Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

TVTwixx vs správce bohnického hřbitova. | foto: Instagram.com, Tiktok.comAntiyoutuber.cz

TvTwixx měli ve videu použít identitu správce hřbitova bez jeho vědomí. Ten se nyní ozval

Kontroverzní youtubeři TvTwixx vydali další video, ve kterém vyvolávají duchy. Na bohnickém hřbitově, na který vnikli, je měl načapat tamní správce. Redakci Antiyoutuber.cz se však ozval pravý správce s tím, že muž ve videu není on. Na pozemek měli vniknout bez povolení.
  17:00

Youtubeři říkající si TvTwixx patři mezi ty nejznámější u nás momentálně s více jak osm set padesáti tisíci odběrateli. Původně se prosadili hlavně svými humornými videi a pranky. Časem se však jejich tvorba začala přetvářet v něco daleko jiného. Z humorného obsahu se stala temná prozkoumávací videa opuštěných budov a strašidelných hřbitovů. V poslední době nenatáčí už téměř nic jiného než videa, ve kterých se pokouší vyvolávat duchy, či jiné nadpřirozené bytosti. Zdá se však, že nyní narazili. V jejich nejnovějším videu využili identitu muže, který o tom neměl vědět.

Hlavní tvář kanálu TvTwixx Danny, vlastním jménem Daniel Sonnleitner v novém videu představuje speciální koncept pokusu, který se vydali vyzkoušet na bohnický hřbitov. Do areálu postupně pomalu vjížděli autem Tesla. Model S Performance je vůz, který dokáže rozpoznat kolemjdoucí a ukázat je řidiči na obrazovce. Inspiraci k tomuto pokusu našel prý na TikToku. „Na těch zahraničních videích lidi projíždí Teslou hřbitov a záhadně se tam objeví postavy na displeji, které tam vlastně pouhým okem nejsou ani vidět,“ vysvětluje Danny. „My dnes vyzkoušíme tento experiment, zda opravdu Tesla dokáže vidět duše mrtvých lidí,“ vysvětluje koncept pokusu.

Téměř celé video je tedy ohledně již zmíněného automobilu. Mnohým uživatelům v komentářích tak přišlo zvláštní, že Danny v popisku videa nezmínil, že se podle nich jistě jedná o spolupráci. „Takže tam není ani označené, že to je Teslicka.cz spolupráce? Nevím no Danny jakoby,“ říká streamer Agraelus na svém živém vysílání, kde reaguje na video od TvTwixx. Zdá se, že si této chyby Danny všiml a v popisku videa se nyní už odkaz na již zmíněný web zaměřující se na půjčování aut značky Tesla objevuje.

Celé video není nějak zvlášť zajímavé až do té doby, kdy na scénu přijde údajný správce bohnického hřbitova. Mladík, který se prezentoval jako Jiří Vítek, ve videu křičí na youtubery, ať vypnou kamery a opustí hřbitov. „Okamžitě vypněte všechno, tady se nesmí nic natáčet. Tady nemáte, co dělat, toto je soukromý pozemek,“ křičí. Už podle jeho hereckého výkonu bylo mnohým sledujícím zřejmě jasné, že se jedná pouze o nastrčeného kamaráda a ne reálného správce.

Redakci Antiyoutuber.cz se ozval samotný správce bohnického hřbitova a místostarosta Prahy 8 Jiří Vítek a upozornil na to, že ve videu není on. „Ano, je to zázrak. Po půlnoci se proměním v mladého hocha. Takže pro vás, kteří jste uvěřili, že jsem ve videu TvTwixx, tak vás bohužel musím zklamat, anebo vám oznámit, že po půlnoci je tam buď můj duch a nebo se stal zázrak,“ vysvětluje Vítek na svém TikToku.

Není však prý vyloženě naštvaný. Problém byl v tom, že již zmíněný dvojník ve videu vzal jednomu z youtuberů telefon. „Říkali moje jméno no. Úplně nenaštvalo, jen mi psali lidi, abych jim vrátil telefon. Já jsem vůbec nevěděl, která bije,“ říká Vítek redakci. „Já jsem jim i psal. Já jím říkám: ,hoši, já vám o tom hřbitově klidně něco řeknu, ať tam jako neděláte takové věci.’ Že to je zbytečný. Neodepsali mi,“ doplňuje.

@strazcehrbitova zázrak #strazcehrbitova #bohnickyhrbitovblaznu #tvtwixx #ghost #hrbitovblaznu #cemeterytok #prague #fake ♬ Ambient-style emotional piano - MoppySound

V noci by po zavírací době na hřbitově prý neměl nikdo co dělat. „Oni evidentně odendali zábrany a vjeli si tam no,“ říká. TvTwixx však zřejmě nebudou jediní, co se v noci vydávají na hřbitov s úmyslem vyvolávat cizí entity. „To lovení těch entit a tak, je celkem časté. Zabránit tomu nemůžete. Když tam jde někdo ve dvě hodiny ráno, tak to tam rozhodně nikdo nehlídá,“ doplňuje Vítek.

Témata: TvTwixx