Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

MrBeast měl být na ponorce, která se vypravila k Titaniku | foto: instagram.com

Youtuber odmítl pozvání vydat se v ponorce k Titaniku. Lidé si z tragédie stále dělají legraci

MrBeast nedávno přiznal, že dostal pozvánku, aby se přidal k výpravě, která v ponorce popluje do hlubin Atlantského oceánu, podívat se na vrak Titaniku. MrBeast ale pozvání odmítl a na Twitteru přiznal, že je to šílená situace. Sdílel konverzaci s neznámým člověkem a lidé si myslí, že se jedná o podvrh. Na sociálních sítích si lidé i nadále z tragédie utahují.
  10:10

Jeden z nejúspěšnějších youtuberů na světě MrBeast, vlastním jménem Jimmy Donaldson, pravděpodobně unikl jisté smrti. Dostal totiž pozvánku, aby se zúčastnil výpravy, která se v ponorce vypraví k troskám Titaniku na dno Atlantského oceánu. Není sice jisté, zda se jednalo o pozvání k výpravě, jejíž členové nedávno tragicky zahynuli v oceánu, je to ale víc než pravděpodobné. Donaldson o tom informoval na svém Twitteru, kde zveřejnil snímky obrazovky, která tuto informaci potvrzuje. Donaldson ale nesdělil, zda se opravdu jednalo o výpravu, která havarovala v hlubinách oceánu.

Donaldson na svém Twitteru sdílel část konverzace, kterou vedl s neznámou osobou. „Také jedu na konci měsíce ponorkou k Titaniku. Všichni budou nadšení, když se k nám přidáš,“ psal neznámý člověk Donaldsonovi ve zprávě. Vzhledem k tomu, že je zpráva psaná v první osobě, je tedy dost možné, že Donaldsonovi psal jeden z členů posádky, která tragicky zahynula. To však Donaldson nesdělil.

Donaldson sám byl z celé situace velmi zaskočený. Ke konverzaci, kterou sdílel na svůj Twitter, totiž přidal velmi šokující popisek. „Začátkem tohoto měsíce jsem byl pozván, abych jel ponorkou k Titaniku. Řekl jsem, že nechci. Je to docela děsivé, že jsem tam mohl být,“ píše Donaldson na svém Twitteru. Pokud se tedy opravdu jednalo o pozvání k výpravě, se kterou ztratila základna po hodině a půl od jejího vyplutí spojení, Donaldson má tak opravdu velké štěstí.

Lidé ale začali zpochybňovat pravost zveřejněné konverzace. Barva textu, ve kterém neznámá osoba zve Donaldsona na výpravu v ponorce, je totiž modrá. To většinou značí, že jste zprávu někomu odeslali a nikoliv, že jste ji přijali. Toho si všimlo hned několik lidí a také na to youtubera upozornili.

Donaldson na to však odpověděl tím, že mu jeho kamarád poslal snímek obrazovky, aby mu řekl, že ho pozval. Jeho samotného prý nenapadlo, aby si udělal snímek konverzace sám. I když odpověď nedává příliš velký smysl, uživatelé Twitteru se s ní budou muset spokojit.

Jiní zase pod Donaldsonův příspěvek píšou, že je to naprosto zbytečná informace. „Je to jako být člověkem, který 11. září nešel do jedné z budov Dvojčat,“ okomentoval uživatel na Twitteru Donaldsonův příspěvek. Podle některých se totiž chtěl Donaldson pouze přiživit na situaci, kterou řeší celý svět.

Donaldson ale rozhodně nic takového nemá zapotřebí, vzhledem ke své popularitě. Na YouTube ho sleduje přes 163 milionů lidí a patří tak mezi nejsledovanější youtubery vůbec. Někteří lidé i přes to celý příspěvek zpochybňovali a také přidávali různé fotky a videa, které se týkaly tragédie, která se stala členům posádky.

Příspěvky, které zaplavily sociální sítě poté, co bylo oznámeno, že se ponorka Titan ztratila, se ale nepřestali objevovat ani po oznámení úmrtí všech členů posádky. Naopak, někteří lidé si dělají legraci i z toho. Nejčastěji spojí tragédii ponorky Titan a lodě Titaniku a vymýšlí na to různá videa. Například se objevilo video, ve kterém skupina lidí nadšeně vítá druhou skupinu lidí a společně začnou křičet a tancovat. U toho je popisek „Když duchové Titaniku skoro po sto letech přivítají nové kamarády“.

Podobných videí je plný celý internet a videa mají i nadále miliony zhlédnutí. Někteří lidé si také dělají legraci, že si členové posádky zaplatili za zážitek s Titanikem a dostali ho se vším všudy. Také se objevila kritika k celému světu, že se řeší pět mrtvých lidí v oceánu, když přitom nikdo nedokáže pomoci lodím, které jsou přeplněny lidmi, kteří se snaží utéct ze zemí s nelidskými podmínkami. Spousta z nich se totiž, ve své snaze uprchnout ze země, utopí v moři.