Středa 8. května 2024, Den vítězství

Rapper Sensey | foto: instagram.com/senseybratan

Rapper Sensey dobrovolně nastoupil na odvykací léčbu. Prý nechce opakovat chyby z minulosti

Rapper Sensey se nikdy netajil láskou k různým omamným látkám. Teď se však rozhodl dobrovolně nastoupit na odvykací léčbu. Tvrdí, že už je měsíc střízlivý, pro léčbu se rozhodl kvůli tomu, že nechce opakovat chyby z minulosti. Fanoušky o léčbě také na Instagramu pravidelně informuje. Navíc pracuje na novém albu a vydává novou hudbu.
  11:18

Rapper Sensey, vlastním jménem Vojtěch Prell, je součástí české rapové scény už několik let a mnoho fanouškům si získal především díky upřímným textům. Nejen v hudbě, ale i na sociálních sítích se nikdy netajil láskou k večírkům, alkoholu a drogám. Ač se zdálo, že na svém životním stylu nic měnit nechce, teď překvapil dobrovolným nástupem na odvykací léčbu.

Jsou to zhruba dva měsíce od doby, kdy Sensey omylem zveřejnil video na Instagramu, ve kterém byl s přáteli v ranních hodinách pravděpodobně v nějakém bytě. Na posteli vedle něj byla nahá dívka. Všichni zúčastnění byli podle nejednoho diváka buď pod vlivem drog, alkoholu, nebo obojího, což Sensey tehdy popřel.

Už několik měsíců se objevovaly názory fanoušků mladého rappera, že večírky v poslední době přehání. Zdálo se, že jemu jeho životní styl vyhovuje i vzhledem k tomu, že se jím dlouhodobě veřejně prezentoval. Minulý týden ale fanoušky na Instagramu překvapil oznámením, že nastoupil dobrovolně na léčbu závislosti na drogách.

Sensey se rozhodl, že fanoušky bude o léčbě pravidelně informovat. „Jak už asi víte, jsem na odvykací léčbě. Už jsem skoro měsíc čistý, ale rozhodl jsem se, že půjdu dobrovolně do léčebny,“ vysvětluje a doplňuje, že jednoduše nechtěl takzvaně vstoupit dvakrát do stejné řeky. Měl totiž podle něj s návykovými látkami dlouhodobý problém. Zároveň apeluje na ty, kteří si procházejí těžkým obdobím, aby se o něm nebáli mluvit. „Není se za co stydět. Je v pořádku si to přiznat a udělat takový krok, jaký jsem teď udělal já,“ dodává.

Už delší dobu také pracuje na novém albu se začínajícím rapperem Freezem, s čímž nepřestal ani v léčebně. V neděli měl prý více času než jiné dny a tak se rozhodl, že posluchačům pustí úryvek skladby z alba. „Je to pouze pracovní verze, na zvuku se zrovna pracuje. Máme k tomu pro vás i klip,“ píše. V době, kdy nahrával nové album však pracoval i na jiných skladbách. V pondělí večer tak vyšla nová skladba, na které s ním spolupracoval slovenský začínající rapper Trebon Nori.

Zdá se, že se Senseyovi na léčení daří dobře. Nedávno sdílel také video se svou přítelkyní, ve kterém fanoušky zdraví a evidentně chce celý proces léčení mít co nejtransparentnější. Pravděpodobně i proto, že chce fanoušky, kteří by se mohli ocitnout ve stejné situaci jako on, motivovat k léčení.

Nejeden sledující je také zvědavý, jak se jeho střízlivost promítne v nové hudbě, na které pracuje. Nikdy se totiž netajil tím, že mnoho skladeb napsal pod vlivem omamných látek.

Nutno dodat, že už před více než rokem tvrdil, že s někdejším životním stylem skoncoval. Koloběh nekončících večírků údajně zastavil zápas na druhém galavečeru Clash of the Stars, který nakonec díky pravidelným tréninkům a velké životní změně vyhrál. Tentokrát však změnu myslí opravdu vážně.