Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Taylor Swift | foto: Profimedia.cz

Bizarní teorie o Taylor Swift: Je prý satanistka, na Super Bowlu ukazovala démonická gesta rukou

Taylor Swift se v poslední době stala předmětem mnoha debat na sociálních sítích. Tentokrát však ne kvůli hudbě, ale kvůli tomu, že je údajně satanistka. Značí o tom údajně vide z přenosu Super Bowlu, kde ukazuje démonická gesta rukou. Někteří konspirační teoretici jsou také přesvědčení, že se snaží svou hudbou manipulovat posluchače.
  19:00

Sociální sítě jsou ideálním místem pro vznik a šíření konspirační teorií. Dříve se týkaly především politiky, spiknutí a nebo existence geografických území – teorii o Bermudském trojúhelníku nebo o tom, že Finsko neexistuje, si vybaví pravděpodobně každý. V době sociálních sítí se konspirační teoretici začínají věnovat i popkultuře. Teď se zaměřili na Taylor Swift.

Taylor Swift se stala v poslední době nejposlouchanější zpěvačkou na světě a její hudební alba lámou rekordy. Swifties, tedy ti nejvíce skalní fanoušci by za to, aby mohli slyšet její nové skladby před tím, než vyjdou, prodali své vlastní nahé fotky. Lidé na sociálních sítích začali vtipkovat, že komunita fanoušků Swift je jako kult. A podle konspiračních teoretiků nejsou tak daleko od pravdy.

V neděli se konal zápas Super Bowl a dodnes budí na sítích debaty. Ať už kvůli utkání, half time show nebo právě Taylor Swift. Sice většinu diskutujících zajímala především cesta Swift z Japonska za partnerem Travisem Kelcem, konspirační teoretici na záběrech zaznamenali okamžitě možné náznaky satanismu. Pokaždé, co se ukázala na záběrech v televizním přenosu, ukazovala údajně rukou „démonická gesta“.

Co si pod „démonickými gesty“ představit? Když například pila pití a zamířila na ní kamera, měla zdvižené dva prsty, což by mělo značit rohy ďábla. Navíc kousek od Swift seděla i populární zpěvačka a rapperka Ice Spice, která měla na krku kříž svatého Petra, tedy znak, který používají satanisté. Navíc pokaždé, co se ho dotkla, dělala podobná gesta jako Swift.

Konspirační teorie je ale mnohem bizarnější. Swift by měla být údajně klonem Zeeny Schreck, rozené LaVey. Schreck je americká výtvarná a hudební umělkyně, která žije v Berlíně. Více než její umění ji však proslavilo členství v Satanově církvi, ve které byla i vychovaná. V osmdesátých letech se stala její mluvčí, bylo jí tehdy kolem dvaceti let. Velmi aktivně veřejně obhajovala existenci Satanovy církve. V devadesátých letech však na funkci rezignovala.

V době, kdy byla mluvčí měla blonďaté vlasy a velmi vzdáleně se podobala právě Swift. Tou dobou nosila Schreck podobný odstín červené rtěnky jako Swift, mají také podobný tvar očí. Sice je podoba minimální, podobné rysy v obličeji údajně jasně dosvědčují, že je zpěvačka satanistka. Schreck je navíc na jednom z dobových snímků vyfocená s hadem v ruce, což také údajně naznačuje podobnost s albem Reputation od Swift. Konspirační teorie je taková, že Swift, stejně jako Schreck, využívá hudbu k tomu, aby ukradla lidem duši a dostala se jim do hlavy.

Všechny teorie sílí navíc v době, kdy se do Swift veřejně pustil bývalý americký prezident Donald Trump. Zpěvačka totiž před volbami v roce 2020 podpořila jeho protikandidáta Joea Bidena, to teď zatím ale neudělala. O víkendu Trump Swift nařkl z toho, že pokud Bidena podpoří, bude neloajální. Proč? Zákon schválený v době, kdy vládl, jí totiž podle něj dopomohl k tomu vydělat hodně peněz. Mezi republikány se ještě nedávno horlivě debatovalo o tom, že její vztah s Kelcem je jen záminkou, jak pro Bidena získat Super Bowl a pomoci mu tak ve volbách.

Jenže ti nejaktivnější konspirační teoretici mají i vymyšlené i jiné důvody, proč by Trumpovi měla Swift vadit.Trump je totiž pro ně jakýmsi podivným symbolem boje za pravdu a proti všem zvrácenostem, které se mezi americkými elitami dějí. Mnozí z nich například Trumpa podpořili ve volbách v roce 2016 protože měl šanci porazit „zlo“ – tedy Hillary Clinton, která je známý reptilián a chtěla Spojené státy zamořit armádou mladých ještěrů.