Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Marek Kaleta alias Marcus Revolta má na internetu image úspěšného podnikatele. | foto: facebook.com/marcusxdouble

Marcus Revolta se vrací do Česka a i na sociální sítě. Teď tvrdí, že díky němu mladí končí s drogami

Marcus Revolta se po několika měsících v Tampě chce vrátit do Česka. Neplánuje jen návrat domů, velkolepě se snaží vrátit i na sociální sítě. Zase sdílí motivační videa a chlubí se tím, kolika lidem pomohl. Stovky lidí prý díky němu navíc přestaly brát drogy.
  9:20

Marek Kaleta, přezdívaný Marcus Revolta nebo také Marcus X a případně i Marcus X Double, je jednou z nejbizarnějších a nejkontroverznějších postav českého internetu. Živí se jako podnikatel, známý je ale také jako motivační řečník a rapper. Ač se velmi snaží, aby nebyl zařazovaný mezi influencery a v minulosti proti nim i aktivně brojil na sociálních sítích, v poslední době se prezentuje především tím, jak dobrý vliv má na své sledující. Zároveň se brzy plánuje vrátit do Česka.

Sice patřil Kaleta ještě před půl rokem mezi nejaktivnější uživatele na Instagramu, v létě se stáhl a sledující ho mohli vidět pouze sporadicky. Odjel totiž do Tampy budovat byznys a musel se soustředit jenom na něj. Teď však na Instagramu oznámil, že už v lednu se plánuje vrátit zpátky do Česka. A pravděpodobně se plánuje vrátit i k tvorbě na sociální sítě, protože začal opět denně přispívat na Instagram.

Instagramový profil Marcuse Revolty ještě minulý měsíc sdílel jenom stará motivační videa z konferencí, teď denně odpovídá na otázky fanoušků. Těžko říct, zda za Kaletu odpovídá jenom správce profilu, nicméně odpovídá v podstatě na všechno, co se týká motivace a sdílí příběhy nezletilých sledujících, kteří se rozhodli začít budovat vlastní blíže nespecifikovaný byznys.

Kaleta se snaží na Instagramu v posledních dnech prezentovat především jako dobrý vzor pro mladé. Minulý rok na konferenci DOUBLE, která byla zaměřená na zdvojnásobování čehokoli a hlavně peněz, vybíral peníze na Klokánek, projekt Fondu ohrožených dětí. Povedlo se mu společně s účastníky vybrat přes 3 milionu korun, které následně Klokánku předal.

Fotku s Hankou Kupkovou, předsedkyní Fondu ohrožených dětí, při předávání peněz, sdílí teď v podstatě neustále. „Lidé jsou dobří a je jich hodně. Ještě jednou chci všem poděkovat, kteří se toho účastnili,“ píše na Instagramu.

Nejen, že Marcus pomáhá dětem v nouzi, pomáhá i dospělým v nouzi. Na své webové stránky teď přidal možnost, aby mu fanoušci napsali, zda jim jeho hudba v životě pomohla. Na Instagramu teď velmi rád sdílí výsledky průzkumu. Pomohl údajně více než 2 tisícům posluchačům blíže nespecifikovaným způsobem. Tvrdí také, že více než 300 fanoušků díky němu a jeho hudbě, díky němu přestalo brát drogy. Není však jasné, zda jsou výsledky opravdové, veřejně totiž dostupné nejsou.

Témata: Marcus Revolta