Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Youtuber Dream se odhalil | foto: instagram.com

Slavný youtuber se rozhodl poprvé ukázat svou tvář. Kvůli urážkám se ale opět zamaskoval

Youtuber Dream se rozhodl ukázat světu svou pravou tvář. Sundal si masku, kterou roky nosil, a lidé ho kvůli jeho vzhledu začali urážet. Nazývali ho zrůdou a jeho tvář se rozebírala po celém internetu, Kvůli tomu se rozhodl opět zamaskovat a nosit masku dokonce i na veřejných místech. Nyní chce pracovat na svém vzhledu a poté se znovu odhalit.
  14:10

Třiadvacetiletý youtuber Dream, jehož křestní jméno je Clay, ale příjmení je doposud neznámé, se stihl ve svém mladém věku stát velmi úspěšným. Na svůj YouTube kanál totiž přidává videa, ve kterých hraje počítačovou hru Minecraft a která jsou natolik dobrá, že Dreamovi zajistila přes 31 milionů odběratelů. Dream ale nikdy nechtěl ukázat svou pravou tvář a proto měl ve všech videích na obličeji nasazenou masku. Jeho videa měla i tak obrovský úspěch a Dream se rozhodl, že světu svou pravou tvář ukáže.

Dream začal se svou tvorbou na YouTube v roce 2019. Od té doby jeho popularita rostla neuvěřitelným tempem a začali o něj projevovat zájem také jiní mnohem známější youtubeři. Jeden z nejúspěšnějších youtuberů na světě Mr. Beast, s Dreamem dokonce natočil několik vzájemných videí s tématikou Minecraftu. Dream ale neustále skrýval svou tvář. To se ale změnilo v říjnu 2022, kdy se rozhodl poprvé světu ukázat obličej. Živé vysílání, ve kterém Dream odtajnil svou tvář, sledovalo 1,2 milionů lidí. Jeho tvář ale vyvolal obrovskou vlnu reakcí na všech sociálních sítích.

Obrovské množství lidí se totiž začalo Dreamovi kvůli jeho vzhledu vysmívat. Nejčastěji ho přirovnávali k postavě Rampelníka z animovaného filmu Shrek. Jeho tvář začali rozebírat také různí světoví tiktokeři a youtubeři, kteří se detailně věnovali každé části jeho obličeje. Dream má totiž výrazně velké oči a také lehký předkus. Právě tomu se lidé vysmívali a začaly vznikat různé karikatury, ve kterých Dreamův obličej figuroval. Na jeho odhalení reagovaly statisíce lidí a objevovali se nejrůznější desinformace o tom, jaký život mladý youtuber ve skutečnosti žije.

Urážení Dreamova vzhledu značně převažovalo nad pozitivními a podporujícími komentáři a někteří lidé se ani trochu nedrželi zpátky. „Panebože, co jsi za zrůdu? Nečekal jsem, že poté, co si sundáš masku, se mi bude chtít zvracet. Prosím, prokaž světu laskavost a nasaď si zase tu pitomou masku,“ komentoval Dreamův obličej jeden z uživatelů TikToku. Na sociálních sítích se také objevilo obrovské množství videí, ve kterých si lidé dělají legraci ze stylu, jakým se Dream odhalil. Zkrátka a dobře, kvůli svému odhalení se Dream stal terčem posměchu a kyberšikany.

Kvůli neuvěřitelnému množství urážek se dokonce Dream rozhodl k celé kauze vyjádřit. „Z celého srdce děkuji všem, kteří mě podporují, i když jsem ošklivý. Cením si vás víc, než si vůbec dovedete představit,“ sdělil svým fanouškům Dream, který zároveň přiznal, že ho velmi zarmoutily ošklivé komentáře, kterých se na sociálních sítích objevilo opravdu extrémní množství. Zároveň přemýšlel, jak se má s takovým problémem vypořádat.

Vzhledem k tomu, že byl jeho youtubový kanál populární i před odhalením a po odhalení znal jeho tvář skoro celý svět, lidé ho začali poznávat na ulici a fotit se s ním. I když mu někteří lidé vyjadřovali podporu, neustále se potýkal s nenávistnými komentáři a kvůli nim bojoval s úzkostmi. Na základě toho se rozhodl udělat řešení, které bylo pro některé šokující. Na svůj youtubový kanál přidal video, ve kterém oznámil, že bude opět nosit masku.

Kvůli povědomí o jeho skutečném vzhledu ale bude nosit masku i na veřejnosti a to neustále. Nechce už totiž zažívat to, co musel snášet po dobu posledních osmi měsíců. Dream si odstranil ze svých sociálních sítích všechny fotky, na kterých je vidět jeho obličej a dokonce také video, ve kterém odhaluje svou tvář. Pod video také napsal svým fanouškům vzkaz o tom, co s ním bude dál.

„Postupně si odstraňuji všechny své fotky a vracím se opět k tomu, že budu pouze gamer s maskou. Stejná firma, která vyrobila masku Spider mana, Batmana a dalších superhrdinů, pro mě vyrobila speciální masku, abych mohl být Dream už navždy a skrývat svou identitu kamkoliv půjdu,“ stálo v popisku videa. V komentářích pod videem Dreamovi fanoušci vyjadřují svému oblíbenému youtuberovi podporu a prosí ostatní, aby se zamysleli nad svým chováním.

Někteří si také stěžují na to, že žijí ve společnosti která donutí mladého člověka skrývat svoji pravou tvář. I když je totiž Dream velmi slavný, je mu pořád pouhých třiadvacet let a některé věci nemusí zvládat tak dobře, jako starší internetové celebrity. On sám chce nyní pracovat na vzhledu svého obličeje, aby se při příštím odhalením vyhnul negativním zprávám o jeho tváři.