Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

Natálie Kočendová bude prodávat plavky. Opět se do ní pustila Nela Slováková, prý ji kopíruje

Natálie Kočendová chystá spuštění prodeje nové kolekce plavek. Tentokrát je prý opravdu bude vyrábět v Česku. A jak se dalo očekávat, pustila se do ní Nela Slováková. Nejdříve se jí vysmála a jako obvykle Kočendovou nařkla z toho, že ji kopíruje. Později upozornila na to, že Kočendová maže kritické komentáře.
  14:41

Začátkem letošního roku bylo jedním z nejprobíranějších témat bezesporu Natálie Kočendová a její kosmetika, kterou by měla přeprodávat z některého z čínských e-shopů. Nejdříve se na sociálních sítích řešilo, jestli jde o přeprodej, později odkud ji přeprodává a jak moc „BIO“ kosmetika je. Celou kauzu završil fakt, že ač Kočendová údajně nikdy netvrdila, že je kosmetika vyrobená v Česku, její produkty tvrdily opak. Jméno Kočendové se na sociálních sítích přestalo skloňovat teprve před nedávnem, ona však opět šokovala. Začala totiž nově prodávat plavky.

Kočendová na Instagramu nedávno zveřejnila propagační video na novou kolekci plavek. Ve videu ukázala jeden střih bikin ve třech barvách. „Coming soon. Ušito v ČR,“ napsala k videu. Nutno dodat, že není jasné, jestli „ČR“ bude doopravdy znamenat Česká republika. Nápis „BIO“ u její kosmetiky totiž neznamenal, že jde doopravdy o bio přípravky. Odkazoval pouze ke slovu „biografie“.

Tentokrát však doplnila popisek i českou národní vlajkou, takže lze předpokládat, že by měly být v Česku doopravdy ušité. Je také otázkou, jestli se budou šít v kancelářích na sběrném dvoře v jihomoravské obci Kobylí, kde se má údajně vyrábět i její kosmetika. Vzhledem k tomu, že plavky bude prodávat pod značkou BY NK, která právě na sběrném dvoře v Kobylí sídlí, s největší pravděpodobností u plavek bude uvádět stejné místo výroby.

Nová kolekce plavek Kočendové neunikla ani influencerce a podnikatelce Nele Slovákové, která dlouhodobě veřejně kritizuje každého, kdo začne prodávat podobný produkt jako ona. Stejně tak tomu je i tentokrát. „Moc hezké. A především originální,“ píše ironicky Slováková pod video. Komentář doplnila také jednadvaceti vysmátými smajlíky. Je nutné také připomenout, že za kauzou s kosmetikou stojí právě Slováková, která na původ produktů upozornila. Sice se o tom spekulovalo několik měsíců, spor dvou influencerek jednoduše přitáhl větší pozornost. Jednoduše, pokud někoho veřejně „vyhlásí“ Nela Slováková, upře se na daného člověka mnohem větší pozornost.

Slováková je kritikou každého, kdo se jen pokusí podnikat ve stejném odvětví jako ona, doslova proslulá. Lidé proto v komentářích pod videem Kočendové téměř odpočítávali minuty, než se Slováková ozve. „Nela dostane infarkt,“ směje se jedna z komentujících. „To zase budou kecy, že plavky v Česku smí prodávat jenom naše jednička,“ píše další. A měla v podstatě pravdu.

Je vhodné upozornit na to, že i v případě Slovákové se spekuluje o tom, že plavky okopírovala od jiné tvůrkyně, Simony Hedler. Její blízká kamarádka Nicky Nellow pod video Kočendové napsala, že existuje důkaz k tomu, že je jeden střih plavek okopírovaný. Spor Hedler a Slovákové se na sítích řeší už několik let. Hedler tvrdí, že od ní Slováková plavky okopírovala, podle ní to však bylo přesně obráceně. Jednou za čas se spor začne veřejně řešit, po chvíli utichne a tak pořád dokola. Mimo jiné se spekuluje také o tom, že Slováková inspiraci pro své Neonky našla u kolegyně z Hotelu Paradise, Zuzany Plačkové, která podobné plavky začala prodávat ještě před ní.

Slováková však v komentářích neupozornila jen na to, že ji Kočendová kopíruje, což měl být původní cíl jejího komentáře. Později totiž upozornila také na to, že Kočendová kritické komentáře na vlastní osobu maže. „Natálko, proč mažeš a blokuješ všechny komentáře, které ti sem lidé píší? (...) Všechny komentáře, které jsou proti tvé osobě mažeš,“ píše Slováková a zdá se, že má pravdu. Žádný kritický komentář Kočendová pod videem nemá, což příliš nekoresponduje s tím, že ještě nedávno byla tím nejkritizovanějším člověkem na českém internetu.