Středa 8. května 2024, Den vítězství

Andrej Babiš se synergickým nápojem Magu | foto: instagram.com/magu.co

Kontroverzní firma se propaguje fotkou s Babišem. Dělám to zdarma, nejsem Leoš Mareš, říká politik

Společnost Magu, která vyrábí synergické nápoje, je už zase předmětem debat na sociálních sítích. Na Instagramu totiž sdíleli fotku Andreje Babiše, který doporučuje jejich výrobek. Po mnoha negativních reakcích příspěvek smazali. Později ho sdíleli znovu ještě s fotkou prezidenta Petra Pavla. Podle Babiše o placenou spolupráci nejde, není prý Leoš Mareš.
  12:37

Není to ani měsíc, co influencerka Erika Eliášová na Instagramu sdílela nepříjemnou zkušenost s firmou Magu, která vyrábí synergické nápoje. Požádala sledující, aby jí doporučili levnější alternativu nápojů. Po tom, co zaměstnanec Magu doporučil konkurenci, dostal výpověď. Celá situace tehdy vyvolala nejednu debatu a teď se Magu stává předmětem dalších. Sdíleli totiž fotku Andreje Babiše.

Předseda hnutí ANO a bývalý premiér Andrej Babiš se na sociálních sítích pohybuje poměrně aktivně. Aktivní je především na TikToku, kde se snaží držet především různých trendů a zábavných videí. Nezaostává však ani Instagram, kde příležitostně doporučí i nějaký produkt, který má zrovna v oblibě. Mimo jiné sdílel fotku synergického nápoje Magu. Nejednalo se o explicitní doporučení, nápoj je nenásilně v rohu fotky, nicméně je firma Magu na fotce označená.

Sice fotku Babiš sdílel už na konci dubna, instagramový profil Magu ji přidal na svůj profil až o víkendu a reakce byly přinejmenším překvapené. „Marketingové oddělení u vás musí být vážně mimo, neřekl bych, že vaše cílová skupina budou příznivci Andeje Babiše,“ myslí si jeden z komentujících. Většina ostatních se s ním shoduje. Mnozí také vyjadřují nejen nechuť k Babišovi, ale i k Magu.

„Po kauze s Erikou, po tom, co mi vaše HR na pozici digitálního markeťáka napsala, ať pošlu životopis ve Wordu, když mám web a po této fotce, už na vás se*u,“ píše další komentující. Upozorňuje také na podle ní nevhodně zvolený systém zálohování skleněných lahví od nápojů. „Jdu ke konkurenci. Fakt protivnější image značky jsem neviděla,“ dodává. Profil Magu na komentář, jako na jeden z mála, zareagoval. „Bon apetit a adieu,“ píše správce instagramového účtu. Ke své odpovědi také přidal označení to se mi líbí. Po velké vlně kritiky příspěvek z profilu Magu zmizel.

Redakce Antiyoutuber.cz společnost Magu kontaktovala s dotazy, zda se jedná o oficiální spolupráci s Babišem a proč příspěvek z Instagramu zmizel. Do doby vydání článku však nereagovali.

Podle Babiše se však o spolupráci nejedná. „Magu mám rád, majitele znám. Udělal z ničeho skvělou firmu,“ popisuje pro redakci Antiyoutuber.cz. Nápoje prý pije už dlouho, minimálně od roku 2021. „Propaguji to samozřejmě zdarma, nejsem Leoš Mareš,“ dodává.

Po tom, co příspěvek o víkendu z instagramového profilu zmizel, se v pondělí dopoledne zase objevil. Tentokrát na fotkách však není jen Babiš, sekunduje mu totiž prezident Petr Pavel. „Načapali jsme dva nové příznivce,“ píše Magu u fotek. Babišova je stejná jako o víkendu, Pavel je pravděpodobně vyfocený na nějaké akci a vedle něj v nádobě s ledem leží nápoje Magu.

Ani na druhý pokus však Magu příliš pochopení nedostalo. „Asi bych doporučil vyměnit toho, kdo u vás pracuje na sociálních sítích,“ píše jeden z komentujících. „Netahejte do svého marketingu politiku. A zaplaťte si profíka,“ radí další.

Načapali jsme 2 nové příznivce..

13. listopadu 2023 v 11:07, příspěvek archivován: 13. listopadu 2023 v 12:40

Někteří opět zmiňují kauzu, kterou odstartovala influencerka Eliášová. Sledující, který jí konkurenční nápoj doporučil, totiž pracoval v marketingovém oddělení Magu a tak nejeden sledující vidí souvislost. „Vážně v tom marketingu asi přišli o rozum, jinak si to vysvětlit neumím,“ myslí si jeden z bývalých zákazníků společnosti.