Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

Lindsay Lohan | foto: Instagram

Renesance Lindsay Lohan? Po problémech s alkoholem a drogami se vrací na stříbrná plátna

Herečka Lindsay Lohan má za sebou poměrně křivolakou cestu. Nejdříve zářila v Podivných sprostých holkách a Pasti na rodiče, brzy stříbrná plátna vystřídala odvykací léčba. Teď se ale Lohan vrací zpátky na obrazovky. Začíná hrát ve filmech a lidé na TikToku jsou z návratu nadšení. Nazývají ho Renesance Lindsay Lohan.
  16:51

Lindsay Lohan patří k nejpopulárnějším herečkám romantických komedií pro dospívající ze začátku nového tisíciletí. Ještě před deseti lety hrála poměrně aktivně, pak ze stříbrných pláten zmizela. Ne však z očí veřejnosti. Propadla drogám, alkoholu a navíc měla problémy se zákonem. Teď se ale pravděpodobně můžeme těšit na její návrat.

Lohan se proslavila především díky filmu Past na rodiče, kde si zahrála hlavní dvojroli dvojčat ještě jako dvanáctiletá. Od té doby se stala symbolem romantických komedií pro dospívající a její kariéra strmě rostla. Zahrála si například ve filmech Mezi námi děvčaty, Protivný sprostý holky, Šéfe, jsem v tom! nebo Vlastní pravidla. V roce 2004, kdy zažívala momenty největší slávy, navíc vydala debutové hudební album Speak. Umístilo se na čtvrtém místě amerického žebříčku Billboard 200 a získalo platinové ocenění na začátku roku 2005.

Po raketovém růstu ale přišel strmý pád. Už v období její největší slávy bylo všeobecně známé, že má Lohan v oblibě nekončící večírky, drogy a alkohol. Jedním z důvodů, proč omamným látkám propadla, mělo být údajně i nestabilní rodinné zázemí. I její rodiče totiž měli problémy s návykovými látkami, otec s drogami a matka s alkoholem. V roce 2007 se poprvé objevily problémy Lohan s alkoholem, drogami a také se zákonem. V květnu byla zatčena kvůli řízení v opilosti a následně byla poslána na odvykací kúru, kterou si ještě několikrát zopakovala.

K herectví se vrátila po sérii odvykacích léčeb sice už v roce 2009, problémy se závislostmi nezmizely. Jen o tři roky později si zahrála ve filmu Scary Movie 5, později však žádnou významnou roli nezískala. S největší pravděpodobností kvůli tomu, že jednoduše strávila většinu toho období v léčebnách.

Od té doby se objevovala ve filmech i v seriálech velmi sporadicky, to se však teď mění. Lohan se předminulý rok objevila v reklamě na Pepsi Colu a už tehdy z jejího návratu byli její fanoušci nadšení. Jenže reklama na bizarní nápoj ve formě mléka a Pepsi byla předzvěstí renesance Lindsay Lohan. Ač se může zdát označení úsměvné, její návrat na televizní obrazovky a stříbrná plátna lidé na TikToku pojmenovali jako „Lohanaissance“, tedy renesanci Lohan. „Konečně se královna romantických komedií vrací. Těším, až si sedne zpátky na trůn,“ směje se jedna z fanynek.

Díky partnerské smlouvě s Netflixem se jí teď nové pracovní nabídky jenom hrnou a vypadá to, že bude Lohan pokračovat v kariéře herečky z romantických komedií. V roce 2022 si zahrála ve filmu Vánoce na spadnutí, nedávno dostala roli v komedii Irské přání. Ač se ani v jednom případě nejedná o nezapomenutelný kinematografický zážitek, Lohan si evidentně hraní ve filmech užívá a velká část obou filmů je stravitelná především díky ní.

Prvního dubna se navíc objevily zvěsti o tom, že by měla být Lohan kreativní ředitelkou velkého módního domu. A ač se informace na internetu rozšířila rychlostí blesku, nakonec se ukázalo, že se jednalo o aprílový žert. Většina fanoušků však byla zklamaná, že si nakonec oblečení, za kterým by stála Lohan, nekoupí. „Bylo by to opravdu úžasné. Takové završení Lohanaissance a důkaz, že je opravdu zpátky v plné síle,“ píše jeden z nich.