Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena

Tadeáš „Mawar“ Růžička čelí velké kritice. | foto: instagram.com

Mawar zbil muže, fanoušci ho opouští. Kriticky se k němu vyjádřil také Végh, Procházka i Vémola

Tadeáš „Mawar“ Růžička si znepřátelil spoustu lidí a to včetně svých fanoušků. Může za to video, ve kterém fackuje neznámého muže, který je v bezvědomí a kterého Růžička knockoutoval. Incidentem se zabývá policie a k Růžičkově chování se velmi kriticky vyjádřili také jiní profesionální zápasníci. Růžička se ale k incidentu vyjádřil velmi sebevědomě.
  13:51

MMA zápasník Tadeáš „Mawar“ Růžička se díky Clash of the Stars stal za krátkou dobu neuvěřitelně populárním. Známý byl už sice dříve, jeho popularita však za poslední měsíce neuvěřitelně vzrostla. Nyní se ale zdá, že Růžička o své fanoušky přijde. Může za to video, které se rozšířilo na sociálních sítích a ve kterém údajně Růžička napadl neznámého muže. Lidé Růžičku nejvíc odsuzují především za to, že muži, který po rvačce se zápasníkem zůstal v bezvědomí ležet na chodníku, nijak nepomohl a naopak mu dal několik facek, nadával mu a celou situaci si natáčel na svůj telefon. Video si poté přidal na svůj Instagram a odstartoval tak velikou kauzu.

Růžička na svém Instagramu tvrdil, že neznámého muže zbil proto, že se údajně nechoval hezky k jeho přítelkyni a měl ji dokonce i uhodit. Takové tvrzení ale bylo to poslední, co ti, kteří video zhlédli, zajímalo. Růžička je totiž profesionální zápasník a neměl by se proto s nikým rvát mimo tělocvičnu. Muž na videu byl navíc v kómatu a Růžička dál pokračoval v agresivním chování.

Neznámého muže nakonec nechal bezvládně ležet na ulici a spolu se svou přítelkyní odešel pryč. To, že Růžička neposkytl muži první pomoc, stejně tak, jako mu ji neposkytla ani jeho přítelkyně, naštvalo hodně lidí a případem se dokonce začala zabývat policie.

Růžička se totiž svým jednáním dopustil trestného činu a může tak mít veliké problémy. Navíc si velmi zavařil, co se týče popularity. Jeho fanoušci se k němu otáčejí zády, protože tento incident už prý byl za hranou normálního chování. Růžička se ale ze začátku neustále oháněl tím, že si za to neznámý muž mohl sám a on pouze bránil svou přítelkyni.

Ne všichni ale Růžičkovi jeho tvrzení věří. Zápasník je totiž známý tím, že je nadměrně agresivní a neustále také tvrdí, že kdokoliv s ním má problém, může si ho s ním přijít vyřídit. Teď to ale vypadá, že se místo zápasení bude muset věnovat výslechům. Policie totiž Růžičkovo napadení vyšetřuje.

Ve videu, které se objevilo na sociálních sítích, je také vidět, že muž, kterého Růžička knockoutoval, se na chvíli probral. Růžičkova přítelkyně totiž nechtěla odejít, dokud si nebude jistá, že muž na zemi žije. Tomu navíc tekla krev a dlouho nereagoval na žádné podměty. Růžička se ale nijak neměl k tomu, aby muži v bezvědomí pomohl

„Jdeme, prostě tady usnul, já mám kapuci. Já ho neprobudím, on mě nahlásí na benga,“ říká Růžička ve videu. Jeho přítelkyně na tom ale trvala a Růžička proto začal s ležícím mužem cloumat. Ten se na chvíli probral, stále se ale nehýbal. Několikrát bolestně řekl slovo „ne“ a poté už zase nemluvil. Růžička a jeho přítelkyně následně odešli pryč.

Růžičkovo chování ale neodsuzují pouze lidé na sociálních sítích. Velmi také pobouřilo další zápasníky, podle kterých Růžička vrhá špatné světlo na bojové sporty. Zápasníci jako Jiří Procházka, Karel Vémola a Attila Végh se proto rozhodli vyjádřit k celé situaci. „Myslím, že každý normální člověk z toho videa usoudí, že takhle se může chovat jenom hovado. Je úplně jedno, jestli to byl zápasník, bojovník fotbalista nebo hokejista, takhle by se určitě neměl chovat nikdo,“ řekl Vémola ve videu pro CNN Prima News.

Stejného názoru je také zápasník David Dvořák, který je naprosto znechucený Růžičkovým chováním a myslí si, že by Růžička měl dostat maximální možný trest. Podle všech zápasníků je to naprostá ostuda a někteří se dokonce nechali slyšet, že by po takovém incidentu měli s Růžičkou všichni ukončit spolupráci a to včetně bojových organizací.

Růžička, kterému nyní očividně teče do bot, ale nepřestává ve svém sebevědomém vystupování. Na svém Instagramu se k celému incidentu vyjádřil a to velmi nevybíravým způsobem. „Nevěřte žádným paparazzi, žádným! Jsou to jenom krysy, co se snaží přiživit na jménu. Až vám řeknu pravdu, tak to pochopíte,“ vzkázal svým fanouškům Růžička ve videu na Instagramu. Ve videu je také slyšet Růžičkova přítelkyně, která ho žádá, ať video nezveřejňuje.

Aby toho nebylo málo, Růžička měl údajně dokonce vyhrožovat reportérovi, který o něm udělal reportáž. Nejdřív ho urážel na Instagramu a poté mu měl psát i soukromé zprávy. Vzhledem k tomu, že se Růžičkovým incidentem zabývá policie, takové jednání je naprosto nepochopitelné. Lidé na sociálních sítích ale zápasníka ostře kritizují. Pro některé byl ještě nedávno velkým idolem, nyní se k němu ale staví zády. „Myslím si, že fanoušci tě akorát tak opouštějí. Za tohle bych tě už do žádného zápasu nepustil,“ komentoval Růžičkovo chování jeden uživatel na TikToku. Zatím ale nikdo neví, jak se celá situace vyvine. Růžička by se ale nyní měl opravdu hlídat, protože by jinak mohl dopadnout velmi špatně.

Témata: Mawar