Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác

Veronika Zajícová | foto: Instagram

Srazilo ji auto, i tak slaví úspěchy v MMA. Veronika Zajícová dokonce trénovala slepého bojovníka

Veronika Zajícová, teprve devatenáctiletá slečna, se dokázala stát několikanásobnou mistryní v různých odvětví bojových sportů. Na zápas vyzvala dokonce i Dannyho z TVTwixx, který jí dlouho ležel v žaludku. Na vůbec první zápas připravovala dokonce jeho soupeře Dragunova. Nejen profesionální kariéru, ale dokonce i život, jí málem ukončila srážka s autem.
  13:09

Mladá MMA zápasnice Veronika Zajícová má za sebou opravdu obdivuhodnou kariéru. Ve svých devatenácti letech už se totiž stihla stát mistryní Evropy v MMA a také vicemistryní České republiky v boxu. Zajícová byla také úspěšná v soutěži MISS České republiky pro rok 2023, ve které se dostala až do semifinále. Úspěšná zápasnice se dokonce podílela na trénování slepého zápasníka Jana „Dragunova“ Podraného, který se na posledním galavečeru Clash of the Stars utkal s Danielem Sonnleitnerem, youtuberem z kanálu TVTwixx.

Zajícová ale musela bojovat s problémy, které málem ukončili její profesionální kariéru zápasnice. Na přechodu ji totiž srazilo auto a Zajícová skončila v nemocnici ve vážném stavu. Měla zlomenou nohu, obratel a naprasklou lebku. Kvůli nehodě, kterou způsobil nepozorný řidič, se tak dlouho zotavovala a zápasení musela samozřejmě na nějakou dobu odložit. Zajícová ale milovala bojové sporty natolik, že se k zápasení vrátila a aktivně pokračovala ve své obdivuhodné kariéře.

Zajícová zápasí v organizaci RFA, kde poráží své soupeřky jako na běžícím páse. Nakonec se ale rozhodla změnit disciplínu a přejít ve velmi krátkém čase na kickbox. Konalo se totiž mistrovství České republiky v kickboxu a Zajícová se odhodlala, že turnaje nastoupí. „Na republice to byly vlastně moje první kickboxerské zápasy, takže jsem měla trochu problémy s pravidly. Několikrát mě napomínali. Nicméně dělám MMA a myslím si, že v postoji jsem dobrá, takže jsem si na republikový šampionát troufla,“ vysvětlila své rozhodnutí Zajícová.

I když měla Zajícová problémy s pravidly, nakonec se jí podařilo stát se dvojnásobnou mistryní České republiky a mohla si tak přidat další cenný kov do své sbírky.

Zajícová ale měla mimo vlastní kariéry také zájem podílet se na trénování slepého tiktokera Dragunova. Byla totiž velmi naštvaná na Dannyho z TvTwixx, který s ním měl zápasit. Přišlo jí to nefér, protože Dragunov vůbec netušil, jak zápas vypadá a Zajícová se proto rozhodla vyzvat Sonnleitnera na zápas sama. To jí ale nakonec nevyšlo, protože organizátoři nepovolili, aby zápasila s mužem, i když je dost možné, že by Zajícová zvítězila.

Rozhodla se proto alespoň předat Podranému vlastní zkušenosti se zápasením, protože to byl jediný způsob, jak alespoň trochu zabránit tomu, co od zápasu všichni očekávali a sice jasnou výhru Sonnleitnera. Ten nakonec na pátém galavečeru organizace Clash of the Stars Podraného porazil a v podstatě ho k ničemu nepustil. Zajícová, která na galavečer přijela po vyhraném titulu, se rozhodla přijít do klece a předat Podranému svůj pohár mistryně České republiky. „Pro mě byl prostě vítěz celého galavečeru on,“ odůvodnila své rozhodnutí Zajícová. Pro Podraného gesto Zajícové samozřejmě znamenalo opravdu hodně a bylo vidět, že ho přemáhají emoce.

Zajícová se nyní připravuje na další mistrovství České republiky, tentokrát ale v grapplingu. To je z její strany velmi odvážné, protože Zajícová je sice dobrá v postoji, ale zápasení na zemi bez úderů je zcela jiná disciplína. „Vlastně si myslím, že mi boj na zemi moc nejde, ale teď poslední týden trénuji a uvidím, na co to bude stačit,“ řekla Zajícová, kterou mistrovství České republiky čeká už za týden.

Zajícovu na Instagramu sleduje bezmála 100 tisíc lidí a rozhodně jí, vzhledem k jejím ambicím a výborným výsledkům nejen v profesní kariéře, ještě spousta sledujících přibude. Jejím cílem je získat pás šampiona v největší organizaci bojových sportů na světě UFC. Ve svých devatenácti letech k tomu má opravdu dobře nakročeno nehledě na to, že ji trénuje John Kavanagh, který také trénuje slavného MMA zápasníka Conora McGregora.