Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

ilustrační snímek | foto: Twitter.com

Čtyři studenti jsou obvinění z terorismu. Vystřelili si z učitelky, že mají v batohu bombu

V různých TikTok výzvách jsou v poslední době uživatelé schopni udělat téměř cokoliv. Pro zviditelnění tvůrci vymýšlí sebevíc šílené challenge, které jsou někdy i se zákonem hraničící. Kvůli stupidní výzvě jsou momentálně čtyři studenti obvinění z terorismu. Vystřelili si z vlastní učitelky, když jí tvrdili, že mají v batohu bombu.
  8:20

Na TikToku se vyskytuje všemožný obsah. Rozmanitá platforma dává svým uživatelům možnost vytvářet například i zábavná, poučná a děsivá videa. Populární se často stane ten, kdo se pro natočení zajímavého videa nebojí zajít daleko. Nebezpečí, napětí a adrenalin je něco, co sledující láká. Uživatelé tak vymýšlí nebezpečné výzvy, ve kterých často dělají něco i někdy život ohrožujícího. Velice humorné přišlo několika teenagerům zinscenovat teroristický útok. Jelikož navíc všichni pocházeli z USA, jejich prank nebyl brán na lehkou váhu. Kvůli žertu jsou momentálně čtyři mladiství obvinění z terorismu.

@nothardfactornews Kentucky high school teens charged with "terroristic threats" after TikTok challenge. #kentucky #highschool #tiktok #challenge ♬ Cruel Summer - Taylor Swift

Pranky téměř vždy byly a zřejmě budou něco, co na sítích poletí. Čím více drsný žert je, tím více sledovanosti zřejmě mít bude. Za mistry v tomto oboru se u nás dají označit Viral Brothers. Se svou tvorbou se díky nestydatosti a odvaze dostali dokonce i do světa. Nejednou byli však osočeni z toho, že zašli za hranu. Dá se ale říct, že se jejich tvorba nedá srovnat s tím, co nyní některým uživatelům na TikToku přijde humorné.

Není to poprvé, co by někdo udělal prank, kvůli kterému na místo dorazila policie, či dokonce speciální zásahové jednotky. V USA momentálně převážně mladistvým přijde zřejmě velice humorné napodobovat teroristické útoky. Prank spočívá v tom, že se aktér často převlečený v bílém hábitu rozeběhne ke skupince lidí a hodí mezi ně nejčastěji batoh. Ti tak ve strachu z toho, že se jedná o teroristu házející na ně batoh s bombou, v rychlosti utečou.

Takové pranky se na sítích šíří už delší dobu. Nyní se to však začíná dít v čím dál větší míře, přičemž se do nich zapojují převážně mladiství a úřady začínají jednat. Na jednom TikTok videu si pouze patnáctiletí žáci vystřelí z učitelky s tím, že mají v batohu bombu. To, co jejich stupidní prank vyvolá, zřejmě nečekali. „Výzva spočívá v tom, že studenti, natáčí video, na kterém říkají učiteli, že mají v batohu bombu nebo zbraň,“ uvedla policie státu Kentucky.

Tři patnáctiletí studenti na škole Oldham County High poblíž města Louisville jsou momentálně součástí vyšetřování. Jejich prank je tamními úřady brán natolik vážně, že jsou obvinění z teroristického vyhrožování. Policie mluví o tom, že jejich bezohledné chování inspirovalo mnoho dalších. Spojují s nimi totiž podobný incident, který se stal na další jen pár kilometrů vzdálené škole. Další patnáctiletý student se měl pokusit o stejný prank, kvůli kterému je obviněn z obtěžování.

Tamní úřady a policie věc rozhodně neberou na lehkou váhu. Všichni studenti, kteří se do výzvy zapojili, byli na neurčito ze školy suspendováni. Před návratem do lavic budou muset projít ještě psychickým vyšetřením. Tamní okres se k situaci vyjádřil tak, že se jedná o závažnou věc. „Studenti, kteří se účastní tohoto typu chování, čelí vážným následkům. Kromě kázně na úrovni školy jsou studenti stíháni v nejvyšší míře zákona za vyhrožování veřejné škole,“ píše se ve zprávě.