Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Kazma se chlubí na sítích | foto: instagram.com

Kazma začal prodávat rekvizity z filmu, můžete si koupit i jeho trezor. Peníze prý plánoval dát na charitu

Kamil Bartošek alias Kazma opět šokoval. Na e-shopu teď prodává rekvizity z filmu ONEMANSHOW: The Movie. Nabízí dodávku v kostýmu psa za milion a půl korun, kontejner, ze kterého vyhodil peníze na pole za 900 tisíc a také trezor, ve kterém byla uložená výhra z filmu. Rekvizity dříve plánoval vydražit a dát na charitu. Uživatelé na sítích se za vysoké ceny zlobí.
  12:24

Ač se mohlo zdát, že sága Kamila Bartoška alias Kazmy a jeho filmu a soutěže o milion dolarů už dávno skončila. Opak je však pravdou. Sice od premiéry jeho filmu ONEMANSHOW: The Movie uplynuly téměř čtyři měsíce a bájný milion dolarů si už před téměř dvěma měsíci rozebrali účastníci soutěže na poli za Prahou, stále se Bartošek snaží o filmu vzbudit jakoukoli debatu. Teď například prodává rekvizity z filmu.

Už v létě se stal film Kazmy jedním z nejprobíranějších témat na sociálních sítích. Ač se bezpochyby nejednalo o klenot české, nebo jakékoli jiné, kinematografie, počtem návštěvníků lámal rekordy. Díky jeho zhlédnutí totiž mohli vyhrát milion dolarů. Hned po premiéře diváci řešili šifru z filmu, nakupovali vstupenky, aby se dostali k co největšímu počtu herních karet a vším se chlubili na sítích.

Každý divák si pravděpodobně vybaví i některé výrazné rekvizity z filmu, například sledovací dodávku přetvořenou na plyšového psa, zakopaný kontejner, ve kterém bylo původně auto společně s milionem dolarů v kufru a nebo také prosklený trezor, který měsíc na pražském výstavišti výhru ukrýval. A teď si zmíněné rekvizity mohou fanoušci koupit na e-shopu One Man Show.

„Trezor odolal několika vandalským útokům, zcela bez škrábnutí. Ideální pro ukládání vysokých částek v hotovosti, případně jako kryt před blížícím se koncem světa pro jednotlivce, či malou rodinu,“ píše se na webu. Součástí trezoru jsou údajně také čtyři funkční LCD televize, na kterých si můžete pustit Netflix nebo HBO a klimatizační jednotka pro teplé letní měsíce. „Trezor disponuje funkčním terminálem pro scan karet a numerickou klávesnicí pro zadání hesla. Heslo pro otevření je součástí dodávky,“ dodávají. Kolik takový trezor stojí? 2 890 000 korun.

Za 1 490 000 korun si můžete pořídit dodávku v kostýmu psa. „Pes disponuje nejnovějším sledovacím zařízením a je osazen moderní špionážní technikou, včetně párkovače s kapacitou ohřevu cca 40 párků a nahřívadla na 8 rohlíků. Pes je pojízdný, s platnou STK,“ píše se na webu. Kontejner, ve kterém bylo původně zakopané auto a následně v říjnu vyhozen milion dolarů u Lysé nad Labem, stojí téměř 900 tisíc korun. Všechny rekvizity jsou údajně ihned k dispozici.

Bartošek se na konci září v rozhovoru v pořadu Ukaž Káru prozradil, že s celým týmem mají v plánu všechny rekvizity vydražit. Dodávka s převlekem psa podle něj byla vlajkovou lodí celé dražby „My jsme si řekli, že bychom všechny rekvizity a kostýmy vydražili na nějaké dražbě a dali je na nějakou hezkou nadaci,“ vysvětlil. Zároveň by ho údajně zajímalo, kolik peněz by byli fanoušci ochotní za rekvizity dát. Tvrdil, že na Instagramu postupem času odhalí, kdy a kde se dražba bude konat.

K dražbě však s největší pravděpodobností nikdy nedošlo. Na začátku týdne se totiž začaly objevovat na sítích překvapené reakce fanoušků s odkazy na e-shop. „To jsem zvědavý, kdo si tohle koupí,“ píše jeden z nich. „Kazma asi potřebuje peníze,“ směje se druhý. Je otázkou, zda opravdu věnuje peníze nějaké nadaci. O ničem podobném se totiž na webu nepíše.

Nutno dodat, že nejednoho uživatele pobouřily také ceny rekvizit. „Ta dodávka má hodnotu určitě maximálně deset tisíc, taková blbost,“ píše jeden z uživatelů na TikToku. „Jak na ty ceny přišel? Vymyslel si to sám? Taková blbost, ode mě neuvidí ani korunu,“ myslí si další.

Nutno dodat, že Bartošek je poměrně kritizovaný už v podstatě od uvedení filmu do kin. Podle mnoha uživatelů je totiž celá situace okolo něj jen strategie, jak vydělat co nejvíce peněz a ač se Bartošek některé kroky snaží skrývat za dobrý úmysl, vše dělá jen pro publicitu a peníze. Poměrně dlouhou dobu například tvrdil, že film bude ke zhlédnutí jen v kinech, v současné době je však dostupný na streamovací platformě Netflix. „Chtěl jen nahnat lidi do kina kvůli té blbé hře, kterou stejně nikdo nevyhrál a vydělat na ostatních,“ zlobil se jeden z diváků.

Témata: Kazma