Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav

Patrik Pešava alias Koleso si prý vydělal sázkovým poradenstvím 300 tisíc korun | foto: instagram.com/kolesoreal

Koleso znovu ve spárech sázkových poradců. Láká na zisky přes 120 tisíc korun za týden

Patrik Pešava alias Koleso se vrací do rukou sázkových poradců. Tvrdí, že díky jednomu z nich ostatní vydělají za týden více než 120 tisíc korun. Poradce své tipy sdílí za 3500 korun měsíčně. Zároveň to není poprvé, co podobné poradenství Koleso propaguje. Prý by chtěl žít tak, jak se má.
  14:00

Propagace sázkového poradenství na sociálních sítích je v poslední době mezi influencery stále populárnější. Marek Valášek alias Datel nebo David Pražák podobné instagramové profily sdílí už delší dobu. Slibují pohádkové bohatství díky sázení na údajně bezrizikové tipy, mnohdy jde však o podvod. Teď se k nim přidal i Patrik Pešava, známější pod přezdívkou Koleso.

Pešava je jednou z nejbizarnějších a nejkontroverznějších postav, které se pohybují na sociálních sítích. Proslavil se před více než rokem polštářovou bitvou v Clash of the Stars, v poslední době si s ním mnozí však spojují především různé večírky. Jak si na ně ale vydělat? Pravděpodobně díky sázkovému poradenství.

„Pokud si chceš vydělat 120 tisíc během sedmi dní, neváhej,“ píše Koleso na svém Instagramu a dodal označení sázkového poradce. Instagramový profil Adrian Bet se prezentuje jako profesionální sázení s dvouletou historií. Podle něj je tajemstvím úspěchu účelná vytrvalost.

Téměř všechny podobné profily jsou založené v podstatě na tom stejném. Poradce sdílí drahá auta a rádoby luxusní život a snaží se svým sledujícím dokázat, že oni můžou mít to stejné. Většina z nich, včetně Adrian Bet, má také skupinový chat na sociální síti Telegram, kde tipy sdílí. Většinu tipů nesdílí samozřejmě zadarmo. Členství v jeho „VIP skupině“ stojí 3500 korun na měsíc.

Jeho propagační video je téměř minutové, ale v podstatě nic v něm neukáže. Sedí v autě v podzemních garážích, prohlíží si kurzy na různé sportovní události a pravděpodobně tím mimo jiné chce dát najevo, že vydělává spoustu peněz. Po chvíli z auta vystoupí a tvrdí, že pokud si chcete vydělat zdarma z tisíce korun 128 tisíc, ukáže vám jak na to.

Není to poprvé, co Pešava podobné poradenství doporučuje. Když byl v listopadu minulého roku napaden a skončil v nemocnici, začal propagovat jiné poradce. Tehdy mu údajně pomohli zaplatit náklady na právního zástupce, který za něj situaci vyřešil. Zhruba před měsícem zároveň Pešava tvrdil, že se vrátí do rukou předešlého sázkového poradce. „Vy jste se mi smáli, ale já jsem byl u sázkových společností. Tam jsem si vydělal, pak jsem to utratil. Živit dvě holky totiž nejde prostě,“ popisuje. Prý chtěl vydělat půl milionu a žít tak, jak se má. Co konkrétně to znamená však neupřesnil, ale pravděpodobně šel hledat půl milionu k jinému sázkovému poradci. Redakce Antiyoutuber.cz na podobné poradenství dlouhodobě upozorňuje a varuje před ním.

Témata: Koleso