Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta

Taylor Swift a Kim Kardashian | foto: Pagesix.com

Taylor Swift zkritizovala Kim Kardashian v jedné ze svých písní. Jak se jejich konflikt vyvíjel v průběhu let?

Jak Taylor Swift, tak Kim Kardashian patří mezi nejúspěšnější ženy světového šoubyznysu. Na jméno si ale navzájem přijít nedokážou. Taylor Swift vydala před necelými dvěma týdny nové album s názvem The Tortured Poets Department. Jedna z mnoha písní ale vzbudila více kontroverze než kterákoliv jiná. Song s názvem thanK you aIMee se totiž dle všeho vztahuje k osobě Kim Kardashian, se kterou má Taylor už pěkných pár let poměrně vyostřený konflikt. Co k němu ale vedlo a jak se v průběhu let vyvíjel?
  16:59

Swift má talent skrze písničky bravurně vyjádřit své názory a nejeden z jejích hitů se vztahoval ke konkrétním osobám. Když v polovině dubna vydala song thanK you aIMee, všem bylo už z názvu jasné, že se bude vztahovat k jedné ze sester Kardashianových – Kim. Tu Swift v textu zmiňuje hned několikrát a rozhodně ji nevybarvuje v dobrém světle. Lépe řečeno si s ní prostřednictvím veršů řeší účty, čímž Taylor znovu otevřela jejich letitý spor.

It’s a 2am surprise: The Tortured Poets Department is a secret DOUBLE album. ✌️ I’d written so much tortured poetry in the past 2 years and wanted to share it all with you, so here’s the second installment of TTPD: The Anthology. 15 extra songs. And now the story isn’t mine anymore… it’s all yours.

19. dubna 2024 v 8:00, příspěvek archivován: 2. května 2024 v 13:34

V refrénu písně Swift zpívá o tom, jak jí Kim ze života dělala peklo, jak se ji snažila zesměšnit, ale že díky tomu všemu je teď silnější osobou. Kromě toho také uvádí, že jméno Aimee z názvu písničky je pouze fitkivní, a že v realitě se vztahuje k někomu, kdo se jmenuje tak trošku jinak. Prakticky všichni fanoušci si okamžitě dali dvě a dvě dohromady a všem bylo jasné, že jde právě o Kim Kardashian. Taylor se nabála zajít i do pomyslného extrému a v jedné ze slok zpívá „My mother is a saintly woman, but she used to say she wished that you were dead.“ To v češtině znamená, že matka Taylor se nechala několikrát slyšet, že by si přála smrt oné Aimee, resp. Kim. To jsou poměrně silná slova a tak se nabízí otázka, zda má Taylor k takovému odporu vůči Kim pádný důvod, co jejich dlouho trvající spor spustilo a jak se vyvíjel

Časová osa konfliktu Swift vs. Kardashian

Všechno začalo už v roce 2009 když Kanye West tehdy devatenáctiletou Taylor Swift přerušil v její děkovné řeči. Zpěvačka v ten den vyhrála cenu MTV Video Music Award za nejlepší video mezi ženami. West se však domníval, že cena měla být udělena Beyoncé a tak zkrátka mladičkou Taylor přerušil a ta celá vyklepaná nevěděla, co má dělat. West se sice po nátlaku veřejnosti omluvil, to už ale bylo pozdě. Základy konfliktu byly pevně položeny.

Taylor Swift se od té doby nebála nejednou zmínit Westa ve svých písních a to rozhodně ne v dobrém slova smyslu. A i když to postupem času vypadalo, že válečná sekera mezi těmito dvěma umělci by mohla být zakopána, nestalo se tak. Skrze slova nakonec vrátil úder i rapper, když v jedné ze svých písní zpívá „I feel like me and Taylor might still have sex. Why? I made that bitch famous.“ Swift sice měla s užitím jejího jména v textu písně souhlasit, ne však v takovémto znění.

A tady se do konfliktu dostala i Kim Kardashian, která v tu dobu už byla za rappera vdaná. Kim Kardashian totiž zveřejnila nahrávku telefonátu mezi Taylor Swift a Kaynem Westem, kde vše zní tak, jakože Swift s celým zněním textu souhlasí. Swift celou nahrávku popřela a hlavně označila za upravenou a zeditovanou. Což mělo být dílo právě Kim Kardashian. Taylor Swift tak Kim označila v souvislosti s předchozími událostmi za tyrana. Swift se totiž kvůli mediálnímu náporu na její osobu musela přestěhovat do jiné země a prakticky se stáhnout z očí veřejnosti. „I didn’t leave a rental house for a year,“ uvedla Taylor v jednom rozhovoru. V překladu do češtiny Swift řekla, že nevyšla z domu po dobu jednoho roku.

S novým albem se znovu otevřel starý konflikt a Taylor Swift nešla pro kritiku daleko. Kim Kardashian mimo jiné přirovnala k tyranům ze základní školy. Většina sledujících včetně fanoušků Taylor Swift, kterým se říká „swifties“ jsou přesvědčeni, že tou zlou osobou je v celém dramatu Kim Kardashian. Ta sice nepřestává opakovat, že by se Taylor měla konečně od celého dramatu posunout, nikdy se však zpěvačce neomluvila.

Témata: Kim Kardashian