Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Nela Slováková | foto: Herminapress

Další přešlap Nely Slovákové: Musela přestat prodávat nové parfémy, byla v nich údajně karcinogenní látka

Nela Slováková se prezentuje především jako úspěšná podnikatelka, s prodejem parfému ale měla problémy. Tvrdí, že ho musela přestat podívat kvůli chybějícímu číslu šarže na obalu, mohlo však jít i o něco jiného. V parfémech měla být údajně už dva roky zakázaná látka. Mělo jít o potenciální karcinogen a silný alergen.
  20:26

Nela Slováková patří mezi nejkontroverznější influencerky v Česku. Sice se veřejně prezentuje jako úspěšná podnikatelka, na sociálních sítích a na internetu se však mnohdy řeší její kauzy. Nesmí teď prodávat svůj parfém, tvrdí, že kvůli špatnému označení šarže, možná je však pravda jinde.

Slováková prodávala několik druhů vůní, ta nejnovější nese název „uniSEX“. Začali ji prodávat společně s partnerem Lukášem Kozákem ještě před loňskými Vánocemi. Mělo by jít o parfém, tedy o vůni s nejvyšším počtem vonných složek. „Úspěch s našimi parfémy nemusím zmiňovat a to je i důvod, proč po pěti letech prodeje našich vůní jsou v podstatě neustále vyprodané a proč jsme nikdy s výrobou ani prodejem nepřestali,“ psali tehdy Kozák a Slováková na Instagramu.

Kvalita parfému se na sociálních sítích poměrně aktivně probírala. Lidé však na rozdíl od jiných produktů, které Slováková prodává, kvalitu parfému příliš neprobírali. Každému totiž zkrátka voní něco jiného a nikdo z diskutujících nebyl schopný ověřit, kolik vonných složek doopravdy „uniSEX“ má, a tak debaty poměrně rychle ustaly. Lidé se zkrátka věnovali jiným kosmetickým produktům, u kterých je jednodušší jejich kvalitu určit.

Parfém Slovákové a Kozáka upadl v podstatě do zapomnění, nicméně nedávno došlo ke změně. „Já kdykoli cokoli dělám, speciálně proto, že se jmenuju Nela Slováková a ležím v žaludcích některých lidí, se zaměřuju na to, abych měla všechno správně a nezákonně,“ vysvětlovala před nedávnem Slováková na Instagramu. Slováková si redakci Antiyoutuber.cz už před několika měsíci zablokovala a k jejímu obsahu nemáme proto přístup. Lidé na sociálních sítích nám některé její výroky a kauzy posílají. Stejně tak tomu bylo i tentokrát. Ukázalo se totiž, že Slováková možná nemá podnikání v takovém pořádku, jak tvrdí.

Nedávno musela totiž Slováková stáhnout parfém z prodeje, což jí údajně doporučila krajská hygienická stanice kvůli tomu, že mají na parfémech napsaná špatně čísla výrobní šarže. Prý mají být napsaná nejen na lahvičkách parfémů, ale i na obalu. „No a my to tam neměli, protože nám to prostě nikdo neřekl, do pr*ele. Parfémy nám byly dodány pouze s číslem šarže na lahvičce, tak proto nemáme číslo na krabičce,“ vysvětlovala. Dodala také, že šlo o jediný problém, který u parfémů krajská hygienická stanice našla, o žádnou zakázanou látku prý nešlo.

Jenže možná šlo. Lidé totiž sdíleli fotky, kde mají číslo šarže nejen na lahvičce, ale i na krabičce parfému. Co by údajně měl být ten zásadní problém? Zakázaná látka prý v parfémech opravdu byla. Ve složení parfému bylo uvedeno, že obsahuje butylphenyl methylpropional, jinak přezdívaný lilial. Ministerstvo zdravotnictví na webu upozorňuje, že se od 1. března roku 2022 nesmějí na trhu vyskytovat kosmetické přípravky s jeho obsahem. Jde totiž o nebezpečnou látku, potenciální karcinogen a také silný alergen. Může vyvolat podráždění kůže, dermatitidu či další alergické reakce.

Sice je složka v Evropské unii zakázaná už více než dva roky, Slováková měla parfém prodávat ještě nedávno. A především údajně i po tom, co jí krajská hygienická stanice měla produkt zakázat prodávat. Nutno však dodat, že v současné době už parfém „uniSEX“ na webu Slovákové dostupný není.