Středa 8. května 2024, Den vítězství

Max Green se změnil k horšímu | foto: Pavel Dvořák/Tilen Vajt

Z oblíbeného influencera se stává nenáviděný člověk. MaxGreen čelí kritice a opouští ho fanoušci

Influencer Jiří Janouch alias MaxGreen je poslední dobou na sociálních sítích velmi kritizovaný. Podle některých lidí mu totiž sláva stoupla do hlavy a změnil se k horšímu. Někteří fanoušci se k němu staví zády a vysmívají se mu. Začínal přitom jako člověk, který chce dokázat, že i handicapovaní lidé mohou zápasit. Janouch se chce v budoucnu živit jako influencer a mít 100 tisíc sledujících.
  13:14

Bizarní influencer Jiří Janouch alias MaxGreen se nejvíce proslavil díky zápasení v organizaci Clash of the Stars. Svou vášní k bojovým sportům, kterou v sobě probudil i přes různé handicapy, si získal srdce mnohých fanoušků. Ti si také velmi oblíbili jeho hlášku „Zlomím ti páteř“. Janouchovi začaly růst počty sledujících a stala se z něj známá osobnost. Později ale na povrch vypluly nelichotivé informace o jeho osobním životě a ruku v ruce s nimi šel také fakt, že se Janouch výrazně změnil. Začal se chovat úplně jinak, než jak se prezentoval dříve. I proto ho mnoho fanoušků zavrhlo.

@maxgreencz Lewis capaldi - someone you loved - another song translated from English into sing language for Czech @lewiscapaldi ♬ Someone You Loved - Lewis Capaldi

Janouch trpí částečnou hluchotou a musí nosit naslouchátko. Zároveň má vadu řeči a tak se naučil znakovou řeč. Jeho první videa na TikToku spočívala v tom, že si vybral nějakou píseň, kterou překládal do znakové řeči. Lidé za to Janoucha velmi chválili a jeho tvorba je bavila. „Jsi hodný, že myslíš také na neslyšící,“ pochválil Janoucha jeden z uživatelů na TikToku. To Janoucha zřejmě motivovalo a začal přidávat více takových videí.

Postupně se začal dostávat do podvědomí širší veřejnosti a začala mu růst čísla na sociálních sítích. V tu chvíli si ho všimlo vedení organizace Clash of the Stars, které se Janouch skvěle hodil na bizarní zápas s Matoušem Kalubou. Janouch tak měl možnost poprvé stanout před velkým publikem a pořádně se zviditelnit. To se mu také povedlo a neuvěřitelné množství lidí ho podporovalo a hnalo do zápasu. Pro některé lidi byl sice bizarní, ale zároveň působil odhodlaně a tak se stalo, že se s Janouchem začali fotit první fanoušci, kteří ho v jeho odhodlání podporovali.

I přes to, že Janouch svůj první zápas prohrál, mu jeho fanoušci zůstali věrní. Naopak mu přibyli noví sledující a z nejistého mladíka se pomalu začal stávat sebevědomý frajírek. Janouch se dokonce objevil v podcastu profesionálního MMA zápasníka Lea Brichty, který měl z Janouchova odhodlání velkou radost. Postupem času se ale Janouch začal chovat úplně jinak a mnoho lidí ho zavrhlo. Janouch se totiž začal prezentovat jako profesionální zápasník a podle spousty lidí se mu extrémně zvýšilo ego.

To bylo vidět také na úvodní tiskové konferenci ke čtvrtému galavečeru organizace Clash of the Stars. Při příchodu Janoucha začali všichni křičet a tleskat a mladý influencer si to pochopitelně užíval. Jeho vyjadřování ale bylo zcela jiné než kdysi a mnoho lidí uznalo, že už to není ten odhodlaný a skromný Max, na kterého byli zvyklí. Některé jeho pokusy o frajerské vtípky proto žalostně selhaly a nikoho nepobavily. Svůj druhý zápas Janouch prohrál a jeho následující krok byl pro mnohé naprosto šokující.

Janouch se totiž objevil v nové konkurenční organizaci Red Face, kde se opět choval jako frajírek. Na úvodní tiskové konferenci organizace, kdy se ještě počítalo s původním konceptem fackování, se navíc objevilo několik influencerů, kteří ho v jeho chování podporovali. Janouch ale nakonec organizaci opustil a vrátil se zpět do Clash of the Stars. Tam ho nyní čeká další zápas a mladý influencer se do svého soupeře, kterým je muž malého vzrůstu „Malý Zmijozel“, neuvěřitelně pustil. „Vypadáš jako trpaslík z Pána prstenů, ten Gimli. Dostaneš pořádné rány,“ urážel svého soupeře Janouch. On sám přitom není o moc vyšší.

Do Malého Zmijozela se ale Janouch navážel také na svém Instagramu. „Hej Gimli, těším se na tebe. Jestli mě budeš ještě chvíli s*át, tak si klekneš a budeš mi normálně hul*t, brácho. To ti říkám na férovku,“ vzkázal svému soupeři Janouch. Pro spoustu lidí je už ale takové chování za hranou. Došlo jim totiž, že se Janouch opravdu změnil a ne příliš k dobrému. Jeho původní myšlenkou bylo ukázat, že i handicapovaní lidé mohou zápasit. Podle některých mu ale sláva stoupla do hlavy a obracejí se k němu zády. „Byl jsi v pohodě, ale koukám, že ti hodně stouplo sebevědomí, okomentoval Janouchovo video jeden z uživatelů Instagramu. Zároveň se mu někteří vysmívají za to, že se chová jako naprostý profík a přitom všechny své zápasy prohrál.

Janouch má ale jasno, jak chce svůj život a vystupování na internetu rozvíjet dál. Nejdůležitější je pro něj samozřejmě organizace Clash of the Stars. „Ukažte mi nějakého člověka, který je handicapovaný zápasník. Tady v Česku asi žádný není. Clash of the Stars pro mě znamená hodně. Clash je jako můj druhý domov, vždycky bych tam zůstal. Pár let budu pracovat rukama, ale později se chci živit influencerstvím,“ řekl pro redakci Antiyoutuber.cz Janouch. Jeho cílem prý je získat 100 tisíc sledujících na Instagramu.

Zároveň je ale pořád v insolvenci a svůj dluh by rád splatil, v podstatě celá jeho výplata za zápas tak půjde pryč. Janouch si ale zároveň svou slávu užívá. „Jsem rád za každého fanouška, který mě potká v obchodním centru, v gymu, když jdu někam na jídlo a přijde si za mnou pro fotku. Je to prostě úžasný pocit a já jsem rád, že jsem rád,“ popsal Janouch své pocity z popularity. Velmi ale záleží, jak bude se svou popularitou pracovat v budoucnu. Pokud se totiž nechá až příliš unést, může o své fanoušky velmi rychle přijít. Svým chováním si už od sebe odehnal spoustu lidí, někteří mu ale i nadále zůstávají věrní.

Témata: MaxGreen