Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

Red Face je podle spousty lidí propadák | foto: instagram.com

Fackovaná bez facek. Red Face změnil koncept, pro spoustu lidí je to zklamání

Měla to být bomba a revoluce na české fighterské scéně. Místo toho je pro mnohé finální koncept organizace Red Face zklamáním. Fackovat se totiž nebude. Na akci uvidíme MMA, box, thai box a Booty Slap. Výběr zápasníků ale nikoho příliš nenadchnul a atmosféra na tiskové konferenci nebyla vůbec napjatá. Mnozí lidé vidí Red Face jako mnohem horší verzi Clash of the Stars a cringe.
  13:37

Organizace Red Face se dlouho pyšnila tím, že jako první přivede do Česka fackování. Jenže pak nastaly zmatky a nyní je vše jinak. Žádné facky do obličeje padat nebudou.

Druhá tisková konference organizace Red Face nevzbudila ve srovnání s tou první skoro žádný zájem. Organizace se navíc musí potýkat hned s několika problémy. Fackovaní totiž prý nebylo možné prosadit a proto muselo vedení zcela změnit celý koncept zápasů. Nakonec se rozhodlo, že zápasy budou podle pravidel MMA, boxu a vůbec poprvé se také v Česku uskuteční zápas v plácání přes zadek. I když se vedení snažilo na poslední chvíli sehnat co nejvíc zajímavé tváře, které se mezi sebou utkají na vůbec prvním a možná i posledním galavečeru, tisková konference neměla opravdu žádnou velkou pozornost.

Už jenom výběr místa, kde se druhá tisková konference konala, byl velmi zvláštní. Představení nového konceptu Red Face se totiž konalo v pražském klubu Retro Music Hall. Na místo dorazilo jen velmi málo zájemců a nebylo z nich ani trochu cítit napětí z toho, co jim organizace představí. Na místě bylo také několik influencerů, kteří ale byli znuděni a po chvíli se rozhodli z tiskové konference odejít.

Když Jakub „Freescoot“ Smrek, který v roli moderátora nahradil Michala Kavalčíka, konečně zahájil tiskovou konferenci a představil první dva bojovníky, hodně lidí se radši věnovalo tlachání mezi sebou a dění na pódiu je vůbec nezajímalo. Tak tomu bylo v podstatě skoro po celou dobu. Spolu se Smrekem moderoval také bývalý účastník reality show Survivor Adam Raiter. Oba se snažili celý večer oživit, ale příliš se jim to nedařilo.

Jako první zápasníky si moderátoři pozvali Maxe Greena a Patrika Pešavu, známého spíše jako Koleso. Pár lidí jim sice zatleskalo ale nijak zvlášť velké nadšení jejich přítomnost nevyvolala. Bylo oznámeno, že se oba budou bít v „Pekle“, což je provizorní telefonní budka o rozměrech metr na metr, budou ale pouze boxovat. Oba se na pódiu uráželi, nikoho to ale příliš nezajímalo. Při staredownu se chvíli postrkovali a poté odešli. Jako další se představily dvě zápasnice, influencerka Dominika Horáková a OnlyFans tvůrkyně, která si říká Mia. Horáková ale na akci nedorazila. Další dvojicí zápasnic byly Anna „Kafuu“ Hamannová a OnlyFans tvůrkyně „Petulka“. V podstatě největší pozornost vyvolala právě přítomnost Petulky a Hamannové.

Hamannová totiž vyzvala přítomnou influencerku Ladu Horovou, aby za nimi přišla na pódium a ukázala jim zadek, když ho totiž neustále ukazuje na Instagramu. Horová opravdu přišla, ale pouze řekla, že je rozdíl ukázat zadek na Instagramu a tvořit obsah na OnlyFans, že zadek jim ukazovat nebude a zase odešla. Hamannová a Petulka se ale místo staredownu rozhodly, že divákům své zadky předvedou. Obě se totiž utkají v takzvaném „Booty Slapu“ kdy se navzájem budou plácat přes zadek.

Asi největší potlesk celého večera sklidila zápasnice Lucie Pudilová, která v současné době zápasí v největší bojové organizaci na světě UFC. Pudilová bude mít zápas v grapplingu, jméno její soupeřky však zatím není ohlášeno. Na pódiu se také objevilo několik dalších zápasníků, kteří se utkají v MMA.

Red Face také oznámilo zápas tří fanoušků Sparty, kteří se utkají se třemi fanoušky Slavie. Na pódium přišli dva mladíci v kuklách kteří se hned začali postrkovat a poté si dali staredown. Poté ale byli oba viděni v hořejším patře, kde se společně převlékali a bylo jasné, že jsou to dva kamarádi. Jejich přítomnost tak měla být spíše symbolická. Nikdo navíc ani neřekl, zda Spartě a Slavii fandí ve fotbale, hokeji nebo něčem úplně jiném.

Také byl oznámený zápas dvou pornoherců Roberta Rosenberga a Tomáše Chlupa. Ani těmto zápasníkům však přítomní lidi nevěnovali skoro žádnou pozornost. Celý galavečer byl v podstatě představený, jako druhá organizace Clash of the Stars. Dosahy těchto dvou organizací jsou přitom naprosto rozdílné, protože Red Face teď skoro nikdo nevěnoval pozornost. Dalo se to také posoudit skrze počet diváků, kteří sledovali živé vysílání.

Toho si všiml také moderátor Clash of the Stars Jakub Jíra, který se k organizaci Red Face vyjádřil na svém Instagramu. „V peaku 300 lidí, to si zabil. Mega úspěch, cením. Měli jste štěstí, že vám nespadlo připojení jak moc to bylo přetížené,“ vysmíval se organizaci Jíra. I diváci, kteří si pustili tiskovou konferenci na YouTube, nebyli nijak nadšení. „Sorry, ale tohle je mega trapný a cringe, až to není možný. Zlatej Clash, oproti tomuhle, ale co čekat, dělá to Freescoot. Začátek o 40 minut později, zvuk i kamera na nic a navíc půlka eventu jsou OnlyFans šlajsky. Akce by se měla jmenovat Red Šlajs,“ hodnotil tiskovou konferenci jeden z diváků. Red Face chce celý galavečer uskutečnit v aréně O2 Universum, ale příliš velký zájem o organizaci v tuto chvíli není. Je tedy dost možné, že celá akce bude prodělečná.