Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Upadající tiktokeři Samuel Samake a Tomáš „Tomi“ Běhounek | foto: instagram.com

Upadající sláva tiktokerů. Zviditelnili se v Like House, od té doby se nikam neposunuli

Tiktokeři si musí udržet své fanoušky a proto se často snaží kopírovat ostatní tvůrce. Někteří čeští tiktokeři měli možnost se zviditelnit v reality show Like House. Od té doby se ale nikam neposunuli a jejich tvorba začíná některé velmi nudit. Tiktoker Tomáš „Tomi“ Běhounek například přišel o desítky tisíc sledujících.
  15:00

Spousta českých tiktokerů zažila zářné momenty, při kterých jejich popularita rostla. Někteří začali spojovat tábory svých fanoušků, aby se stali ještě známějšími a ve spoustě případech to fungovalo. Ve světě TikToku je velmi těžké přijít s něčím originálním a čeští tiktokeři tak pouze mnohdy kopírují zahraniční trendy. Na TikTok ale točí čím dál více lidí a někteří konzumenti obsahu pomalu ale jistě ztrácí zájem o tvorbu svých oblíbených tiktokerů. Když totiž nikdo nepřichází s novými nápady, jejich tvorba se tak stává okoukanou a tím pádem i nudnou.

Tiktokerům ale velmi pomohla reality show Like House, kterou sledovaly desítky tisíc diváků. První série reality show Like House byla asi tou nejúspěšnější ze všech. Do reality show tehdy přijal pozvání také Tomáš Běhounek, který si říká Tomi. Ještě před nástupem do pořadu televize Prima měl Běhounek něco málo přes pět tisíc sledujících na Instagramu a okolo sto tisíc sledujících na TikToku. Díky Like House ale jeho popularita rapidně vystřelila a stejně tak i jeho čísla na sociálních sítích. V době jeho největší slávy ho na Instagramu sledovalo přes sto tisíc lidí.

Běhounek se ale od té doby nikam neposunul a naprosto zlenivěl. Dělá sice placené spolupráce, ale dá se říct, že jeho tvorba není v podstatě ničím zajímavá. Tomu odpovídají také jeho čísla na TikToku, která jsou většinou velmi nízká. Běhounek totiž nevyužil potenciál, který měl v době své největší slávy a pravděpodobně vůbec nepřemýšlel nad budoucností. Lidé ale zapomínají a tak se stalo, že Běhounkovi začala klesat čísla na sociálních sítích. V současné době totiž Běhounka na Instagramu sleduje pouze necelých 89 tisíc lidí a neustále také přibývá těch lidí, kteří ho přestávají sledovat.

Běhounek ale není jediný, kdo se mohl neuvěřitelně zviditelnit díky Like House. Jedním z takových je třeba i tiktoker Samuel Samake. Samake měl sice dobře rozjetou kariéru ještě před nástupem do reality show, jeho účast v Like House mu ale zajistila ještě větší sledovanost než předtím. Samake se ale některým divákům znechutil svým chováním, kterým kopíroval Běhounka. V prvním sérii se totiž strhla mezi dvěma účastnicemi ostrá hádka, kterou Běhounek sledoval zpovzdálí a jedl přitom chipsy. Stejnou věc udělal také Samake, když se odehrála jiná hádka v sérii Like House, ve které byl.

Samake ale od své účasti v reality show svou tvorbu nikam neposunul a proto začala i jeho sledovanost klesat. I když ho na TikToku sleduje přes půl milionu lidí, počty zhlédnutí jeho videí tomu naprosto neodpovídají. Samake má navíc tendenci točit velmi bizarní videa, která jsou několikrát také zaměřená na černochy. I když je Samake černoch, spousta jiných černochů se s jeho videy neztotožňuje. Jeho tvorba je ale stále stejná a Samake v podstatě pořád kopíruje zahraniční trendy, které vidí u jiných tiktokerů.

Samake ale také rád používá ve svých videích černý humor a podle některých lidí je to už velmi za hranou. Samake si totiž například dělal legraci z domácího násilí páchaného na ženách a uživatelé na TikToku mu psali, že to není vůbec vtipné. Podobných videí má Samake na svém profilu hned několik. Někteří lidé jsou ale toho názoru, že ať chce nebo nechce, jeho tvorba je pořád stejná a brzy ho předeženou jiní tiktokeři, zatímco jeho sledovanost začne klesat.