Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Tadeáš Kuběnka | foto: Instagram.com

Tadeáš Kuběnka je po kauze s třináctiletým chlapcem zpět na sítích. Mluví o změně a opět nadává

Kontroverzní influencer a podcaster Tadeáš Kuběnka je zpátky na Instagramu. Založit si však musel nový profil, ten starý mu platforma zablokovala. Prošel menší změnou, má jinou barvu vlasů a zdá se vyrovnanější. V jeho chování se toho však zřejmě moc nezměnilo. Nadává na ostatní influencerky.
  14:06

Sláva influencerů může být velice pomíjivá. Někdy stačí malý přešlap, který znamená konec kariéry. Na pokraj zhroucení internetové slávy se nedávno dostal známý influencer, podcaster a výherce druhé řady Like House Tadeáš Kuběnka. Ten se na svém Instagramu opřel do třináctiletého chlapce, který se k němu chtěl pozvat do podcastu.

Později dokonce dodal, že je podle něj šikana někdy v pořádku. V ten moment na něj zanevřela valná většina české scény a fanoušků. Být kontroverzní je jedna věc, ale šikanovat mladého chlapce je už přes čáru. Kuběnka na určitou dobu zmizel ze sítí, zřejmě ale i kvůli tomu, že neměl moc na výběr.

Po jeho nepochopitelném chování ho začalo na Instagramu nahlašovat nespočet sledujících, což zapříčinilo jeho zablokované účty. Ačkoliv mu je platforma později vrátila, bylo to jen na chvíli. Kuběnka tak nebyl na internetu téměř vidět, až donedávna, kdy si založil nové účty. Podle některých sledujících prošel pozitivní změnou.

K aktuální situaci se momentálně vyjádřil v podcastu Kontroverzní, který vede společně s kamarádkou Denisou Kouřílkovou alias Sugar Denny. Celá kauza mu, zdá se, otevřela oči. Hlavně hnutí, které rozjeli uživatelé na sítích s názvem #stoptadeas, mu prý pomohlo. Ačkoliv se jistě jednalo o velice nepříjemné období, vidí v něm momentálně hlavně ty pozitivní věci. „Vůbec nefetuji, což je super prostě. Nechodím zas tak ven a jsem víc zaměřený na sebe a na své zdraví. Vstávám v deset ráno,“ popisuje Kuběnka svoji proměnu.

Ačkoliv už prý nepije alkohol a nebere návykové látky, začal více kouřit marihuanu. „Nějak se mi prostě změnily priority a je to bomba,“ říká Kuběnka. Začal také prý více docházet na terapii. „Začalo to jako velice negativní věc, ale podle mě jsem z toho vytěžil, co jsem mohl a mám se fajn. Takže si říkám, že se to stalo asi z nějakého důvodu,“ doplňuje. Ačkoliv zmiňuje, že se nechce nějak litovat, osočil ty, co ho na sítích za jeho chování kritizovali. „Ty věci, co mi lidi psali, jsou odporné,“ říká Kuběnka, že ho uživatelé na sítích měsíc šikanovali.

Kuběnka jakousi změnou jistě prošel, což se ukázalo i na jeho vizáži, kdy si odbarvil vlasy na světle černou. Někteří ho v komentářích uznávají za jeho mentální posun. „Je super, že na sobě pracuješ Tadeáši. Jinak to období drog a chlastu si zažije hodně lidí v tvém věku. Omluva byla super. Je vidět, že máš sebereflexi a klobouk dolů za rozhovor se Sibiřanem. Mělo to úroveň,“ píše do komentářů na YouTube jedna uživatelka. Jiní se mu snaží přiblížit realitu toho, že je stále veliký influencer a na své chování na sítích by si měl dávat pozor. „Tadeáši, ať se Vám to líbí nebo ne, jste vzor nejen pro děti a máte moc změnit svět. Jste lehce zapamatovatelný a rozpoznatelný. Prosím, změňte svět k lepšímu,“ komentuje další uživatelka.

Ačkoliv Kuběnka mluví o jakési zřejmě mentální změně, co se týče jeho kontroverzního chování, se toho zas tolik nezměnilo. Na svém novém Instagramu nadává na další influencerky. „Já jsem si říkal, že už se nechci nějak zbytečně hrotit na Instagramu, ale musím vám něco říct,“ říká Kuběnka a pouští se do svých rivalek. „Adriana z Love Islandu a Veronika Biasiol je nejhorší duo do p*či, co jsem do p*dele viděl. Ony nejsou jakože holky, ony jsou prostě k*ndy obě dvě v*le. Jedna horší, než druhá,“ doplňuje.

Vyvstává tedy otázka, jestli se Kuběnka skutečně změnil k lepšímu. To, že mnoho uživatelů na sítích jeho omluvě nevěří, mu je jedno. „Tak mi to nevěříš. A co já s tím? Má si na čelo vytetovat, že se omlouvám? Ne vždy se zavděčíš všem a to já chápu,“ říká.