Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

TvTwixx | foto: instagram.com/tvtwixx

TvTwixx pokračují v tvorbě bizarních videí. Loví a vymýtají duchy a prozkoumávají staré budovy

TvTwixx je skupina kontroverzních kamarádů, kteří společně točí bizarní videa na YouTube. V novém videu tvrdí, že zbavili opuštěný mobilheim zlé duše a že se spojili s oběšenou dívkou. V jiném videu prozkoumávají dům plný panenek, se kterými si prý mrtvá majitelka povídala. Sice jsou za videa hojně kritizovaní a sledující jim nevěří, oni si z toho pravděpodobně nic nedělají.
  8:48

TvTwixx je skupina kontroverzních influencerů, kteří tvoří videa na YouTube už mnoho let. Patří bezpochyby mezi ty nejkontroverznější v Česku a mají za sebou také nejeden skandál a kauzu, kvůli kterým čelili v minulosti kritice. Zdá se však, že si z negativních reakcí na videa nic nedělají a v bizarní tvorbě stále pokračují.

Youtubový kanál TvTwixx je aktivní už více než jedenáct let a první veřejné video nese název Nalezené mrtvé tělo a je v podstatě věrnou ukázkou toho, jak parta kamarádů funguje dodnes. Ač se snažili celou kariéru měnit koncepty tvorby, vždy se nakonec vrátili k různým rádoby strašidelným videím.

Za jedenáct let tvoření se členové kanálu různě měnili, klíčovými členy byli bratři Sonnleitnerovi, Daniel a Andreas. V současné době se k nim ještě hlásí Denis Burkett, bývalý manažer Patrika Pešavy alias Kolesa.

Společně s dalšími přáteli natáčí především různé prozkoumávání opuštěných domů. Jedním z nich údajně měl být dům kousek za Prahou, ve kterém Koleso vyrůstal. Jeho rodiče si v něm údajně prostřelili navzájem hlavu. Už tehdy se objevovaly pochybnosti, protože je všeobecně známé, že Pešava pochází z Českého Těšína. Redakci Antiyoutuber.cz Burkett opakovaně tvrdil, že si nevymýšlejí, Pešava však o několik měsíců později redakci přiznal, že video bylo vymyšlené. Měli mu za něj údajně zaplatit, to se však nikdy nestalo.

V březnu letošního roku se také objevily informace, že členové TvTwixx údajně jezdí prozkoumávat do Itálie staré domy a následně předměty, které v nich najdou, prodávají na různých bazarech. Třeba i pitevní stůl. Na stejném výletě měli dokonce problém s policií. Skončili v čele předběžného zadržení, protože u nich v autě policie našla údajně kradené zboží.

Nejvíce kritiky získali bezpochyby za to, že v minulosti nechali přejet batoh vlakem a nebo nechali vybouchnout v autobuse petardu. Problémů s jejich tvorbou je mnohem víc a za všechny zmíněné situace byli všichni z nich hojně kritizovaní. „Vůbec nechápu, proč někoho ještě zajímají. To, co dělají, je hrozné,“ myslí si jeden z uživatelů na YouTube. Podobných komentářů bylo za celou jejich kariéru nespočet.

Zdá se, že nikoho z nich negativní komentáře netíží, v kontroverzní tvorbě pokračují dál. V současné době přidávají každý týden nová videa, ve kterých prozkoumávají staré domy nebo tvrdí, že loví duchy. V jednom z nich prozkoumávají dům, ve kterém jsou prý tisíce panenek a majitelka domu, která je v současnosti mrtvá, si s nimi údajně povídala.

V dalším videu například tvrdí, že opuštěný mobilheim zbavili zlé duše a spojili se v něm s dříve oběšenou dívkou. Jestli se v budově doopravdy někdo oběsil, je však otázkou. „Už toho mám dost. Koukají na vás děti a věří vám každou blbost,“ myslí si jeden ze sledujících.

Témata: TvTwixx