Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Marek Valášek si nové zuby nemůže vynachválit. | foto: Instagram

Zdá se, jako by měl Datel dluhy úplně na háku. Nadále propaguje kontroverzní sázkové poradenství

Datel sice v insolvenci skončil, chování na sítích nezměnil. Nadále propaguje pochybné sázkové poradenství, čímž se podle mnoha lidí jednak vysmívá soudu, ale hlavně by mohl „vyrobit“ další dlužníky. Jeden takový horlivý odpůrce své veškeré poznatky sepsal do dokumentu a soudu zaslal.
  19:00

Marek Valášek alias Datel momentálně prožívá krušné období. Dluží peníze, čeká dítě a negativní komentáře ze sítí se na něj jen valí. Zajímavá je jeho reakce. Člověk, který by se ocitl v podobné, či totožné finanční situaci, by se podle mnohých stáhl a nesdílel se sledujícími své exotické zážitky.

Takový však Datel není. I přes jeho problémy a pochyby ze strany soudu a sledujících, že tají své příjmy, se na svých profilech aktivně chlubí vším možným. Nadále také propaguje sázkové poradenství Aibet a Laky Forex, od kterých však tvrdí, že nemá ani korunu. Jsou to prý jeho přátelé, a tak jim pomáhá s propagací.

JE TO DOMA!!!!❤️

29. října 2023 v 0:34, příspěvek archivován: 1. listopadu 2023 v 13:46

Datel se už počtvrté objevil na již šestém galavečeru bojové organizace Clash of the Stars. Tentokrát zápasil se známým securiťákem Jaroslavem Kotlárem a souboj vyhrál. S tímto klání se však pojí hned několik kontroverzí a pochyb. Zápas měl probíhat podle pravidel MMA Bare Knuckle (pozn. red. bez rukavic). Kotlár se měl však prý před zápasem zaleknout a do klece nechtěl nastoupit. Přesvědčit ho nakonec mělo to, že si do zápasu rukavice oba bojovníci vzali.

Soudu Datel sdělil, že mu mají být příjmy z organizace vyplaceny po třetím zápase.

„Je zřejmé, že z těchto zápasů má další příjmy, které však před svými věřiteli, ale i soudem a insolvenčním správcem tají,“ uvádí soudkyně Naděžda Křivánková. Podle vyjádření hlavního promotéra organizace Tomáše Linh Le Syho byl jimi Datel po třetím zápase vyplacen. Datel však do majetkové podstaty (pozn.: red. majetek určený k uspokojení dlužníkových věřitelů) peníze nedal. „Po jeho třetím zápase, jak vyplývá ze zprávy Clash of the Stars, toto neučinil a uvedené finanční prostředky si ponechal pro své potřeby,“ doplňuje Křivánková.

Téměř každý zápasník se snaží získat nějaké sponzory. Ty nejvýznamnější si pak následně dá na plachtu, která je v jeho rohu klece vyvěšená před a po zápase. V den, kdy bylo zveřejněno usnesení o zrušení jeho insolvenčního řízení, měl na svůj Instagram Datel zveřejnit video, ve kterém informuje o možnosti přidání nového sponzora na jeho plachtu.

„Což je fakticky dalším výsměchem celému insolvenčnímu řízení a zejména dlužníkům,“ uvádí jistý pán Jiří Starý v dopise, který zaslal soudu.

V tomto poměrně rozsáhlém a dlouhém soupisu veškerých prohřešků Datla mluví převážně o tom, jak je jeho chování vůči věřitelům a soudu neslušné a neuctivé. „Lze se domnívat, že dlužník opakovaně porušuje své povinnosti a nehlásí své skutečné příjmy. S insolvenčním soudem nekomunikuje,“ píše Starý v závěru dopisu.

Není to poprvé, co je Datel kritizován za propagaci hazardu. Ačkoliv by měl řešit zřejmě daleko důležitější věci, jako problémy s exekucí, či dítě, které čeká s partnerkou Barborou Stříteskou, čas si najde i na propagaci svých oblíbených podniků. Už delší dobu tvrdí, že z nich nedostává žádné peníze.

Kasá se, že je dobrý kamarád a jen využívá sílu svých sociálních sítí k propagaci byznysu svých známých. Sledující mají však jasno. Lže jako když tiskne, tvrdí většina. Lidé na sítích mluví o tom, že ze spoluprací rozhodně nějaké příjmy má a jak svým sledujícím, tak soudu lže.