Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav

Youtuber Tary | foto: Instagram

Popularita Taryho rychle klesá. Jeho videa téměř nikoho nezajímá, hvězdou zůstává jeho dcera

Taras „Tary“ Povoroznyk na YouTube natáčí už mnoho let. Obliba dříve populárního youtubera však poslední dobou rychle klesá. Jeho videa postupně přestávají diváky zajímat. Jediný obsah, který je sledovaný, je ten spojený s jeho dcerou Arianou. Dlouhodobě však čelí kritice, že se na ní snaží jen vydělat.
  18:00

Taras Povoroznyk, známý spíše jako Tary, se na sociálních sítích pohybuje už mnoho let a postupem času se zařadil mezi nejúspěšnější české youtubery. Proslavil se videi o parkouru, teď natáčí především svou dceru. Sice byl vždy kontroverzní, fanoušci ho milovali. Zdá se však, že už to mnohé z nich přestává zajímat.

První video natočil před dvanácti lety a od té doby se jeho tvorba zásadně proměnila. Nejdříve natáčel videa o parkouru a na YouTube učil fanoušky nové triky, později začal ukazovat i zákulisní zážitky z jeho života. Začal se stávat čím dál tím více populární a díky tomu si mohl založit i vlastní parkourový tábor, kterého se brzy v podstatě úplně přestal účastnit.

Jeho tvorbu na sociálních sítích také celou dobu provází partnerka Stáňa, která také natáčí na YouTube. Oba dva tak mohli zdokumentovat jejich svatbu a stejně tak těhotenství. Oba byli před narozením dcery Ariany přesvědčení, že ji na sítích sdílet nechtějí. Po tom, co se narodila, ji několik měsíců schovávali obličej a tak se zdálo, že si za tehdejším přesvědčením stojí. Opak byl pravdou a brzy se stala Ariana hlavní hvězdou profilů na sítích obou rodičů.

Povoroznyk čelí především kvůli sdílení Ariany a obecně soukromého rodinného života už několik let velké kritice. Mnozí si myslí, že dceru natáčí jenom kvůli tomu, aby na ní vydělal. Zároveň se však zdá, že obsah spojený se Stáňou a především s Arianou je jediný, který diváky ještě zajímá. Sledovanost videí jeho kanálu totiž poslední dobou poměrně vysokou rychlostí upadá.

Není to ani rok, co měl Povoroznyk na videích na YouTube téměř milionová zhlédnutí. Loni si dokonce díky němu vydělal přes jednadvacet milionů korun. Natáčel různé challenge, kterými se snažil zabavit fanoušky, vlogy, videa z domácnosti a dceru. Nic odlišného od toho, co tvoří teď. Jeho tvorba se v podstatě nezměnila. Jediný rozdíl je ten, že tehdy jeho videa sledovalo půl milionu uživatelů, teď sotva vyšší desítky tisíc.

Dcera Taryho a Stáni zajímala diváky vždy, v současné době jsou videa s ní však jediný obsah, který nemá problém získat více než sto tisíc zhlédnutí na YouTube. A podobně je to i na ostatních sociálních sítí. Na Instagramu ho sleduje přes 600 tisíc uživatelů, míra zapojení k příspěvkům je v podstatě mizivá. Fotky mu komentuje obvykle zhruba patnáct profilů a jeho sledující s nimi postupně přestávají interagovat úplně.

Na TikToku, kde je ze všech sociálních sítí nejjednodušší získat pozornost, Taryho popularita také upadá. Sleduje ho více než milion uživatelů, i přes to se na jeho videa dívá velmi malé procento uživatelů. Jeho poslední videa mají jen něco málo přes 20 tisíc přehrání.

Zdá se však, že si Tary z nízkého dosahu na sítích nic nedělá. Jeho tvorba je v podstatě totožná od té předchozí a nesnaží se nijak vybočit od obvyklého obsahu. Peníze z YouTube navíc údajně investoval do nemovitostí, kterých vlastní už přes dvacet.