Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

The Sims 4 | foto: https://www.instagram.com/p/CLAaNLpDps8/Antiyoutuber.cz

Žena unesená mimozemšťany, Romeo a Julie a rodinná dramata. O čem by měl být film inspirovaný hrou The Sims

Film o hře The Sims nadchl mnoho jejích hráčů. Mnoho z nich v současné době spekuluje o tom, co by mohlo ve filmu být. Podle většiny diskutujících by neměl chybět příběh Belly Goth, která v jednom z dílů hry zmizela, protože ji unesli mimozemšťané. Takový příběh však není ve hře jediný, existuje jich nespočet. Jeden z nich je inspirovaný i Romeem a Julií.
  10:58

Na konci března letošního roku se objevily první informace o tom, že se chystá film o videohře The Sims. Na jeho zfilmování by měla po hitech Saltburn a Barbie dohlédnout Margot Robbie. Děj zatím sice není známý, nicméně fanoušci populární hry jsou už teď spekulují o tom, co by ve filmu nemělo chybět. The Sims má totiž mnohem promyšlenější příběh, než by se mohlo na první pohled zdát.

Hra The Sims poprvé vyšla už před téměř čtyřiadvaceti lety. Jde o téměř dokonalou simulaci života. Hráči si vytvářejí rodinu, staví domy, starají se o členy domácnosti včetně zvířat, posílají je do práce nebo na dovolenou a jednoduše mají v rukou celý jejich život od začátku až do konce. První díl se brzy dočkal pokračování, v současné době je stále aktuální hra The Sims 4, která nedávno oslavila deset let.

Nový film o hře The Sims může na první pohled působit podobně jako Barbie. Stejně jako populární panenka nemá The Sims nijak výrazný děj, na druhou stranu ale má velmi propracované postavy a velmi promyšlenou „mytologii“. A právě o ní by se měli tvůrci filmu podle hráčů opírat.

Podle hráčů by neměla ve filmu chybět postava Belly Goth, která hru provází už od prvního dílu. Na začátek je nutné upozornit na to, že každý ze čtyř herních dílů se odehrává v jiném čase, proto může působit děj poměrně zmateně. Díly totiž po sobě nejdou chronologicky, ale poměrně zmateně a navíc čtvrtý, tedy aktuální, díl se odehrává v jakémsi blíže nespecifikovaném paralelním vesmíru. V Sims 1, 2 a 4 je Bella provdaná za Mortimera Gotha. V Sims 1 mají Bella a Mortimer jen jedno dítě jménem Cassandra a v Sims 2 a 4 se do rodiny přidává také Alexander. Bellin vzhled se hru od hry mění, ale obvykle má červené šaty, hnědé nebo černé vlasy a hnědé oči. Je popisovaná jako milá, elegantní a romantická žena.

Není však žádným tajemstvím, že se Bella Goth ve druhém díle hry ztratí. Co se jí stalo? Ublížil jí někdo? A kam zmizela? Nikdo s určitostí nemůže říct. Nejvíce pozornosti se mezi hráči upínalo na Dona Lotharia, u kterého byla viděna ve hře naposledy při tom, co jí ukazoval dalekohled. Právě kvůli tomu vznikla mezi hráči, v současné době už částečně potvrzená, teorie, že jí měli údajně odnést mimozemšťané. Teorii potvrzuje také fakt, že ve třetím díle hry Don Lothario cestuje časem tak, jak se mu zlíbí, což lze vysvětlit jedině tím, že má něco společného s mimozemšťany. Ve druhém díle hry se Bella Goth navíc objeví v sousedství Podivín a tvrdí, že ji unesli mimozemšťané, jí se však povedlo utéct.

Podle mnoha hráčů by ve filmu neměl chybět alespoň částečně příběh Agnes Crumplebottom, tedy „zapšklé staré paní“, která vaše „simíky“ přijde zbít kabelkou, pokud mají rande na veřejnosti, respektive před jejíma očima. Agnes hru The Sims také provází už od prvního dílu. Dříve měla manžela, který však zanedlouho zemřel, což ji údajně nechalo zahořklou, nepříjemnou a s nechutí k romantice. Kvůli všem popsaným událostem se z ní stala velmi staromódní, přísná a strohá žena, která jako by se řídila morálním kodexem viktoriánské éry. Ve druhém díle hry je Agnes už po smrti, ve třetím je v podstatě před branami dospělosti.

Mnohem zajímavěji se však vyvíjí její život ve čtvrtém díle hry. Agnes totiž není součástí původní hry, hráč ji pozná až po zakoupení rozšíření Život na venkově. Hráči si nejdříve mysleli, že je zahořklá jenom kvůli její nešťastné romantické minulosti, kdy jí nezemřel jen jeden manžel, ale dokonce dva. Po tom, co vyšlo nové rozšíření Koňský ranč, se však ukázalo, že jeden z nich po smrti tak úplně není. Kvůli tomu, že nechtěl už s Agnes být, si změnil jméno a přestěhoval se na ranč. Je otázkou, na kterou však hráči bohužel nemají odpověď, zda Agnes o bývalém manželovi ví. Pravděpodobně však ne.

Zmíněné dva příběhy však nejsou jediné zajímavosti, které si tvůrci videohry The Sims vymysleli. Například ve druhém díle je sousedství, které se jmenuje Veronov a bydlí v něm dospívající mladík a dívka, kterým však rodiny nechtějí dovolit se stýkat. Částečně kvůli tomu, že je on pro ni špatný, ale i kvůli nevraživosti mezi rodinami. A jak název sousedství napovídá, opravdu je příběh „simíků“ inspirovaný Romeem a Julií, kteří žili ve městě Verona.

Podobných příběhů je ve hře opravdu mnoho a jen jedním dílem hry by se dalo zabývat i několik hodin. Ač je mnoho hráčů přesvědčených o tom, že alespoň jeden z příběhů na stříbrném plátně uvidí, někteří jsou skeptičtí. Příběhy ze hry jsou známé totiž, logicky, jen hráčům The Sims. Pokud by prý dali do filmu jenom historky ze hry, nenalákali by tvůrci do kin širší veřejnost. Právě kvůli tomu se v současné době na sociálních sítích spekuluje o tom, že by měl být děj filmu spojený s manipulací nebo alespoň částečným ovládáním života. Na finální výsledek si však budeme muset počkat do kin.