Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Marek Valášek alias Datel se prý bojí vycházet ven, s přítelkyní Barborou si však vyrazil do přírody. | foto: instagram.com

Datlův rok 2023: Propagování sázkových poradenství, problémy s Insolvencí a užívání steroidů

Youtuber Marek Valášek alias Datel má za sebou rok plný nepříjemných situací. Kvůli arogantnímu chování mu soud zrušil insolvenci, ve které dluží přes 2 miliony korun, lidé ho kritizují kvůli tomu, že podle nich lže ohledně užívání steroidů a tak dále. Brzy ho ale čeká narození prvního dítěte a některým lidem je jeho potomka líto.
  8:17

Kontroverzní youtuber Marek „Datel“ Valášek se už dlouho potýká s obrovskou kritikou. Není se však čemu divit, protože se na sociálních sítích prezentuje stylem, který spoustě lidem vadí. Zároveň má mnoho problémů, které neřeší a chová se, jako by bylo všechno v pořádku. Valášek také zápasí v bojové organizaci Clash of the Stars, kde se rovněž neprezentuje příliš dobře.

Známého influencera ale brzy čeká zásadní životní změna. Brzy se totiž stane otcem a spolu se svou partnerkou Barborou Stříteskou se na narození dítěte, syna, pečlivě připravuje. Valášek jistě bude chtít být pro svého potomka dobrým vzorem a bude se snažit chovat tak, aby se za něj jeho děti nemusely stydět. Do teď se mu to ale příliš nedařilo, protože si z Valáška spousta lidí dělá legraci. Pojďme si společně připomenout, co všechno se kolem Valáška odehrálo za poslední rok.

Dluhy

Pětadvacetiletý youtuber má za sebou rok, plný různých excesů. Nejvíce ho asi trápí zrušení insolvence, i když se na sociálních sítích tváří úplně jinak. Dluží přes dva miliony korun, ale tváří se, jako by o nic nešlo. U soudu vždy tvrdil, že pobírá pouze minimální mzdu, ale většina lidí mu to zkrátka nevěřila. Valášek navíc zápasí v úspěšné organizaci Clash of the Stars a všem bylo jasné, že za své zápasy dostává tučně zaplaceno. Valášek ale tvrdil, že tomu tak není a že peníze zkrátka nemá. Mnoho lidí nechápalo, jak je možné, že neustále tvrdí, že nemá peníze a zároveň si užívá luxusní dovolené se svou přítelkyní.

„Dovolené a dárky mi kupuje moje přítelkyně, kupuje mi jídlo, financuje veškeré mé aktivity, které jsou vidět na mých sociálních sítích, platí mi cesty a radosti, minulý týden mi koupila nový kartáček na moje nové zuby, které jsem dostal zadarmo na slovenské klinice,“ tvrdil Valášek například. Lidé mu to ale nikdy nevěřili, protože Valášek zároveň propagoval spoustu věcí. Zároveň se poslední týdny řeší to, že firma, která Valáška zastupuje, vyinkasovala od Clash of the Stars přes dva miliony korun. Valáškovi údajně šlo jen devadesát tisíc.

Propagace pochybného sázkového servisu

Valášek se také letos rozhodl propagovat sázkový servis Aibet, který se nově objevil na trhu. Kolem něj se ale objevilo hned několik otazníků, protože autoři svůj projekt prezentovali velmi podivně. Podle Valáška je ale Aibet skvělý způsob, jak si snadno vydělat peníze a dokonce tvrdí, že se ze sázení může stát podnikání. Neustále proto sázkový servis lidem doporučoval, dokud si to někteří lidé nevryli do paměti a nezačali si z něj kvůli tomu dělat legraci. Mnoho lidí se také ptalo, proč tedy Valášek tímto způsobem nepodniká a nesplatí díky vydělaným penězům svůj dluh. Podle jiných se ale pouze jednalo o další věc, kterou youtuber propagoval za peníze, které nikdy nepřiznal.

Valášek svým sledujícím také tvrdil, že existuje mnoho podobných servisů, ale těm jde prý pouze o to, aby ze svých klientů vyždímaly co možná nejvíce peněz. Aibet má prý ale jiný cíl a tím má být nauka o bezpečném sázení. Servis se už dříve pokoušel o podobný program, ale jde pouze o to, že si zájemci zaplatí za speciální balíčky, ve kterých jsou tipy na zápasy, které mají být, podle slov hlavních tváří celého projektu, zhotovené umělou inteligencí. Díky této propagaci se ale Valáškovi lidé pouze dál vysmívají.

Užívání steroidů

Valášek je často terčem posměchu nejen kvůli svým dluhům, ale také kvůli tomu, že neustále tvrdí, že nebere steroidy. Za jediný rok ale dokázal udělat takový progres, co se týče nabírání svalové hmoty, že je zkrátka nereálné, aby to dokázal naturální cestou. Na Valáškův případ se také podívalo hned několik lidí, kteří opravdu rozumí fitness a také ti potvrdili, že youtuber rozhodně užívá anabolické steroidy. Valášek ale zatvrzele opakuje, že to není pravda a že je to tím, že tvrdě maká. „Mě by zajímalo, kdy všem dojde, že mi tyhle komentáře o sypání jen lichotí. Jsem zvědavý, co budete říkat, až to fakt jednou nasypu a budu třikrát takový,“ reagoval na podezření z užívání anabolických steroidů Valášek. Prý mu v jeho progresu výrazně pomohla svalová paměť. Většina lidí zastává názor, že svalová paměť mohla Valáškovi výrazně pomoci při získávání formy, rozhodně ale díky ní nemůže vypadat tak, jak nyní vypadá.

Kvůli tomu, jak se Valášek na sociálních sítích prezentuje, si vysloužil neustálou vlnu kritiky. Někteří jeho věrní fanoušci se ho sice zastávají, ale i přes to pod jeho příspěvky často převládají kritické komentáře. „Divím se, že se směješ, když jsi dost ve sra*kách. Nasypaná dýně s exekucemi na krku. Idiot v insolvenci a vyhazuje prachy za zbytečnosti. Bude miminko také splácet? Exekutory jste nepozvali,“ smějí se Valáškovi uživatelé Instagramu pod jeho příspěvky. Uvidíme tedy, jak si kontroverzní youtuber povede v příštím roce a zda ho nějak ovlivní narození jeho prvního dítěte.