Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Marek Kaleta alias Marcus Revolta, někdy také Marcus X Double | foto: facebook.com/marcusxdouble

Sláva a bída Marcuse Revolty. Do klipu si prý půjčil auto, značka je pravděpodobně falešná

Marcus Revolta se nezastavuje a brzy bude vydávat další skladbu s názvem Dubai. Předchozí je prý velmi úspěšná, což Marcus považuje za úspěch motivace a seberozvoje v Česku. To se podle reakcí však tvrdit nedá. Zároveň se zdá, že si auto do videoklipu vypůjčil a použil falešnou poznávací značku.
  8:00

Jméno Marka Kalety alias Marcuse Revolty je v posledních dnech na sociálních sítích probírané téměř každodenně. Uživatelé pomalu přestali řešit jeho motivační konference, Marcus totiž přišel s něčím mnohem zajímavějším. Vrátil se k hudbě a podle reakcí mnohých posluchačů se zdá, že jeho motivační rap je jim přinejmenším k smíchu.

Kaleta v pátek vydal videoklip k písni Selfmade z nového alba, které už je doslova za rohem. Posluchači a fanoušci bizarního motivační rapu se tak konečně dočkali nové hudby. Kaleta povídal o tom, jaké byly jeho začátky a především o tom, jak moc je v poslední době úspěšný.

Jeho velký úspěch je tvrzení, které se dá velmi těžko ověřit. V nové skladbě totiž tvrdí, že založil za tři roky šest firem. Jeho jméno se v současné době však objevuje jen u pěti. Zároveň nutno dodat, že jedna z firem má obrat kolem 300 tisíc a druhá kolem milionu a půl. U dalších firem účetní závěrky zatím dostupné nejsou.

Někteří na sociálních sítích také spekulovali, že by jedna z jeho společností měla dlužit téměř milion a čtvrt korun. Taková informace se však nedá ověřit. Jedna ze společností dluh má, rozhodně však ne v takové výši.

Někteří tvrdili, že z jeho skladby dostali průjem, jiní se jí vysmívali, i přes to se skladba dostala na deváté místo v kategorii hudební trendy na YouTube. „Děkuju moc všem, je to náš společný úspěch. Je to úspěch motivace a seberozvoje v Česku,“ povídá opět polonahý Kaleta v noci na balkoně hotelového pokoje.

Je nutné upozornit na fakt, že ač má skladba na YouTube 85 tisíc přehrání, na Spotify jich má jen 7 tisíc. V poslední době většina českých rapperů má úspěch především na streamovacích platformách a hudební videoklipy tolik poslechů nemívají. Je tedy otázkou, kolik posluchačů se k písni vrací a jak velký úspěch má.

Kaleta se samozřejmě nezastavuje a brzy bude vydávat další videoklip. „Bude vycházet song Dubai i s klipem. Pro mě osobně je to největší hypovačka z celého alba,“ povídá natěšeně. Sledujícím ukázal pár záběrů z videoklipu a zdá se, že se ponese ve stejném duchu jako to předchozí. Kouří doutník, je polonahý a ukazuje auto, které pravděpodobně není jeho, stejně jako to v minulém videoklipu.

Poznávací značka, která je ve videu na autě použita, je totiž podle dostupných informací pravděpodobně volná a nikdo ji nepoužívá. Zdá se také, že na ni neexistuje žádné pojištění. „Půjčené auto a falešná poznávací značka,“ spekuluje jeden z komentujících.

Jeho sledující si zároveň z jeho nové skladby už teď utahují. „Jestli to bude ještě lepší písnička než Selfmade, tak už to fakt nezvládnu,“ píše ironicky jeden z nich. Další se směje, že na něj museli sousedi zavolat policii, protože si pouštěl předchozí skladbu příliš často a doufá, že se to u té další nestane.

Témata: Marcus Revolta