Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Český streamer Opat04 | foto: IG: @opatxdAntiyoutuber.cz

Streamer Opat04 přiznal psychické problémy. Lidé spekulují o sexuálním zneužívání v dětství

Streamer Opat04 šokoval fanoušky. Na Instagramu přiznal psychické problémy. Když byl dítě, ublížil mu prý starší člověk, kterého měl rád. Právě kvůli blízkému vztahu si Opat dříve neuvědomoval, že se dělo něco, co se dít nemá. Více zkušenost nerozebíral, lidé spekulují o tom, že šlo o sexuální zneužívání. Pro redakci Antiyoutuber.cz řekl i to, proč šel s celou věcí ven.
  20:00

Opat04, vlastním jménem Dan Suchomel, patří mezi nejsledovanější a zároveň i nejkontroverznější české streamery. V posledních letech prošel mnoha šťastnými, ale i smutnými momenty a v obou případech o nich vždy informoval fanoušky na sociálních sítích. Teď se po delší době svěřil, že si prochází vážnými psychickými problémy.

Fanoušci Opata jsou zvyklí, že s nimi streamer poměrně aktivně komunikuje na sociálních sítích. Zážitky z osobního života sdílí například na Instagramu nebo na platformě X. Před časem se však odmlčel a někteří se začínali bát, jestli je v pořádku. Teď však překvapil emotivním příspěvkem, ve kterém přiznal, že má vážné psychické problémy. „Snažím se vyřešit něco v mém životě, co se stalo hodně let dozadu a nikdy jsem to neřešil. Je to něco, o čem ví jen mamka a je pro mě hodně těžké o tom s kýmkoli mluvit,“ píše na Instagramu.

Opat tvrdí, že nebyl schopný říct ani terapeutovi, o co jde. O incidentu z minulosti, který se rozhodl řešit, terapeutovi nejdříve napsal dlouhý text a později s ním začal komunikovat přes předtočená videa. Na živo zatím o incidentu promluvit nedokázal. „Rád bych vám řekl, co se děje, ale je to hodně těžké a nepříjemné. Prostě když jsem byl malý, někdo starší mi hodně ublížil. Někdo, koho jsem měl hodně rád. Neuvědomoval jsem si, že se něco špatného děje. Jsem si jistý, že mě to hodně ovlivnilo,“ přiznává. S fanoušky se podělí o víc informací, až zkušenost vyřeší jak na terapii, tak s rodinou.

Přiznal také, že se v poslední době musel nutit do toho, aby působil na okolí šťastně, což platí i pro živá vysílání. Fanoušci jsou prý zvyklí, že je šťastný a že jim zlepší náladu. On ale řeší vážné psychické problémy a tak se i proto rozhodl na několik dní ze sociálních sítí stáhnout, za což se také několikrát fanouškům omluvil.

Uvědomuje si prý také, že je jeho tvrzení poměrně neurčité, i přes to je pro něj důležité, že byl alespoň z části se schopný s fanoušky podělit o to, co ho trápí. „Chtěl jsem, aby věděli, že jsem v pořádku a nemysleli si, že se jen poflakuju. Chtěl jsem jim to říct, aby věděli, o co jde, ale ne žádné detaily,“ vysvětluje Opat pro redakci Antiyoutuber.cz. Navíc měl jeho příspěvek sloužit jako update o tom, co se v jeho životě děje teď a co se bude dít v budoucnu.

Mnoho fanoušků jeho přiznání překvapilo a šokovalo. Ač neřekl, co přesně mu daný člověk udělal a jen okrajově naznačil, o co jde, lidé jsou přesvědčení o tom, že se s největší pravděpodobností jednalo o sexuální zneužívání. „Hlavně ať je brzy v pohodě. Tohle si nikdo nezaslouží,“ píše jeden z nich na TikToku.

Opat nemluví o soukromém životě a psychických problémech na sociálních sítích poprvé. Velmi otevřeně mluvil například o vztazích a rozchodech. Největší drama však způsobilo jeho pořezání na Maltě před dvěma lety na Maltě. Na streamu totiž začal rozebírat své osobní problémy a zdravotní stav, mluvilo se například o tom, že má nádor. Po tom, co živé vysílání skončilo, opilý zmizel z domu, ve kterém bydlel, několikrát se pořezal a nakonec skončil v nemocnici.

Témata: Opat04