Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Takto se bojovalo prakticky celý zápas. Na zemi a podle Vémoly! | foto: Profimedia.cz

Odveta Vémola vs Kincl se blíží. Ze zápasu se stala osobní bitva a kurzy jsou vyrovnané

Blížící se odveta Vémoly a Kincla upoutala zájem snad každého fanouška českého MMA. Nejen díky výborným upoutávkám, ale také kvůli nenávisti, která je mezi oběma zápasníky. Oba si věří na výhru a neustále se navzájem shazují. Kincl se prý od prvního zápasu posunul, Vémola vidí stejný výsledek jako minule.
  9:30

Velmi očekávaná odveta Karlose „Terminátora“ Vémoly a Patrika „Inspektora“ Kincla se kvapem blíží. Jak už tomu tak bývá zvykem, na poslední chvíli se snaží jeden na druhého házet špínu a také se urážet. Oba navštěvují různé televizní pořady, přidávají videa na sociální sítě, kde se snaží navzájem jeden druhému dostat pod kůži a fanoušci Oktagonu se některými jejich výroky neuvěřitelně baví. Vémola i Kincl však už jistě začínají cítit obrovský tlak blížícího se zápasu a právě proto se snaží dostat se do hlavy toho druhého. Ačkoliv oba tvrdí, že se to nemůže stát, je očividné, že právě to se stalo.

Někteří zápasníci před tolik očekávaným a osobním zápasem vůbec nepoužívají sociální sítě, aby nemuseli poslouchat všemožné názory ostatních, kteří se například předem snaží uhodnout výsledek zápasu. Vémola ani Kincl však mezi takové typy nepatří a oba jsou naopak na sociálních sítích velmi aktivní. Kincl například neustále opakuje, že se Vémola od jejich prvního zápasu nikam neposunul. Vémola zase tvrdí, že když Kincla už jednou porazil, nebude mít žádný problém porazit ho znovu. Podle některých jiných zápasníků nemá Vémola vítězství tolik jisté, jak on sám sebevědomě tvrdí. Pro některé z nich je totiž ukázkovým příkladem zápas, ve kterém se Vémolovi postavil francouzský zápasník Alex Lohoré. Ten byl totiž Vémolovi schopný vzdorovat všech pět kol a nakonec prohrál na body.

Když se však utkal s Kinclem, prohrál už v prvním kole na technický knockout. Podle některých je porovnání těchto dvou zápasů jasným důkazem, že Kincl nad Vémolou zvítězí. Sám Lohoré je ovšem zcela jiného názoru. „Vémola Kincla zničí. Vémola nastoupí, možná vystřelí pár úderu a tak jako vždy bude dělat to, co umí nejlíp. Cítil jsem trochu Kinclovu sílu, než jsem se nechal nachytat jeho lokty, ale necítil jsem, že by mi došly síly. Když jsem se ale střetl s Vémolou, tak jsem cítil, že mi síly došly,“ odpověděl Lohoré na otázku, jaká je jeho predikce zápasu. Zápasník David Kozma si zase myslí, že záleží na Kinclově fyzičce. Podle něj je Vémola neuvěřitelně silný a nedokáže si tipnout, kdo se stane vítězem tolik očekávané odvety.

Spousta lidí také zpochybňovalo Vémolovou formu poté, co při svém posledním zápasu s Al Matavaem dostal několik velmi nepříjemných úderů. Vémola se ovšem nechal slyšet, že si je vědom chyb, které udělal a do zápasu s Kinclem na nich zapracuje. Do Kincla si ovšem hned rýpl a bylo vidět, že už ho má plné zuby. „Mě nikdo nezastaví a už vůbec ne ta malá tlustá sedmdesát sedmička,“ řekl Vémola směrem ke Kinclovi. Ten byl za jeho slova velmi naštvaný. Postupně se v něm nenávist k Vémolovi prohlubovala a na tiskové konferenci v Ostravě se už nedokázal udržet. Vysvětlil, že Vémolu zažaloval kvůli tomu, že on zažaloval pornoherečku Hanu Džurbanovou, která přišla s tvrzením, že s ní Vémola zahýbá své manželce.

Na sociálních sítích si navíc z Vémoly neustále utahuje. „Půjde to pustit i ze záznamu? Ptám se pro bývalého kamaráda, který to bude mít živě trochu v mlze,“ napsal Kincl do komentářů pod příspěvkem Davida Kozmy. Narážel totiž na fakt, že se s Vémolou dřív kamarádil. Vémola se však nechal slyšet, že důvodem ukončení jejich přátelství byla Kinclova touha po získání pozornosti. „Beru to tak, že jsme byli přátelé a on se na mě chtěl zviditelnit. Vidím to tak, že nedokázal uspět nikde sám,“ okomentoval Kinclovo chování Vémola. Zápas je tedy pro oba zápasníky velmi osobní. Otázkou ovšem je, jestli právě emoce jednoho ze zápasníků nepřemůžou a zabrání tak udržení si čisté hlavy, kterou by oba měli v zápase mít.

Pro Kincla je ovšem to, že je blížící se zápas osobní, velkým motorem, který ho žene dopředu. Díky tomu je jeho příprava enormní a on naprosto nepřipouští, že by měl zápas dopadnout jinak, než v jeho prospěch. Ani Vémola nezahálí a trénuje čtyřikrát denně. Na Kincla prý trénuje tak, jako by to byl jeho nejtěžší soupeř i když už ho jednou porazil. „Jestli mě porazí teď, tak je to zase všechno v p*deli. Všechny plány, všichni Terminátoři, težký váhy. Všechno co chci ztratím, protože mě porazil tady ten kr*pl. Já to prostě nedokážu připustit,“ vysvětlil důvod svého odhodlání Vémola, který nejhůř nese žalobu, kterou na něj Kincl podal. Jak Vémola s oblibou připomíná, může Kincla za jeho chování pořádně zbít a to 20. května v pražské O2 Aréně. Kurzy jsou ale naprosto stejné a to 1,9 na oba zápasníky.