Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Marcus Revolta je nově i spisovatelem | foto: facebook.com/marcusxdouble

Četli jsme ebook Revolty, abyste vy nemuseli. Má radit s násobením zisku, neradí ale nic

Marcus Revolta se rozhodl svá moudra předávat i psaným slovem. Napsal zbytečně dlouhý ebook o tom, jak zdvojnásobit cokoli, co děláte. Poradí s tím opravdu? Rozhodně ne. Na více než třiceti stránkách píše o svém motivačním příběhu a o tom, že duševní síla může léčit i zranění.
  18:00

Marek Kaleta alias Marcus Revolta nebo v poslední především Marcus X Double je známý motivační řečník a finanční šíbr. Sice se ve většině času prezentuje hlavně mluveným slovem, ke své motivační konferenci se rozhodl napsat i ebook. A samozřejmě je zaměřený na peníze a motivaci, stejně jako celý jeho obsah nejen na sociálních sítích v poslední době.

Kaleta se řídí pravidlem „double“, které znamená, že byste měli zdvojnásobit všechno, co děláte. Nejen své příjmy, ale opravdu všechno. V úvodu svého ebooku to vysvětluje jednoduše. Na jeho první přednášku pro veřejnost přišlo šestadvacet lidí. On se hned ten den rozhodl, že chce příště dvojnásobek.

Dva měsíce se snažil, pracoval na sobě a přišlo o dvacet lidí více. Pokud si říkáte, že to není dvojnásobek, Kaleta to připouští. Podle něj „double“ není o tom, že hned dostanete dvojnásobek, ale o tom, že k tomu dvojnásobku míříte. A o tom to podle něj je. Stanovit si jasný cíl a snažit se udělat cokoli. Nevadí, že to hned nevyjde.

Většina jeho pětatřicetistránkového ebooku se nese ve stejném duchu. Marcus chtěl přednášet o motivaci lidem a pokaždé chtěl počet návštěvníků zdvojnásobit. Proto si hned na jedné přednášce zamluvil prostor s dvojnásobnou kapacitou návštěvníků na další termín. Neměl ale moc peněz, tak musel prostě a jednoduše drahý nájem překousnout.

Podle Marcuse úspěch a budoucnost nezajímá, že se vám teď nechce nebo nemáte peníze. Máte vzít svou lepší budoucnost jako životní misi a udělat pro ni všechno. Na jednu ze svých akcí vymyslel, podle něj, perfektní nápad. Na přednášce chtěl promítat motivační orchestrální muziku. Počet návštěvníků zdvojnásobil už tolikrát, že mělo na akci přijít 320 posluchačů.

Po mnoha nicneříkajících motivačních větách se Marcus dostává k prvnímu a jedinému zvratu ve svém životním motivačním příběhu a tím také poprvé zmiňuje duševní sílu člověka. Velký obytný karavan mu nedal na křižovatce přednost a způsobil mu tříštivou zlomeninu stehenní kosti. Doposud jeho největší konferenci tak musel zrušit.

Duchovní síla léčí

Protože je silný nejen fyzicky, ale také psychicky, rozhodl se, že svou plánovanou šestiměsíční rekonvalescenci zkrátí na polovinu. Poprvé tedy něco nezdvojnásobil, ale dvojnásobně zkrátil. Měl totiž samozřejmě velké plány, kterým se chtěl věnovat. Proto za ním přišla kamarádka, která mu dodala údajně účinnou duchovní terapii. Prý totiž pomáhá zrychlovat hojení zranění. A jak to tak bývá při každé duchovní terapii, samozřejmě pomáhá i k velkému životnímu uvědomění. Jaké bylo to Marcusovo? Že není žádná oběť a proto bude riskovat své zdraví jen kvůli tomu aby mohl předávat motivační plytké řeči dalším lidem.

Na svou léčbu tedy využil „nemalou bankovní půjčku“, aby se mohl léčit doma a nemusel být v nemocnici. Chtěl si totiž léčbu šéfovat sám, protože tomu samozřejmě rozumí lépe než jakýkoli lékař. Marcus totiž zvládne všechno, co si zamane. Nebo to alespoň tvrdí. „Není větší síly, než té duchovní. Duchovní síla dokáže léčit i zranění,“ píše.

Ebook nese název Double s podtitulem Jak rychle zdvojnásobit příjmy, zákazníky, úspěch, energii a sílu. Ač se dá předpokládat, že v knize čtenářům opravdu poví jak na to, není tomu tak. O co tedy vlastně v celé knize jde? Svým příběhem plným zbytečně dlouhých a prázdných obratů se snaží čtenáře motivovat a pravděpodobně i inspirovat k tomu, aby vydělávali více peněz.

Marcus se ve své knize snaží působit především jako silný člověk, který se jednoduše rozhodl jít za svým cílem, kterým je vydělávat hodně peněz. Otázkou je, zda člověk, jehož příjmy jsou velmi těžko ověřitelné, je schopný svůj příběh prezentovat jako úspěšný.

Celý ebook je psaný zbytečně velkým písmem, je plný krátkých nerozvitých vět a členěný do velmi krátkých odstavců. Jednoduše tak popsal více stran, než by bylo potřeba.

Závěrem je nutné si položit dvě otázky. Pomůže vám ebook zdvojnásobit vaše příjmy? Rozhodně ne. Může vás motivovat k tomu začít se učit zdvojnásobovat vaše příjmy? Pravděpodobně ne.

Témata: Marcus Revolta