Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav

Datel | foto: instagram.com

Insolvencer Datel a jeho boj v kleci. Porazí Kotlára, nebo padne stejně jako v souboji u soudu?

Marek Valášek alias Datel jde do dalšího souboje. Od soudu, kde prohrál v boji o setrvání v insolvenci, se přesouvá do klece, kde se postaví Jaroslavu Kotlárovi. Sázkové kanceláře favorizují Datla. Na sociálních sítích se řeší spíš to, jak zarytě se influencer vyhýbá řešení svých dluhů. Získal si i novou přezdívku. Z Datla je insolvencer.
  18:18

Ač jeho zápas není na šestém galavečeru Clash of the Stars titulovým, i tak se velká část pozornosti obrací za Markem Valáškem alias Datlem. Jeho život totiž v posledních týdnech připomíná jednu velkou horskou dráhu. S přítelkyní čeká dítě, zrušili mu insolvenci a teď ho čeká souboj s Jaroslavem Kotlárem.

Právě insolvence a finanční problémy Datla jsou to, co jeho sledující zajímá nejvíc. Paradoxně on sám o tom na svých sítích úplně mlčí. Pokud by tak někdo na jeho profil přišel a neměl o tom vůbec ponětí, ani by se o tom nedozvěděl. Výjimkou jsou pouze komentáře, kde se pod některými příspěvky množí dotazy a poznámky na zrušení insolvence. „Nasypaný insolvencer!“ píše jeden z komentujících pod Datlovým příspěvkem, který si tak utahuje z Datlova povolání, tedy influencerství a jeho insolvence.

Jediné vyjádření k celé kauze dal Datel webu Expres.cz. „Momentálně se k tomu nebudu vyjadřovat, předal jsem věc právnímu zástupci. S rozhodnutím nesouhlasíme,“ uvedl Datel pro Expres.cz.

A je tomu tak. Na sítích mlčí, každý den hojně pouze sdílí trénování na Clash of the Stars. Jako kdyby tak dával za pravdu všem těm lidem, kteří na něj soudu posílali podněty. Z jeho projevu na sociálních sítích to totiž ani zdaleka nevypadá, že by pětadvacetiletý influencer navštěvoval rekvalifikační kurzy či chodil do zaměstnání, které u soudu uváděl. Posiluje, trénuje, chodí na jídlo s těhotnou partnerkou a pak ve zbývajících chvílích propaguje nejrůznější věci na svém Instagramu. Inzeruje plochu na plachtě, která bude vidět při Clash of the Stars pro případné zájemce ze strany firem, které by stály o reklamu. Propaguje také zakoupení levnějšího sledování galavečera Clash of the Stars, což mnohým sledujícím evokuje, že z lidí, kteří si přístup zakoupí přes jeho odkaz, bude mít Datel provizi.

„Forma je, ale 28. přijde exekutor,“ směje se další komentující. Je to až s podivem, jak zarytě známý influencer podobné komentáře ignoruje. Jak jeho sledující i kritici už v minulosti psali, sympatičtější by mnohým z nich bylo, kdyby se Datel k problémům přiznal a sdílel, jak pracuje na jejich vyřešení.

Celá příprava na zápas s Jaroslavem Kotlárem se nese v duchu vzájemného hrocení. Oba muži mají s tím druhým problém, jehož zárodkem má být dle jedné strany odcizení youtubového kanálu Kotlára a podle druhé strany, tedy Datla, dlužení peněz Vojtěchu Hlaváčkovi, ten se s Datlem kamarádí, dle všeho mu dělá jakéhosi manažera a spolupracoval právě i s Kotlárem.

Dle sázkových kurzů by měl vyhrát Datel, souboj v kleci může být však překvapivý. Jak to celé dopadne a zda na rozdíl od soudu tady Datel vyhraje nebo stejně pohoří, se dozvíme už zítra večer.