Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Matouš Kaluba ukončil MMA kariéru | foto: instagram.com

Matouš Kaluba ukončil MMA kariéru v Clash of the Stars. Sprostě urážel moderátora Jakuba Jíru

Matouš Kaluba oznámil konec své zápasnické kariéry. Prý v tom není dobrý a zároveň se chce věnovat pouze hudbě. Má v plánu udělat vlastní turné, ale zároveň se bojí, že o něj nebude zájem. Kaluba také velmi sprostě mluvil o Jakubovi Jírovi a tvrdil, že ho nutí k zápasení i když vůbec nechce. Jírovi se ale omluvil.
  13:17

Kontroverzní influencer Matouš Kaluba, který se nejvíce proslavil svým energickým vystupováním v organizaci Clash of the Stars, se rozhodl, že ukončí svou zápasnickou kariéru. Už v minulosti byl na pochybách, zda je jeho účast v organizaci opravdu nutná. Nakonec se ale rozhodl pokračovat pouze proto, že si ho diváci oblíbili a toužili po jeho přítomnosti. To se ale změnilo poté, co prohrál svůj poslední zápas na pátém galavečeru Clash of the Stars. Kaluba totiž odešel z klece po konci prvního kola, cosi pokřikoval na oba moderátory, poté se posadil mezi diváky a ztěžka oddychoval.

Jeho odchod vyvolal u diváků velký údiv. Kaluba totiž nevypadal nijak zraněný a všichni si mysleli, že mu pouze došly síly. Kaluba to ale celé viděl naprosto jinak. Vyjádřil svou nespokojenost ke spoustě lidí z organizace. Na mušku si také vzal samotného rozhodčího, který údajně Kalubovi zakazoval jeho techniku boje. Kaluba totiž dostal zákaz dávat údery hlavou. Podle pravidel všech bojových sportů jsou ale takové údery zakázané a Kaluba se tak musel podřídit. Vzhledem k tomu, že styl boje, který Kaluba v zápase používal, mu rozhodčí neschválili, rozhodl se klec opustit a vzdát celý zápas.

Svůj odchod také komentoval tím, že se bál o své zdraví. „Chytil jsem rapl, zároveň jsem nemohl dýchat, srdce mi chtělo vyskočit plícemi, brněla mě palice, tak jsem si řekl, že na to se*u,“ vysvětlil Kaluba na svém Instagramu. Kaluba se také pustil do moderátora Jakuba Jíry, který je zároveň také jeho manažerem. „Klukům z Clashe musím poděkovat, kromě toho blonďatého, zk*rveného, za*raného, vy*rdaného, falešného zm*da Jakuba Jíry, který neustále trvá na tom, abych chodil na zápasy, když mu milionkrát říkáš, že nejsi fighter, že jsi zpěvák, že nemůžeš. Furt chtějí, aby jsi lezl do nějakých zápasů,“ rozčiloval se Kaluba.

Kaluba tvrdí, že Jírovi jde pouze o peníze a nehledí na to, co je pro Kalubu dobré. Přirovnává se k suchozemskému zvířeti, které jeho majitel zavřel do akvária s vodou. Lidé by měli být naštvaní na majitele a ne na zvíře, které se v akváriu necítí dobře. Majitelem má být samozřejmě Jíra a metaforou o zvířeti v akváriu chtěl Kaluba vysvětlit, že je obyčejný zpěvák, kterého někdo zavřel do zápasnické klece.

Právě z důvodu toho, že se necítí jako dobrý zápasník, se Kaluba rozhodl ukončit svou zápasnickou kariéru. Chce se místo toho věnovat kariéře zpěváka. Zároveň má ale s organizací podepsanou smlouvu na další dva zápasy. Promotér organizace Tomáš Linh Le Sy mu ale údajně řekl, že pokud se na zápasení necítí, tak už zápasit nemusí.

„Já nejsem fighter. Proč bych měl dělat něco když vím, že v tom nejsem dobrej? Něco, co ničí mě, mou osobu, můj potenciál a nedělám to dobře a nedělám to dobře ani pro lidi? Já se už neposunu výš, já se v tomhle nemám kam posunout. Když to člověka nebaví tak kam se chceš posouvat,“ vysvětlil Kaluba v rozhovoru pro redakci Antiyoutuber.cz.

Zároveň také oznámil, jaké má plány do budoucna. Kaluba má totiž v plánu udělat v létě vlastní turné po České republice. Obává se ale, že na jeho pěvecké koncerty nikdo nepřijde. Zároveň si prý také uvědomuje, že by se svou vlastní show O2 Universum nikdy nevyprodal.

Kaluba se ale později za své chování Jírovi omluvil. Zápasit už sice nebude, ale Jíra i nadále zůstává Kalubovým manažerem. Kaluba přidal na svůj Instagram video, ve kterém vysvětluje příčinu svého sprostého vyjadřování se vůči Jírovi a zároveň se za něj omluvil. Za vše prý mohl jeho zdravotní a psychický stav, který byl po zápase velmi špatný. S odstupem času se ale uklidnil a rád by svá slova vzal zpátky. Prý si uvědomil, že je Jíra dobrý manažer a že je díky němu slavný. Sám Jíra jeho omluvné video přijal.

Témata: Jakub Jíra