Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Taylor Swift | foto: Profimedia.cz

Je Taylor Swift nejvlivnější influencerkou na víno? Každý druh, který zmíní, fanoušci vykupují

Hudební kariéru Taylor Swift už od začátku provází tematika vína. Jakýkoli druh nebo jakoukoli značku zmíní buď v textech, nebo na sociálních sítích, fanoušci okamžitě po celém světě vykupují. Ve středu navíc oslavila čtyřiatřicáté narozeniny. Proto vznikl seznam vín, které se nejlépe hodí k poslechu jednotlivých alb.
  8:33

Americká zpěvačka Taylor Swift ve středu oslavila čtyřiatřicáté narozeniny. Za poslední rok se stala nejposlouchanější interpretkou na streamovací platformě Spotify a mnozí posluchači tvrdí, že jim její hudba změnila život. Bezpochyby ovlivnila díky hudbě statisíce lidí na světě, teď si však díky textům vysloužila nové označení. Je prý nejlepší influencerka na vína.

Sice Swift v jednotlivých skladbách zpívá především o mužích, druhým tématem, které se její hudbou prolíná v podstatě už od začátku kariéry, je víno. Mnohdy je také buď sklenice nebo lahev od vína součástí jejích příspěvků na sociálních sítích a pokud někde zmíní oblíbenou značku, zaznamená téměř okamžitý nárůst prodeje. A nebo se lahve začnou vyprodávat tak rychle, že nejsou v obchodech dlouhé týdny k dostání.

Ve skladbě August z alba Folklore, které vyšlo v roce 2020, zpívá o tom, že srpen zmizel jako lahev od vína. Na albu Evermore ve skladbě Champagne Problems zpívá o šampaňském značky Dom Pérignon. V dokumentu Miss Americana vyjádřila také svou náklonnost k Pinotu Grigio a Sauvignonu Blanc. Jednoduše, ač byla nedávno viděna, jak pije tequilu z plechovky, víno má u ní čestné místo.

Právě díky textům skladeb ji začali mnozí označovat jako nejlepší influencerku na víno. O tom, že má zásadní vliv na vinný průmysl svědčí také fakt, že po tom, co její dlouholetý přítel a producent Jack Antonoff zveřejnil fotku na Instagramu, kde je Swift a vedle ní lahev vína, které nese název Gaslighter wine rosé, se začalo po celém světě vyprodávat. „Sice jsem teď pít nechtěla, ale jestli to víno chutná Taylor, musím ho zkusit taky,“ píše jedna z uživatelek na TikToku.

A právě protože měla Swift včera narozeniny, vznikl seznam doporučených vín k jednotlivým albům. Mimo jiné i kvůli tomu, aby její narozeniny mohli fanoušci oslavit společně s ní a zároveň tematicky. K jejímu debutovému albu Taylor Swift by mělo nejlépe sedět Prosecco. Pinot grigio se údajně hodí k albu Fearless a Speak now si zaslouží Chardonnay. K albu Red by měli fanoušci sáhnout po vínu stejné barvy, jako je jeho název. Nejlépe po Pinotu noir.

Nejoblíbenější víno populární zpěvačky by mělo být cuvée odrůd Sancerre a Sauvignon Blanc, ročník 2014. A protože její nejoblíbenější album 1989, skvěle se doplňují. K albu Reputation by se mělo hodit jakékoli šampaňské, víno Chenin Blanc se hodí k albu Lover a při poslechu Folklore byste měli sáhnout po Cabernetu Sauvignon. K už zmiňovanému Evermore se bezpochyby hodí Dom Pérignon. A nejnovější album Midnigths si zaslouží Gaslighter rosé.

Sice se ke každému albu hodí jiné víno, uživatelé na sociálních sítích si mnohdy nalili na její počest skleničku jakékoli značky a odrůdy. Jen kvůli tomu, aby uctili jejich nejoblíbenější zpěvačku. „Všechno nejlepší Taylor. A děkuju za to, že děláš mé dny lepšími,“ povídá jedna z uživatelek na TikToku.