Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

Kincl porazil Vémolu a tomu se lidi smějí | foto: instagram.com

Zápas Vémola vs Kincl má ještě dlouhou dohru. Objevily se totiž spekulace o bodování zápasu

Dozvuky zápasu Vémola vs Kincl stále neutichají. Někteří totiž velmi kritizují výsledek zápasu, který byl 5:0 na body ve prospěch Kincla. Naštvaný Petr Kníže je připravený zápasit s Kinclem, Vémola prohru velmi těžce nese a podle Kincla je myšlenka odvety velkým riskem pro Vémolovo zdraví.
  10:00

Velká pozornost, kterou na sebe upoutal zápas Karlose „Terminátora“ Vémoly a Patrika Kincla, nezmizela ani po té, co se zápas uskutečnil. Kincl sice porazil Vémolu na body, ten poté bez podání ruky opustil klec a později také O2 Arénu. V zápasu totiž inkasoval mnoho úderů a musel okamžitě do nemocnice. Kincl sice oslavoval své vítězství, ale neustále se objevovaly zprávy o tom, že to celé mělo dopadnout úplně jinak. Podle spousty lidí byl totiž celkový výsledek 5:0 na body naprostý nesmysl. Někteří dokonce tvrdí, že zápas měl vyhrát Vémola.

K bodovému hodnocení rozhodčích se kriticky vyjádřil i promotér Oktagonu Ondřej Novotný. „Byl bych překvapený, kdyby to tak vlastně nedopadlo. 5:0 mi ale přijde mimo mísu. To není v mém světě vůbec reálné,“ okomentoval výsledek zápasu Novotný, který jinak výhru Kincla uznal. Zápasník David Kozma byl zase přesvědčený o tom, že zápas vyhraje Vémola. Když totiž v přímém přenosu dostal možnost sdělit svůj názor uprostřed zápasu, řekl, že podle něj je na tom bodově daleko lépe Vémola. K zápasu se také velmi ostře vyjádřil zápasník Petr „Monster“ Kníže, který má se zápasením opravdu dlouholetou zkušenost. „Podle starých pravidel by Karlos vyhrál, protože měl kontrolu, dělal zápas a Kinclova aktivita byla vždycky jenom obranná. Ne útočná. On měl opratě v rukách celých dvacet pět minut. Kdyby to tak nebylo, Kincl ho mohl ukončit,“ vyjádřil se k zápasu pro online deník iSport Kníže.

Pravidla jsou ovšem jasně stanovena a i když spousta lidí zpochybňuje hodnocení rozhodčích, Kincl opravdu vyhrál právem. Vémola ho navíc nedokázal zpracovat na zemi a už pouze to se bere jako Kinclův obrovský úspěch. Měl totiž svou taktiku, které se držel a která se, jak se později ukázalo, opravdu vyplatila. Kníže ale byl jiného názoru. „Když chtěl udělat zápas, tak proč ku*va nezatlačil? Nezaboxoval s ním alespoň dvě kola v postoji, když už byl ten Karlos unavenej? Mohl s ním zaboxovat a snažit se zápas ukončit. Místo toho se jak mistr světa opře o pletivo a řekne ,Karlosi, pojď si mě hodit,´ protože ho to stojí míň sil,“ rozčiloval se Kníže. Také se nechal slyšet, že by si klidně dal s Kinclem zápas, protože je naprosto znechucený jeho stylem zápasení.

Vémola se k celému zápasu vyjádřil pouze v jednom příspěvku na Instagramu. Až po dlouhé odezvě konečně rozebral svou současnou situaci v rozhovoru pro Fight Cast s Ondřejem Němcem. Vémola vysvětlil, že podle jeho trenéru vyhrával i po čtvrtém kole. Právě proto se rozhodl svou taktiku nijak neměnit. V opačném případě by prý do pátého kola vlítl a pokusil by se Kincla okamžitě ukončit. Nakonec se tak ale nestalo a Kincla považuje za právoplatného vítěze zápasu. S prohrou se ale vyrovnává ještě doteď. Vůbec neví, co bude dál a ve váhové kategorii do 84 kilogramů, ve které se s Kinclem utkal, už prý zápasit nechce. „Já jsem začínal na sto devíti kilech. Na tenhle zápas jsem shazoval pětadvacet kilo a to co jsem dělal svému zdraví, svojí rodině, tím už je nikdy nemůžu provést. Chtěl jsem urvat ten titul, zjistil jsem, že na to už věkově a zdravotně nemám,“ oznámil Vémola.

Odvetu s Kinclem ale nijak zvlášť nevyhledává. Ne snad proto, že by se bál další porážky, ale protože si prý zápasníky nevybírá. Pokud mu ale vedení Oktagonu oznámí, že bude mít zápas s Kinclem, samozřejmě ho vezme. Druhé odvetě ale jinak naproti nejde. Plány na zápasy už prý má a možná se také objeví na blížícím se turnaji na Štvanici, který se bude konat 29. července. Vémola prý potřebuje další motivaci k tomu, aby se zvedl a začal znovu trénovat. Od prohraného zápasu s Kinclem se totiž pouze dostal k tomu, že začal doma sázet květiny. Někteří fanoušci MMA jsou ale toho názoru, že by měl Vémola svou kariéru ukončit. „Možná je na čase říci si pravdu. Karlosův styl boje nepatří do moderního MMA stylu. Věk jde už bohužel také poznat a já si nedovedu představit, že by proti sobě rovným soupeřům dokázal uspět,“ hodnotí Vémolovu současnou situaci jeden z uživatelů na YouTube.

Kincl na další možnou odvetu mezi ním a Vémolou, reagoval spíše záporně. Podle něj totiž Vémola dostal opravdu velký výprask a to se přitom Kincl držel pouze záložní taktiky. Kdyby se do toho pořádně opřel, byl by ho prý schopný zabít. Na rozdíl od jejich prvního zápasu, kdy byl výkon obou zápasníku velmi vyrovnaný, byla odveta naprostým opakem. Kincl sice odvetu nevyvrátil, pokud by k ní ovšem v budoucnu došlo, neponechal by nic náhodě a Vémolu by pravděpodobně ukončil. Oba se teď ale musí soustředit na jiné zápasy, které je v budoucnu čekají. Myšlenka odvety se tak na nějakou dobu odkládá.