Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Marek Kaleta alias Marcus Revolta, někdy také Marcus X Double | foto: facebook.com/marcusxdouble

Kam se poděl Marcus Revolta? Už měsíc se neukázal na Instagramu, jeho profil jen sdílí stará videa

Marcus Revolta před měsícem na sociální sítě přidával nová videa téměř denně, teď se odmlčel. Téměř každý den sdílel mnohdy kontroverzní názory. V současnosti hledá nové pracovníky k němu do firmy a propaguje výuková videa. Někteří si myslí, že byl dříve kontroverzní hlavně kvůli tomu, aby propagoval nové hudební album.
  13:36

Marcus Revolta, vlastním jménem Marek Kaleta, na začátku léta zažíval těžké období. Neustále sdílel na sociálních sítích své mnohdy kontroverzní názory, chtěl začít bojovat proti youtuberům a především reakčním kanálům a nebo šířil konspirační teorie. Teď už ale téměř měsíc na sítích mlčí.

Kaleta v červnu a červenci přispíval na Instagram téměř každý den a každým příspěvkem vzbudil nejednu debatu. Nejkontroverznější pravděpodobně bylo jeho odhodlání zničit reakční kanály. „Čas youtuberů skončil,“ říkal tehdy. Rozhodl se, že na každého, kdo proti němu někdy řekl něco, co se mu nelíbilo, bude reagovat v samostatném videu a všechna jejich tvrzení popře. Nakonec se plány Marcuse nesplnily a on s reakcemi skončil v podstatě dřív, než začal.

Nutno dodat, že nejaktivnější na sítích byl v době, kdy vycházelo jeho nové a poslední hudební album The Man, které bylo téměř stejně diskutované jako jeho videa na sítích. Šířil konspirační teorie, opíral se do premiéra Petra Fialy a nebo třeba do Martina „Mikýře“ Mikysky. Z jedné z jeho skladeb se stal i trend na TikToku. „Šest firem za tři roky, jsem selfmade byznysman,“ je text, který slyšel téměř každý uživatel.

Marcus si celou dobu pozornost na internetu užíval a každý den ji desítkami příspěvků přiživoval. Teď se úplně odmlčel a žádné nové video nepřidal už téměř měsíc. Jeho profily jsou aktivní stejně jako dřív, zdá se však, že sdílí už dávno natočená a navíc zveřejněná videa. Nedávno například přidal video, ve kterém mluvil o ženách, které tvoří obsah na platformu OnlyFans. Video je staré více než rok.

V posledních dnech vedle sdílení starých videí propaguje i svůj výukový program, ve kterém radí, jak se stát stejně úspěšným podnikatelem jakým je on. V podstatě neustále přidává výstřižky z přednášek, ve kterých povídá o úspěchu, podnikání, motivaci a dalších tématech, kterým se obvykle věnuje. Abyste se dozvěděli víc, než prozradil ve videu, si budete muset zaplatit kolem patnácti set korun.

Marcus zároveň na Instagramu hledá nové obchodní zástupce do jeho marketingové firmy. Téměř každý den sdílí odkaz na pracovní inzerát a tak se zdá, že žádného ideálního pracovníka stále nenašel.

Zhruba před měsícem se na Instagramu pochlubil, že odlétá na Floridu založit novou firmu. Chce být totiž finančně nezávislý na Česku. Jednu už dříve založil v Dubaji a plánuje žít zrovna tam, kde to pro něj a jeho finance bude nejvýhodnější.

Odmlčení Kalety si brzy všimli i sledující. Někteří z nich začali spekulovat, zda je v pořádku. Jiní si však myslí, že byl na sítích tak sdílný jen kvůli tomu, aby propagoval své nové hudební album. „On pořád sdílí ty stejné věci dokola. Myslím, že chtěl, aby se o něm co nejvíce mluvilo a tím dostal pozornost k tomu albu,“ myslí si jeden z nich. Kaleta sám několikrát mluvil o tom, že pozornost na sítích je pro něj výhodná a vydělává díky ní spoustu peněz.

Témata: Marcus Revolta