Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie

Tary investuje miliony korun do bytů | foto: Instagram

Tary si vydělal 21 milionů ročně. Vlastní přes dvacet bytů a kupuje další, jeho merch je ale drahý

Youtuber Taras „Tary“ Povoroznyk se nikdy netajil tím, že si díky YouTube vydělává velké množství peněz. V jednom podcastu prozradil, že své peníze investuje do bytů, kterých vlastní už přes dvacet. Nyní k ním nejspíš přibude další, nově zrekonstruovaný a podle youtubera je za dobrou cenu. Jeho merch je ale podle spousty lidí nepřiměřeně drahý a Povoroznyk chce na dětech co nejvíc vydělat.
  15:45

Taras „Tary“ Povoroznyk patří mezi nejúspěšnější české youtubery. Svou kariéru odstartoval jako mladý a skromný chlapec, který učil své sledující parkour a za několik let se vypracoval na uznávaného youtubera. Díky tomu se Povoroznykovi zvýšily příjmy a může si tak dovolit koupit mnoho věcí, o kterých se mu dříve ani nesnilo. Samozřejmě také myslí na budoucnost a své peníze se proto rozhodl investovat. Povoroznyk si vydělává miliony korun a za spoustu milionů si tak koupil byty. V jednom rozhovoru se dokonce přiznal, že vlastní okolo dvaceti bytů a všechny pronajímá.

Povoroznyk, třicetiletý youtuber, který pochází z Ukrajiny, byl kdysi díky své tvorbě velice uznávaný. Dokázal totiž odtrhnout děti a mládež od obrazovek a motivoval je k tomu, aby začaly chodit ven a více se hýbaly. Mnoho lidí ale zastává názor, že Povoroznykovi stoupla sláva do hlavy a začal se proto chovat nevhodně. Téma peníze se s youtuberem táhne už dlouho.

Asi nejvíce známý je moment, kdy si Povoroznyk natáčel chlapce který se ho zeptal, proč má tak drahý merch. „Já nemám drahé oblečení, to jen ty máš málo peněz,“ odpověděl Povoroznyk chlapci. Youtuber si tehdy tímto výrokem proti sobě poštval obrovské množství lidí a někteří mu připomínali, že by bez svých fanoušků, kteří jsou ochotní za jeho merch platit, neměl takové příjmy.

Povoroznyk má ale obrovské příjmy i ze samotné tvorby na YouTube. V jednom rozhovoru prozradil, že mu jednou přišlo zhruba 650 tisíc korun a to pouze za počet zhlédnutí jeho videí. K tomu samozřejmě dělá různé spolupráce, pořádá kempy pro děti a také prodává svůj merch.

Své vydělané peníze Povoroznyk investuje a nejvíce do koupě bytů. „Mám příjmy z nájmu nemovitostí, z bytů. Mám okolo dvaceti bytů, každý je v jiném baráku, v Kolíně a v Říčanech. Z některých bytů se mi to vrátilo za rok dvojnásobně,“ řekl Povoroznyk v podcastu Hype-Cast. Některé byty ale prý potřebovaly rekonstrukci a Povoroznyk je koupil za výhodnou cenu. Nedávno se na svém Instagramu pochlubil, že si chce v Kolíně koupit další byt.

Původní majitelé bytu zaplatili rekonstrukci, ale nakonec se rozhodli byt prodat, podle Povoroznyka za velmi dobrou cenu. Právě proto se vydal na cestu, aby si mohl byt prohlédnout a pro své sledující si natočit jeho interiér. Byt vypadá opravdu krásně a Povoroznyk vypadal, že si ho nejspíš koupí. Díky svým obrovským příjmům si ho jistě může dovolit, když zvažoval, že si koupí zbrusu nové auto Mercedes-Maybach, jehož cena přesahuje 4 miliony korun.

Kromě investování do bytů se Povoroznyk rozhodl založit vlastní firmu Enjoy The Movement a to už v roce 2013. Byl to velmi chytrý tah, protože Povoroznykovi začala stoupat sledovanost a lidé ho sledovali především kvůli parkouru. Jeho firma se proto zaměřila na prodej různého oblečení, které je vhodné pro lidi, kteří se parkouru věnují a Povoroznyk poté oblečení svým sledujícím ho promoval.

Netrvalo dlouho a značka Enjoy The Movement se stala v tomto odvětví sportu velmi populární a Povoroznyk si tak mnul ruce nad přívalem obrovského množství peněz. Dnes už jeho firma nabízí mnoho dalších věcí. Převážně samozřejmě Povoroznykův merch, ale také produkty jeho ženy Stanislavy. Nedávno se ale youtuber kvůli svým produktům dostal opět pod ostrou palbu kritiky. Začal totiž prodávat plyšáka, který vypadá jako on, ale podle spousty lidí je cena až příliš velká.

Povoroznyk chce totiž za svého plyšáka 849 korun a lidem to zkrátka přijde naprosto přes čáru. „Tak teď už jsem viděl vše. Výrobní cena pár korun, prodejní extra velká marže. Pěkně ty děti pumpuje. Už neví jak vydělat,“ kritizují uživatelé na Instagramu Povoroznyka.

Youtuber má přitom opravdu vysoké příjmy a někteří proto nechápou, proč si za svého plyšáka účtuje tolik. Podle časopisu Forbes se Povoroznykovy roční příjmy pohybují okolo 21 milionů korun, což už je opravdu slušná částka. Někteří jsou tak o to více v šoku z toho, že chce youtuber tolik vydělávat zrovna na svých nejvěrnějších fanoušcích a nenastaví alespoň trochu nižší cenu.

Povoroznyk ale ví, že výraznou část jeho sledujících tvoří děti, kterým jeho produkty kupují rodiče. Ti chtějí svým dětem udělat radost a koupí jim proto jejich vysněného plyšáka, i když jsou nejspíš velmi zaražení z nezvykle vysoké ceny. Povoroznykovi tak díky tomu na konto přijdou další desítky tisíc.