, byl zadržen ve vlaku na Slovensku. V cestovním kufru totiž převážel 1,5 kilogramu marihuany a 150 gramů kokainu. Od té doby se na sociálních sítích šíří hashtag #freekarlo, který propagují především jeho kolegové Yzomandias a Nik Tendo, před více než rokem dokonce vyšla stejnojmenná skladba.

Nezapomínají na něj ani jiní rappeři, neustále se pod jeho příspěvky objevují komentáře od mnoha českých i slovenských rapperů, kterými vyjadřují lítost nad jeho osudem. Teď se za ním do vězení pravděpodobně podíval slovenský rapper Separ, moderátor Osťo a producent Smart. „Děkuju za včerejšek a za to, že jsme mohli aspoň na chvíli vypadnout z toho kolotoče,“ napsal na Instagramu Karlo v pondělí večer.

V pondělí začal label Milion+ také prodávat merch s nápisem Free Karlo. Tričko stojí téměř 1200 korun a veškerý zisk z jeho prodeje má jít právě na podporu Karla.

Karlo se z vězení ozývá fanouškům relativně pravidelně. Nedávno jim například ukázal, jakou techniku ve vězení při tvorbě hudby využívá. Plánuje totiž vydat z vězení alespoň dvě hudební alba. „Bylo mi umožněné pokračovat ve tvorbě hudby, které jsem se profesionálně věnoval i na svobodě. Album nahrávám na hudebním kroužku v prostorech víceúčelové místnosti a skladu hudebních nástrojů, který využívám jako provizorní nahrávací studio,“ vysvětlil rapper.

Zdá se, že v tvorbě podporují jak dozorci, tak odsouzení, protože měl na začátku října ve věznici v Dubnici nad Váhom, kde si trest odpykává, koncert. Jídelna ve věznici se změnila v koncertní halu a úvodní minuty koncertu hudebního kroužku patřily právě Karlovi. Po něm následoval koncert tamější hudební skupiny, která odehrála tradiční romské písně.

Karlo se také na Instagramu také podělil, že měl na konci května svatbu. S nynější manželkou Emou tvoří pár už několik let. „Moc vám gratuluju. Neskutečné, co všechno se dá stihnout z vězení,“ píše jeden ze sledujících.