Středa 8. května 2024, Den vítězství

Jakub Kroka vs David Čonny | foto: Instagram.comAntiyoutuber.cz

Žebráci z TikToku: na oko se kvůli penězům uráží. Ve skutečnosti se dobře znají a jsou přátelé

Ačkoliv si TikTok bere obrovské provize z poslaných dárků na streamech, i tak se skrze živé vysílání dá na platformě slušně vydělat. To si uvědomili kamarádi Jakub Kroka a David Čonny, kteří aktivně streamují a pořádají takzvané souboje. Jeden z nich nosí nacistický kabát a rasisticky uráží toho druhého. Na jejich sporu není však ani kus pravdy. Za cigaretu se Kroka svěřil, že je to celé lež.
  8:00

Někteří to považují za normální práci, jiní zas za žebráctví. Tiktokeři se prezentují často jako tvrdě pracující umělci, přičemž příjmy ze streamů berou jako adekvátní ohodnocení jejich tvrdé práce. Někteří však tyto streamery považují za pouhé novodobé žebráky, snažící se z dětí vytáhnout peníze.

Mezi takové tiktokery podle mnohých spadá známé duo Jakuba Kroka a Davida Čonnyho. Jejich streamy jsou specifické v tom, že se na nich konstantně uráží a rasisticky si nadávají. Prezentují se jako nepřátelé a na streamech se často snaží toho druhého ponížit. Na jejich sporu však není ani malý kousek pravdy. Celé je to zinscenované zřejmě kvůli většímu zisku.

@radekkjetenfrajer

♬ původní zvuk - radekkk

TikTok si bere až sedmdesát procent z poslaných dárků od fanoušků. Už kvůli tomu spadá obrovská lavina kritiky na čínskou aplikaci, že se nesnaží podporovat tvůrce, pouze si chce takzvaně namastit kapsu. I přes tak obrovské provize však tiktokeři nadále streamují a vydělávají si slušné peníze. Dá se říct, že většina streamerů na platformě živě vysílá jen pro získání peněz, přičemž pro to většinou udělají cokoliv.

Často tak například s dalšími tiktokery pořádají takzvané souboje, kdy na společném streamu soutěží o to, kdo dostane v určeném čase více dárků. Směšně se tak přetvařují a fanoušky prosí o pomoc, aby porazili svého protivníka. O žádný titul, či dobrý pocit z výhry jim však nejde. Vše se točí kolem peněz.

Na mnohé uživatele z Česka na TikToku vyskočil stream, kde mezi sebou soupeří tiktokeři Jakub Kroka a David Čonny. Jejich streamy jsou specifické v tom, že se konstantně jen uráží a rasisticky si nadávají. Jsou překvapivě natolik populární, že na streamech mají někdy až tisíce diváků v jeden moment.

V čem jsou tedy tak zajímaví? Dělají již zmíněné souboje, kdy ten, kdo prohraje, musí splnit nějaký nepříjemný úkol – například strčit nohu do záchoda, či sníst papriku z koše. Ačkoliv se nad jejich výlevy mnozí pobaví, jiní je odsuzují za žebrání.

@funnyvideoss221 #fypシ #kralpablo👑 #kralpablo #krokajekral👑 #davidconny ♬ původní zvuk - Funny videos📷

Čonny se s Krokou snaží prezentovat jako velicí nepřátelé. Uživatelé však v poslední době čím dál více spekulují o tom, že je to celé jen show. Čonny na svůj TikTok nedávno zveřejnil video, které mnohým jejich spekulace potvrdilo. Ve něm Kroka zdraví sledující z tiskové konference bojové organizace Clash of the Stars, přičemž ho po pár větách napadne Čonny.

Uživatelé mluví o tom, že je jasné, že na tiskovku šli společně a video natočili kvůli sledovanosti. „Jsou to kámoši. Vše je nahrané, i streamy,“ píše jeden uživatel pod video. „Byl jsem tam a celou dobu se tam bavili. Kroka tam měl Versace brýle, ale asi nechtěl flexit na video, aby mu lidi furt posílali dárky,“ píše další.

Redakce Antiyoutuber.cz navíc oba spatřila v Praze, kde se ještě s jedním mužem vydali projet na romantickou večerní projížďku na šlapadle. Už to, že jdou společně na šlapadlo, značí, že je celý jejich spor falešný a přátelí se. Zprvu je autor článku ani nepoznal, měli na sobě totiž značkové oblečení a vypadali zdaleka jinak, než na streamech.

Kroka se v jednu chvíli autora textu zeptal, jestli by neměl cigaretu. „Dám ti cigaretu, když mi řekneš, že je ten váš spor na TikToku falešný,“ říká autor, na což Kroka s úsměvem odpovídá, že je a spokojeně si bere cigaretu. Celé konverzaci přihlížel i Čonny, z jehož výrazu se zdálo, že za chvíli autora napadne.

@david_conny Dnes jsem ho videl na tiskovce fašouna . Pokracovaní na mím ig: david_conny Byl posranej az po usi #fight #conny #kroka @jakubkroka ♬ původní zvuk - David Čonny

Jejich sledující se dělí na dva tábory. Jedni je odsuzují za to, že od uživatelů a to převážně dětí žebrají peníze. Druzí si jejich show užívají i přes to, že je falešná. „Však to jsou kámoši, úplně nahrané to máte. Ale jste zabijáci no,“ píše do komentářů pod video Čonnyho jeden uživatel. Jde vidět, že se oba tiktokeři poměrně hodně angažují v Clash of the Stars. Kroka má na svém Instagramu spoustu fotek jak se zápasníky, tak i organizátory. Čonny je zdá se dobrý kamarád se známým krotitelem hadů Snejksem. Nejen, že s ním sdílel několik příspěvků, dokonce se také objevil i po jeho boku v kleci po jeho výherním zápase v Clash of the Stars.

Témata: Profimann