Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Margot Robbie | foto: ProfimediaProfimedia.cz

Vzniká nový film o videohře The Sims. Na jeho zfilmování dohlédne Margot Robbie

Margot Robbie chystá nový film. Po hitech Saltburn a Barbie bude pracovat na filmu o hře The Sims. Děj zatím není známý, tvůrci mají v podstatě volnou ruku, musejí ho však propojit se základním konceptem hry a s grafikou. Na sítích se už teď spekuluje mezi hráči o podrobnostech k filmu.
  7:45

Margot Robbie není jenom populární herečka, už pět let je i filmovou producentkou. Její společnost LuckyChap Entertainment už produkovala mnoho úspěšných filmů, mezi které patří Já, Tonya, Nadějná mladá žena, prosincový hit Saltburn nebo nejúspěšnější film letošního léta Barbie. Teď mezi produkované filmy zařadí snímek o videohře The Sims.

Hlavní představitelé LuckyChap Entertainment Margot Robbie, Josey McNamara a Tom Ackerley budou film produkovat společně s Royem Lee pro Vertigo Entertainment. Režisérkou filmu bude Kate Herron, která stojí za filmem Loki. Zároveň bude spolupracovat Briony Redman na scénáři. Snímek je zatím ale na úplném začátku, bližší informace k němu zatím známé nejsou.

Nový film o hře The Sims může na první pohled působit podobně jako Barbie. Stejně jako populární panenka nemá The Sims nijak výrazný děj, na druhou stranu ale má velmi propracované postavy a promyšlenou „mytologii“.

The Sims je budovatelská a sociální videohra, která vznikla už téměř před čtyřiadvaceti lety. Jde o téměř dokonalou simulaci života. Hráči si vytvářejí rodinu, staví domy, starají se o členy domácnosti včetně zvířat, posílají je do práce nebo na dovolenou a jednoduše mají v rukou celý jejich život. První díl se brzy dočkal pokračování, v současné době je aktuální hra The Sims 4, který nedávno oslavil deset let. Už několik let se ale mluví o pátém díle, který by měl umožnit možnost „multiplayeru“, což znamená, že by se „simíci“ jednotlivých hráčů mohli ve hře potkávat.

Vzhledem k tomu, že hra nemá žádný děj, mohou dělat s předlohou prakticky cokoli, co chtějí. Jediné, co musejí, je chystaný snímek vizuálně propojit s předlohou a zachytit něco z její podstaty, pravděpodobně samotný koncept hraní, spekuluje se i o zasahování do životů hlavních postav, což je vlastně základní smysl hry. Obdobně tomu bylo například v případě Lego filmu.

Vzhledem k tomu, že koncept filmu The Sims ještě není známý, mezi fanoušky hry vzniklo několik teorií o tom, co by se ve filmu mohlo dít. The Sims má například už od prvního dílu několik přednastavených rodin, jejichž příběh se postupem jednotlivých dílů vyvíjí. Jedna z rodin je například zapletená s únosem mimozemšťanů, u jiné se spekuluje, že matka prodává drogy a některé postavy nevysvětlitelně vývojem hry zmizely. Právě kvůli zajimavé historii některých postav si hráči myslí, že by se mohli dočkat rozvinutí osudů původních rodin z The Sims i na filmovém plátně.