Středa 15. května 2024, svátek má Žofie

Slovenský raper propaguje rohlíky s máslem a salámem. | foto: Instagram

Slovenský rapper Separ je venku z vězení v Indonésii. Byl tam pět dní, měl problém s doklady

Separ minulý týden šokoval na Instagramu fanoušky fotkami z indonéského vězení. Dostal se tam kvůli problémům s cestovními doklady. Jeho pas byl totiž platný jen čtyři měsíce a indonéské úřady vyžadují minimálně půlroční platnost. Teď se dostal po pěti dnech ven. Nedokáže si prý představit, že by byl zavřený celé roky.
  11:36

Slovenský rapper Separ před pár dny skončil ve vězení. Měl totiž problém s platností cestovního pasu. Na Instagramu poslal fanouškům pozdrav z indonéské cely. Prý se nemohl sprchovat a jedl jenom jedno jídlo denně. Teď je po pěti dnech na svobodě.

„Jsem venku. Nebyla to žádná sranda, ale aspoň jsem se poučil,“ napsal na Instagramu. Upozornil také fanoušky, aby si nezapomněli zkontrolovat platnost cestovních dokladů. Jeho pas platil totiž jenom čtyři měsíce, podle webu ministerstva zahraničí je minimální platnost cestovních dokumentů šest měsíců od vstupu na území Indonésie.

Separ také poděkoval všem, kteří mu v nepříjemné situaci pomohli. „Potkal jsem lepší i horší lidi, ale děkuji každému, kdo mi byl v této situaci nápomocný. Od strážníků, právničky až k velvyslancům,“ píše. Podle něj to byla zajímavá zkušenost, o které doufá, že už ji nikdy nezažije.

S fanoušky se před pár dny také podělil o nepříjemné podmínky ve vězení. Musel spát na matraci na zemi v cele, kde bylo zhruba osmadvacet stupňů. „Není tu žádná klimatizace, jen takové větrání, které je přesně nad záchodem, který smrdí přesně tak, jak si dovedete představit,“ popsal. Dodal také, že ani nevěděl, jestli je den nebo noc, protože naproti cele byla jen stěna a žádné okno.

Nárok měl jen na jedno jídlo denně od aerolinky, kvůli které se tam dostal. „Udělali chybu a dostali za to také pokutu, že mě sem pustili bez pasu,“ vysvětlil. I přes to mu však byli k němu někteří zaměstnanci ve vězení vstřícní. Jeden z nich mu donesl jídlo z fastfoodu jenom protože viděl, že má hlad.

Separ po tom, co se dostal na svobodu také dodal, že si neumí představit, jaké to je být zavřený roky. Sice si myslí, že je slovenské vězení oproti tomu indonéskému jako pětihvězdičkový hotel, i přes to k vyjádření dodal označení Free Karlo, kterým odkazuje na slovenského rappera, který je ve vězení na Slovensku už více než rok a půl. V březnu roku 2022 byl totiž na Slovensku ve vlaku zatčen za držení drog. V cestovním kufru převážel 1,5 kilogramu marihuany a 150 gramů kokainu.

Karlovi se dostává velké podpory nejen od kolegů z pardubického labelu Milion+, nedávno ho navštívil právě i Separ.

„Děkuju za včerejšek a za to, že jsme mohli aspoň na chvíli vypadnout z toho kolotoče,“ napsal na Instagramu Karlo na začátku listopadu. Podle dostupných informací tam Separ i vystoupil s několika skladbami.