Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Marek Kaleta alias Marcus Revolta poslední dobou hojně řeší inflaci. | foto: facebook.com/marcusxdouble

Z té písně mám průjem, vzkazují lidé Revoltovi. Jeho nová hudba je jim pro smích

Fanoušci bizarního motivačního rapu se konečně dočkali. Marcus Revolta po několika měsících slibování vydává první videoklip. Ve skladbě tvrdí, že je „selfmade byznysman,“ posluchači mu jeho pózu však přinejmenším nevěří. Většina z nich se mu totiž vysmívá, prý z jeho hudby dostali průjem.
  15:15

Marek Kaleta alias Marcus Revolta nebo Marcus X Double je známý v poslední době především jako motivační řečník. Na sociálních sítích se však pohybuje už dlouho a před několika lety se proslavil i jako rapper. K tomu se teď vrací a na začátku července vydává nové album. Aby posluchače navnadil, začal vydávat s předstihem videoklipy.

Marcus na sociálních sítích především povídá o tom, co v životě dokázal a chlubí se tím, jak je úspěšný. Úspěch by měl také evokovat jeho nový videoklip k písni Selfmade. Kaleta v něm sedí ve velké knihovně, kouří doutník a má na sobě hnědou vestu. „Šest firem za tři roky, jsem selfmade byznysman,“ zní na začátku skladby.

Dále Kaleta povídá o tom, že zatímco ostatní budou odpočívat, on vydělá další milion. Jeho hudba se od jeho tvorby na sociálních sítích v podstatě neliší. Mluví jenom o tom, co v životě dokázal, kolik si toho koupil a že svým příběhem chce motivovat ostatní. „Kolik dřiny mě to stálo, abych si koupil to fáro, 530 koní Bávo a vše o čem se mi zdálo,“ říká při tom, co za ním startuje zmíněné auto.

Ve většině motivačních videí má Marcus na obličeji sluneční brýle, které tentokrát na většinu scén odložil. V některých pasážích je vystřídal doutník, který mu v podstatě nezmizel z ruky. V jedné ze scén, při které odložil i brýle i doutník, sedí v čele dlouhého stolu, rappuje. Zároveň při tom pozoruje dalších deset, pravděpodobně úspěšných selfmade byznysmanů, jak si povídají.

Podle sledujících je text skladby přinejmenším k smíchu. „Po poslechu písničky se mi objevilo na účte pár milionů navíc a auto v garáži. Díky Marcusi,“ směje se jeden z nich. Jiní se svým slovníkem tak vybíraví nejsou. „Pouštěl jsem si to na záchodě a jsem rád, že právě tam. Měl jsem zacpu, ale stačilo dvacet sekund tohoto braku a rázem jsem měl průjem. Takže děkuji Marcusovi za audio projímadlo,“ píše jeden z nich.

Jiní si ze skladby utahují i kvůli tomu, že Kaleta podle dostupných informací moc úspěšný podnikatel není. Jeho příjmy jsou totiž podle veřejně dostupných účetních závěrek velmi těžko uvěřitelné. Nic tedy nenasvědčuje tomu, že by měl vydělat další milion v době, kdy budou ostatní odpočívat.

Po vydání prvního videoklipu se zdá, že se fanoušci bizarního motivačního rapu mají opravdu na co těšit. Marcusovo nové album už je opravdu za rohem a už 2. července se posluchači dočkají dalších nových skladeb. Do té doby bude vydávat Kaleta jeden videoklip týdně.

Témata: Marcus Revolta